به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهد، آیتالله احمد مروی در دیدار وزرای خارجه و مقامات ارشد کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو که شامگاه دوشنبه (12 آذرماه 1403) در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد، با اشاره به جنایات بی رحمانه رژیم صهیونیستی در غزه، اظهار کرد: من نمیتوانم در این اجتماع باشکوه، که چندین وزیر امور خارجه کشورهای اسلامی در آن حضور دارند، نسبت به ظلم و ستمی که توسط رژیم جعلی صهیونیستی به ملت مظلوم فلسطین روا میشود بیتفاوت باشم و سخنی نگویم.
وی اضافه کرد: پیامبر بزرگوار اسلام در حدیثی که هم در کتب روایی معتبر اهل سنت و هم در کتب معتبر روایی شیعه نقل شده است، میفرمایند «هر کس ندای استغاثهی مسلمانی را بشنود و پاسخ ندهد، مسلمان نیست.» در این شرایط خطیر، مسلمانان جهان باید احساس تکلیف کنند و وظیفهای را که مسلمان بودن بر دوش آنان نهاده است، درک کند.
وی افزود: شاید اتفاقاتی که این روزها در غزه رخ میدهد، در تاریخ بینظیر باشد. در منطقهای کوچک، طی یک سال، حدود 40 هزار نفر کشته شدهاند که اکثریت این افراد در میدان نبرد با دشمن نبودهاند. آیا کودک شیرخوارهای که توان دفاع از خود را ندارد، جنگجو محسوب میشود؟ آیا کودکان 5 یا 6 ساله بنای جنگیدن دارند؟ آیا بیمارانی که در بیمارستانها بستریاند، جنگجو تلقی میشوند که هدف بمباران قرار میگیرند؟ هزاران نفر از این 40 هزار کشته، زنان و کودکان بیگناهی بودهاند.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: در غزه، مردم بیدفاع تحت بمبارانهای بیرحمانه صهیونیستهای غاصب با سلاحهایی که از آمریکا دریافت کردهاند، بهطور فاجعهباری کشته میشوند. مسلمانان با عزت، قدرت و عظمتی که پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) به امت خود عطا کرد، میتوانند در برابر این دشمنان بیرحم مقابله کنند.
وی رژیم صهیونیستی را تهدیدی برای امنیت جهانی خواند و گفت: به تعبیر امام خمینی(ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای، اسرائیل همچون یک غده سرطانی است که اگر از رشد و گسترش آن جلوگیری نشود، تمام جوامع بشری از آن آسیب خواهند دید. البته در درجه اول، اسلام و جوامع اسلامی از این تهدید بزرگ متضرر خواهند شد. چرا که اسرائیل دشمن اسلام به شمار میآید، و سپس این خطر صلح جهانی را تهدید میکند.
اکو، پلی برای تحکیم همگرایی بیشتر منطقهای
مروی در ادامه با اشاره به نقش برجسته گروه اکو در تقویت روابط اقتصادی و فرهنگی، ابراز کرد: گروه اکو ظرفیت بسیار بالایی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی دارد. این ظرفیت میتواند تأثیرات عمیقی در سطح منطقهای ایجاد کند. برای دستیابی به این هدف، ضروری است که این همگرایی تنها محدود به سطوح دولتها نباشد، بلکه به لایههای مختلف اجتماعی نیز نفوذ کند. بدین ترتیب، گروه اکو میتواند نقشی اساسی در تقویت روابط میان کشورهای عضو ایفا کرده و به یک گروه اثرگذار تبدیل شود که از پشتوانهای اجتماعی و مردمی قوی برخوردار باشد.
وی افزود: بارگاه مقدس حضرت علی بن موسیالرضا(ع)، با ویژگیهای خاص خود، ظرفیت بیبدیلی برای همدلی، همراهی و همگرایی میان ملل مسلمان دارد. این مکان شریف، سالانه پذیرای حدود 30 میلیون زائر از سرتاسر جهان از تمام ادیان و مذاهب، از مسلمان تا غیرمسلمان است؛ زائران این بارگاه نورانی «رنگینکمانی» از اقوام، مذاهب و فرهنگهای مختلف هستند که در کنار هم گرد میآیند و پیام صلح و برادری را به جهانیان منتقل میکنند.
ظرفیت بیبدیل بارگاه قدس رضوی برای همگرایی اسلامی
تولیت آستان قدس رضوی بارگاه مطهر رضوی را نماد همگرایی مسلمانان دانست و ابراز کرد: آستان قدس رضوی بهعنوان یک نهاد معنوی، دینی، فرهنگی و اجتماعی، میتواند نقش مهم و مؤثری در همگرایی میان ملتهای مسلمان ایفا کند. الگوی مدیریتی این مجموعه مقدس بر اساس مدل اقتصادی مبتنی بر وقف و نذر استوار است. تمامی هزینههای این مجموعه عظیم از کمکهای مردمی تأمین میشود. منابع مالی مورد نیاز برای پذیرایی از حدود 30 میلیون زائر سالانه و همچنین اداره این مکان مقدس که غنی از هنرهای برجسته تجسمی مانند کاشیکاری، آینهکاری و دیگر هنرهاست، بهطور کامل از موقوفات و نذورات مردمی تأمین میشود. ما هیچگاه دست نیاز به سوی دولتمردان برای اداره این مجموعه عظیم دراز نکردهایم.
وی ابراز کرد: بیتردید، بارگاه مقدس رضوی را میتوان منحصر به فردترین سازمان مردمنهاد دانست. حرم مطهر امام رضا(ع) دارای جمعیت قابل توجهی از خادمان است که بهصورت افتخاری و بدون دریافت هیچگونه مبلغی در این مکان شریف به خدمت مشغول هستند. بهعنوان نمونه، جناب آقای عراقچی، وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، خود خادم افتخاری این حرم مطهر هستند.
مروی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند «بهترین و مبارکترین حکمی که دریافت کردهام، حکم خادمی دستگاه حضرت رضا(ع) است.» ایشان بهعنوان سرپرست خدام آستان قدس رضوی، حکم خادمی خود را از تولیت اسبق این بارگاه مقدس دریافت کردهاند و همواره تأکید دارند که به این حکم افتخار میکنند.
وی خاطرنشان کرد: حرم مطهر امام رضا(ع) یکی از گنجینههای بیبدیل هنر اصیل اسلامی، ایرانی و شرقی است که در طول تاریخ، با عشق و ارادت مردم به خاندان پیامبر بزرگوار(ص) شکل گرفته و به جلوهای باشکوه از فرهنگ و هنر اسلامی تبدیل شده است.
مروی عنوان کرد: کتابخانه آستان قدس رضوی با ذخایر نفیس و کتب خطی که تقریبا در جهان کمنظیر است، یکی از گنجینههای فرهنگی بیبدیل به شمار میرود. این کتابخانه با دهها هزار جلد کتاب خطی، از قرن اول اسلام تا کنون، یکی از مهمترین مراکز علمی و فرهنگی جهان اسلام محسوب میشود.
تولیت آستان قدس رضوی همچنین از وزیر امور خارجه کشورمان بابت برگزاری این اجلاس بزرگ در مشهد قدردانی و اظهار کرد: از وزیر محترم امور خارجه، جناب آقای عراقچی، بهخاطر حسن سلیقه و تدبیر عالی که در برگزاری این اجلاس بزرگ در مشهد مقدس به خرج دادند، صمیمانه تشکر و قدردانی میکنم. ابتکار ایشان در انتخاب این مکان معنوی و مهم شایستهی تقدیر است.
تقویت همکاریهای اکو؛ راهی به سوی پیشرفت و رشد منطقهای
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار، ضمن خوشآمدگویی به وزرای امور خارجه کشورهای عضو اکو و همراهان آنان و آرزوی برگزاری اجلاسی موفق و پربار، از میزبانی آستان قدس رضوی از مهمانان این اجلاس در حرم مطهر قدردانی و اظهار کرد: کشورهای عضو اکو دارای ظرفیتهای فراوانی هستند و همکاریهای نزدیک میان این کشورها میتواند زمینهساز رشد و پیشرفت پایدار در منطقه شود.
عباس عراقچی همچنین به حضور نمایندگان کشورهای عضو اکو در بارگاه مطهر رضوی اشاره کرده و گفت: حرم مطهر امام رضا(ع) یکی از مقدسترین مکانها برای ما شیعیان است. از این رو، امیدواریم برکات و فضایل این مکان مقدس شامل حال تمامی کشورهای عضو اکو، بهویژه در راستای همافزایی و تقویت همکاریهای مشترک، شود.