مراسم اختتامیه جشنواره زرشک خراسان جنوبی برگزار شد

مراسم اختتامیه جشنواره زرشک خراسان جنوبی صبح امروز با حضور مسئولان استانی و شهری برگزار شد.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، غلامحسین حسینی صبح امروز در مراسم اختتامیه جشنواره زرشک خراسان جنوبی، اظهار داشت: جشنواره زرشک رویداد فرهنگی و اجتماعی است که بعضی از اهداف آن در این جشنواره و بعضی در طول سال باید محقق شود.

مدیر اجرایی جشنواره ملی زرشک و رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی، افزود: هویت زرشک برای خراسان جنوبی است و باغ‌های زرشک افین دارای قدمت 250 ساله است.

به گفته وی امروز در فرایند کارهای انجام شده دغدغه اساسی ما برای ارزش افزوده زرشک با ایجاد انگیزه در بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری است.

وی خاطرنشان کرد: در راستای تحقق شعار اقتصاد مردمی، با مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان برگزاری جشنواره زرشک به اتاق تعاون استان واگذار شد و براساس برنامه‌ریزی انجام شده درصدد هستیم که اقداماتی برای خانواده 38 هزار نفری زرشک‌‌کاران خراسان جنوبی انجام دهیم.

حسینی با اشاره به همکاری بنیاد علوی و مؤسسه دانشمند برای بهره‌برداری از خط شستشوی زرشک گفت: در قالب نمایشگاه عکس ظرفیت‌های استان در این زمینه به نمایش گذاشته شد و مسابقه عکسی هم در این زمینه برگزار شد.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی تأکید کرد: توسعه صادرات زرشک باید جایگاه خود را در کشور و جهان پیدا کند که برای تحقق آن میز صادرات زرشک در اتاق بازرگانی بیرجند ایجاد شد.

به گفته وی در حوزه امنیت غذایی نیز جشنواره غذا برگزار شد. برای رونق بازار زرشک در کشور باید بازاریابی کنیم و برای صادرات زرشک هم اقداماتی انجام شده که ازجمله آن حضور خراسان جنوبی در نمایشگاه محصولات غذایی پکن است.

طلای اصلی کشاورزان هستند

غلامرضا هادربادی نیز در این مراسم اختتامیه جشنواره زرشک خراسان جنوبی، اظهار داشت: در دیار زرخیز خراسان جنوبی، طلای اصلی کشاورزان هستند و محور توسعه در همه جهان، کشاورزی است.

رئیس سازمان تعاون روستایی کشور گفت: مردم سخت‌کوش و قانع خراسان جنوبی با ایجاد هفت هزار رشته قنات در خراسان جنوبی سعی کردند خشکسالی را حل کنند. کشاورزی امنیت محور است و برای ایجاد امنیت پایدار در نقاط مختلف کشور، هر چه در کشاورزی سرمایه‌گذاری شود، سلامت پایدارتر خواهد شد.

به گفته وی کم‌هزینه‌ترین بخش برای ایجاد اشتغال، بخش کشاورزی است و در همه حوزه‌های دیگر تأثیرگذار است.

رئیس سازمان تعاون روستایی کشور گفت: خراسان جنوبی دنیای از قابلیت‌های مختلف است و مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که باید رفع شوند. به حوزه  آموزش بازاریابی به کشاورزان برای ایجاد صادرات توجه کافی باید شود.

به گفته وی خراسان جنوبی رنگین کمانی از محصولات مختلف است و به صندوق سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی استان باید کمک شود. خرید توافقی زعفران در استان‌های مربوط انجام و برای سرمایه‌گذاری در این زمینه اعلام آمادگی می‌کنیم.

زرشک هویت خراسان جنوبی

رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، نیز در اختتامیه جشنواره زرشک، از این محصول به عنوان هویت خراسان جنوبی یاد کرد و گفت: به عنوان سرباز به ادای دین در گوشه‌ای از خراسان جنوبی برای رفع دغدغه زرشکاران استان انجام وظیفه می‌کنیم. با هم‌افزایی از سال گذشته اقداماتی انجام شد که از جمله آنها می‌توان به اجرای فاز یک شهرک تخصصی زرشک و ایجاد دبیرخانه دائمی زرشک در استان اشاره کرد.

وی با اشاره به اقدام برای ثبت نظام میراثی تولید زرشک، خاطرنشان کرد: سه طرح تحقیقاتی با پیشرفت 70 درصد در حال انجام است.

به گفته وی ایستگاه ملی تحقیقات زرشک و عناب در قاینات راه‌اندازی شده و طرح جامع زرشک در حال تدوین است و برای ایجاد کلکسیون زرشک هم 2.1 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: 38 هزار خانوار تولیدکننده به طور مستقیم و 55 خانوار به طور غیرمستقیم در این حوزه فعال هستند. برای اولین سال 92 میلیارد تومان اعتبار برای خرید محصولات استراتژیک استان اختصاص یافته است.

جعفری با بیان اینکه کارگروه توسعه زرشک ذیل شورای برنامه‌ریزی استان تشکیل شده است، افزود: شناسنامه دار کردن باغ‌های زرشک و فرآوری حدود 43 درصد زرشک تولید خراسان جنوبی از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه است.

وی درخواست کرد: پیگیری‌های لازم برای ایجاد گمرگ تخصصی زرشک، پایانه زرشک خراسان جنوبی، مدیریت شرکت صادرات زرشک در خراسان جنوبی انجام شود. برای انجام زنجیره ارزش افزوده زرشک، چهار میلیارد تومان برای سال اول اختصاص یافته است.

اسحاقی رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه حمایت از مردم فلسطین، حمایت از امنیت جهان اسلام است، گفت: باید اقدامات لازم برای فرآوری زرشک تولید خراسان جنوبی با همت همه مسئولان انجام شود.

ژنوم زرشک خراسان جنوبی تعیین توالی می‌شود

سیدمجتبی خیام‌نکویی در این مراسم، اظهار داشت: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بسیاری در حوزه کشاورزی کشور داریم که دارای 84 هکتار مرتع و 33 هکتار بیابان با 11 اقلیم است که سبب تولید محصولات متنوع کشاورزی در کشور شده است. حدود چهار میلیون و 500 بهره‌بردار در بخش کشاورزی داریم که تولیدکننده محصولات کشاورزی کشور هستند.

به گفته وی خراسان جنوبی رتبه اول تولید زرشک بی‌دانه، رتبه دوم تولید زعفران و رتبه هشتم انار و بادام کشور را دارد و یکی از بهترین ظرفیت‌های خراسان جنوبی، نیروی انسانی فرهیخته آن است.

معاون وزیر کشاورزی بیان کرد: برای ایجاد تحول در حوزه زرشک، برای اولین بار با کمک استانداری ظرف یک سال کل ژنوم زرشک ایران را که متعلق به خراسان جنوبی است را تعیین توالی خواهیم کرد.

خیام نکویی با بیان اینکه با انجام این اقدام بر ارزش افزوده زرشک افزوده خواهد شد، افزود: امسال در کشور 102 مزرعه نوآوری بهره‌برداری محصولات باغی، دامی و غیره را ایجاد خواهیم کرد که در این راستا تعدادی از تولیدکنندگان زرشک خراسان جنوبی را برای انتقال دانش در این زمینه تحت پوشش قرار می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: دو تا از باغ‌های زرشک خراسان جنوبی را به عنوان باغ‌های نوآور تحت پوشش قرار خواهیم داد. امیدواریم با انجام این اقدامات و با کمک استانداری خراسان جنوبی، سال آینده شاهد تحول خوبی در حوزه زرشک برای سرمایه‌گذاری باشیم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار