به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، در آستانه هفته های پایانی سال مسئله کالاهای اساسی و بازار شب عید به مقولهای بسیار پراهمیت بدل شده است. این درحالیست که با توجه به اینکه در روزهای نوروز نیز شاهد آغاز ماه ضیافتالله ماه رمضان نیز هستیم نظارت و تامین کالاهای اساسی در بازار بیش از پیش اهمیت یافته است.
در عین حال، گرانیها به دغدغه اصلی خانوارها تبدیل شده به طوری که افکار عمومی طی روزهای اخیر درباره انتشار خبری مبنی بر فروش گوشتهای نیم میلیون تومانی به ازای هر کیلو به شدت واکنش نشان داده است.
مسائل مربوط به حوزه بازار کالاهای اساسی موضوعی شد تا خبرنگاران خبرگزاری تسنیم در مصاحبهای با مسعود امراللهی مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی ابعاد مختلف وضعیت بازار کالاهای اساسی و اقدامات صورت گرفته را به بحث و گفتوگو بگذارند که مشروح آن در زیر میآید:
تسنیم: از اینکه وقت خود را در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار دادید سپاسگزاریم برای شروع بفرمایید در راستای تنظیم بازار شب عید و در ادامه آن بازار رمضان که همزمان با روزهای نوروز خواهد بود چه اقداماتی در دستور کار قرار دارید؟
از آنجایی که وزرات جهاد کشاورزی مسئول سفره مردم و تامین امنیت غذای مردم است و از مزرعه تا سفره نسبت به تامین و توزیع متناسب کالاهای اساسی مسئولیت دارد به لطف خدا با همکاری همکاران در وزرات جهاد کشاورزی اقدامات خوبی نسبت به تامین مایحتاج روزمره مردم انجام گرفته است.
مهمترین موضوع در این زمینه این است که به مناسبت دهه مبارک فجر طرح فجر تا فطر به جهت تقارن عید نوروز و ماه مبارک رمضان که تناسب دارد از ابتدای دهه فجر تا پایان عید فطر و ماه مبارک رمضان در فروشگاههای زنجیرهای سراسر کشور 34 قلم کالای اساسی و کالاهایی که برای مردم مایحتاج عمومیت دارند با تخفیف 10 تا 25 درصد عرضه میشود.
اجرای طرح فجر تا فطر برای تنظیم بازار عید نوروز و ماه مبارک رمضان
تسنیم: در این طرح کدام کالاها مورد توجه قرار دارند؟
کالاها از قبیل گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماکارانی، شکر، برنج، روغن، چای، قند و محصولات کنسروی در طرح فجر تا فطر با همکاری اتحادیه فروشگاه زنجیرهای و فروشگاههای زنجیرهای سراسر کشور آغاز شده و کلید خورده است.
برخورد با گرانفروشی گوشت آغاز شدتسنیم: این روزها مسئله افزایش قیمتها به ویژه افزایش قیمت گوشت قرمز به یک خبر مهم بدل شده است، وضعیت قیمت این محصول مهم دامی در چه وضعیتی قرار دارد؟
میانگین قیمت گوشت که از استانها برآورد میکنیم حدود 290 هزار تومان است و آنالیز گوشتی که به عنوان گوشت لاشه گوسفندی جوان است بین 280 تا 290 هزار تومان برآورد میشود.
اما از آن طرف درباره خبر مربوط به گوشت نیم میلیونی باید گفت متأسفانه علیرغم اینکه هم گوشت گرم وارداتی و گوشت گرم داخلی توزیع میشود یک دست مغز ران و گوشت لخم بدون چربی در قالب یک بسته گوشتی عرضه شده این درحالیست که شاید از یک لاشه حدود 7 درصد وزن گوشت لخم نداشته باشد این در حالیست که مصرف روزانه تهران حدودا 400 تن است.
در مجموع در صنعت دستهبندی 97 کیلوگرم از این گوشت تولید شده بود و باتوجه دستوری که به انجمن بستهبندی داده شده مقرر شد این گوشتهای بستهبندی خاص هم تولید نشود و گوشتها عمدتا به صوت مخلوط و ران و سردست باشد تا برای مردم عزیز عمومیت داشته باشد.
"مسعود امراللهی" مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی میگوید: گشتهای تشدید نظارت بازرسی بر قصابیها و گوشتفروشیها در سراسر کشور استارت خورده و با توجه به قیمت عرضه و تقاضای گوشت چنانچه درصد سود فاکتورهای رسمی را توزیعکننده رعایت نکرده باشد توسط بازرسان جهاد کشاوزی به مراجع تعزیرات حکومتی معرفی میشوند...تسنیم: فکر میکنید عامل این حجم از خبرپردازی درباره ایجاد فضای روانی موضوع گوشت نیم میلیونی در کشور چه بوده است؟
متاسفانه عناصری با تنظیم بازار داخلی گوشت و با آرامش مردم نسبت به تأمینی که در بازار وجود دارد مقابله میکنند، هماکنون در تامین کالاهای اساسی به لطف خدا و همکاران در دولت هیچگونه کم و کاستی در هیچ مواد غذایی نداریم اما متأسفانه جریان و عناصری که دوست دارند بازار متلاطم باشد و نمیخواهند تنظیم بازار انجام شود این فضاسازی رسانهای را انجام دادند.
تسنیم: یکی انتظار اصلی مردم از دولت نظارت دقیق بر بازار است، در این راستا چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟
از 30 بهمن طی مصوبه قرارگاه امنیت غذایی جهاد کشاورزی، گشتهای تشدید نظارت بازرسی بر قصابیها و گوشتفروشیها در سراسر کشور استارت خورد و با توجه به قیمت عرضه و تقاضای گوشت چنانچه درصد سود فاکتورهای رسمی را توزیعکننده چه در حوزه تأمین و چه در حوزه تولید رعایت نکرده باشد حتما توسط بازرسان جهاد کشاورزی به مراجع تعزیرات حکومتی معرفی میشوند تا برخورد تعزیراتی شوند.
تسنیم: در سطح استان مرکزی برای توزیع گوشت وارداتی و رفع دغدغه مردم درخصوص گوشت چه اقداماتی صورت گرفته است؟
درباره استان مرکزی که خبری 3-4 روز گذشته به جهت تأمین گوشت وارداتی منتشر شد این موضوع با پیگیری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی و با همکاری فروشگاه زنجیرهای معتبر رفع شد و امروز نیز نخستین محموله گوشت وارداتی به استان مرکزی ورود پیدا کرد.
میانگین قیمت گوشت بین 280 تا 290 هزار تومان است
تسنیم: وضعیت توزیع گوشت به منظور تنظیم بازار و رفع نیاز مصرفکننده چگونه است؟
دولت نزدیک به یک ماه است که در استان تهران و البرز و کمتر از یک هفته در سراسر کشور گوشت گرم وارداتی چرخ کرده را با قیمت 170 تا 175 هزار تومان، گوشت مخلوط گوساله 192 تا 197 هزار تومان، گوشت سردست، ران و شقه گوساله کیلویی 215 تا 220 هزار تومان و گوشت گوسفندی با کیفیت درجه یک جوان 247 هزار تومان در بازار عرضه میکند اما متاسفانه عناصر این موضوع را رسانهای نکردند در حالی که این یک بسته گوشت را رسانهای کردند تا تنظیم بازار را برهم بزنند.
از آنجایی که مردم همیشه کمک حال دولت و کمک حال سیاستهای تنظیم بازاری دولت بودند پاسخ را هم مردم در فضای مجازی دادند و گاهی مقابله هم شد و در فضای مجازی پیامهایی آمد که گوشت تنظیم بازاری با همین قیمت مناسب زیر 300 هزار تومان خریداری کردهایم.
شاید گوشتی که با قیمت بالاتر در قصابیها به فروش میرسد گوشت لاشه نیست و یا گوشت چربیگیری شده است چراکه اینها در قیمت تأثیر دارد اما میانگین قیمت گوشت بین 280 تا 290 هزار تومان است.