به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، عباس جرجانی ظهر امروز در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خراسان جنوبی، اظهار داشت: عمده مشکلات واحدهای تولیدی مربوط به تامین اجتماعی، امور مالیاتی و بانکها است و با توجه به قوانین جدیدی که برای امور مالیاتی ابلاغ شده و مصوبه سران قوا، قرار شد این مصوبه هم بررسی شود تا مشکل سرمایهگذاران حل و فصل شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون 31 جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با 140 مصوبه برای رفع مشکلات 54 واحد و بنگاه تولیدی در استان برگزار و 76 پرونده بررسی شده و امروز نیز مشکلات هشت واحد تولیدی استان مورد بررسی قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید فقط مخصوص واحدهای تولیدی نیست بلکه شامل حوزه گردشگری، کشاورزی، صنفی و خدماتی نیز میشود گفت: سامانه ستاد تسهیل بهگونهای طراحی شده که به محض ثبتنام افراد، موضوع توسط کاربر به دستگاههای اجرایی که واحد با آن مشکل دارد، ابلاغ و منتقل میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: مشکل در بازه زمانی یک هفته توسط دستگاه مربوطه بررسی میشود و اگر قابل حل نبود به ستاد استانی تسهیل و رفع موانع تولید منتقل میشود.
وی افزود: در صورتی که موارد از اختیار استان خارج باشد با امضای استاندار و دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان برای ستاد کشوری ارسال و با حضور دستگاههای بالادستی بررسی میشود که در اغلب موارد به نتیجه میرسد.
قول مساعد معاون صندوق توسعه ملی کشور برای احیای واحدهای تولیدی لرستان واحدهای تولیدی قزوین که منابع خود را خارج از استان ببرند تسهیلات نمیگیرندجرجانی تاکید کرد: با توجه به اینکه استاندار رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان است، مصوبات این ستاد لازمالاجرا بوده و باید حتما توسط دستگاههای اجرایی اجرا شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: امروز نیز مشکلات هشت واحد تولیدی استان که برخی سنوات گذشته از جمله دهه 80 و 90 تعطیل شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت.
جرجانی اظهار داشت: یکی از واحدها سرمایهگذار جدید معرفی کرده که قرار شد بانک نهایت مساعدت را با سرمایهگذار جدید انجام دهد.
وی گفت: شرکت نمایشگاههای بینالمللی خراسان جنوبی که یکی از شرکتهای فعال است در 2 سال شیوع کرونا دچار مشکلاتی شده که با همکاری دستگاههای خدماترسان و تامین اجتماعی مشکل آن رفع میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: واحدهای بدهکار بانکی که با وجود حمایتهای مکرر تمایلی به بازگشت ندارند تعیین تکلیف میشوند.
جواد اشرفی با بیان اینکه آن دسته از واحدهای تولیدی در بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی و خدماتی که دچار مشکل هستند باید در سامانه ستاد تسهیل مربوط به وزارت صمت ثبتنام کنند اظهار داشت: واحدهایی در استان وجود دارد که 10 تا 15 سال پیش با دریافت تسهیلات از بانکها فعالیت خود را آغاز کرده، اما به دلایل متعدد حتی بدهیهای بانکی و دستگاههای خدماترسان را پرداخت نمیکنند.
وی با بیان اینکه برخی واحدهای تولیدی در دهههای گذشته به دلایل متعدد تعطیل شدند و بهرغم حمایتهای مکرر از قبیل استمهال و تقسیط تسهیلات هنوز اقدامی انجام نداده و بدهی داشتهاند لذا تمایلی برای بازگشت به تولید یا فعال کردن واحد ندارند افزود: واحدهایی که تمایلی برای بازگشت به تولید یا فعال کردن واحد تولیدی ندارند را از طریق مراجع قانونی، تعیین تکلیف خواهیم کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: واحدهای تولیدی دارای توان بازگشت به تولید را حمایت میکنیم، اما واحدهای بدهکار بانکی که با وجود حمایتهای مکرر تمایلی به بازگشت ندارند، تعیین تکلیف میشوند.