به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، اجباری شدن خدمات پس از فروش لوازم خانگی، ارزان شدن روغن خوراکی، حذف قرعه کشی برای فروش برخی از خودروها، صفر شدن سود بازرگانی واردات روغن خام و دانههای روغنی، عدم افزایش قیمت لوازم خانگی، آرام بودن بازار مواد غذایی و تداوم اجرای طرح درج قیمت تولیدکننده از جمله اخبار مهم این هفته حوزه صنعت، معدن و تجارت بود.
خدمات پس از فروش لوازم خانگی اجباری میشود
اسماعیل امینی معاون دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد به مهر گفت: خدمات پس از فروش یکی از حلقههای مفقوده استانداردسازی است که تاکنون به آن پرداخته نشده بود؛ از این رو اخیراً خدمات پس از فروش خودرو الزامی شد و با برنامه ریزی های صورت گرفته خدمات پس از فروش لوازم خانگی نیز الزامی خواهد شد. پیش از این خدمات پس از فروش در این دو بخش به صورت اختیاری بود.
وی افزود: چک لیستها و استانداردهای خدمات پس از فروش لوازم خانگی را در مرحله بازرسی داریم و پس از مطرح شدن در جلسه بعدی شورای عالی استاندارد، این مؤلفه طی سال جاری اجباری و ابلاغ خواهد شد.
حذف قرعه کشی برای فروش برخی از خودروها
امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت گفت: به زودی برخی محدودیتهای ثبت نام از فروشهای بدون قرعه کشی خودرو، حذف خواهد شد.
برقراری پروازهای ترکیبی بین ایران و بلاروس
سید رضا فاطمی امین وزیر صمت در دیدار با وزیر راه و ترابری بلاروس گفت: شاید در کوتاهمدت فعالسازی پروازهای مستقیم میان دو کشور امکانپذیر نباشد، اما میتوان در کوتاه مدت پروازهای ترکیبی را تدبیر کرد.
همچنین در گفتگوی وزیر صمت با نخست وزیر بلاروس بر استفاده از ظرفیتهای اقتصادی مکمل دو کشور و گشوده شدن دروازههای اقتصادی دو کشور به روی هم تاکید شد.
راهاندازی سامانه گزارش فساد و شکایات حوزه معدن و صنایع معدنی
مدیرکل حراست سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از راهاندازی سامانه گزارش فساد و شکایات در حوزه معدنی و صنایع معدنی خبر داد.
برای ورود به سامانه گزارش فساد و شکایات به این لینک مراجعه و از طریق پنل سامانه گزارش فساد و شکایات وارد شده و گزارشات خود را ارسال کنید. (جزئیات بی شتر)
روغن خوراکی ارزان شد
محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت از کاهش ۱۰ تا ۲۵ درصدی قیمت روغن خوراکی در بازار خبر داد و گفت: دستورالعمل کاهش قیمت انواع روغنهای مایع و جامد به تمام کارخانجات روغن کشور ابلاغ شده و از روز شنبه ۸ مرداد لازمالاجرا شده است.
اجرای طرح درج قیمت تولیدکننده متوقف نشده است
محسن حسینلویی مدیرکل نظارت بر خدمات عمومی سازمان حمایت به مهر گفت: طرح درج قیمت تولیدکننده در کنار مصرف کننده تا زمان رسیدن به اهدافی چون شفاف سازی و کاهش قیمتها و ایجاد رقابت با جدیت در دستور کار قرار دارد.
لوازم خانگی گران نمیشود
محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت به مهر گفت: ستاد تنظیم بازار به دنبال افزایش قیمت لوازم خانگی نیست و مصوبهای در این زمینه نداشته ایم. حتی در برخی موارد که ما اجازه افزایش قیمت دادیم، به دلیل رقابتی بودن بازار خود تولیدکنندگان تمایلی به افزایش قیمت نداشتند زیرا تا یک حدی میتوان قیمت را بالا برد و مردم نمیتوانند هزینه کنند.
از سویی دیگر قیمتها باید به گونهای باشد که بتوان بازار هدف صادراتی تعریف و کالاها را به کشورهای دیگر نیز صادر کرد. در حال حاضر تلاش ما بر این است که قیمتها به گونهای باشد که کالا قابلیت صادرات پیدا کنند و در کشورهای منطقه حضور فعالی داشته باشیم. اگر قیمتها غیرمنطقی افزایش یابد بازار داخلی را هم از دست میدهیم چه برسد به بازارهای خارجی.
سود بازرگانی واردات روغن خام و دانه روغنی صفر شد
علیرضا شه پرست مدیرکل صنایع غذا و داروی وزارت صمت گفت: مصوبات ستاد تنظیم بازار در خصوص صفر شدن سود بازرگانی برای واردات روغن خام و دانه روغنی و نیز معافیت از محدودیت سقف و سابقه در واردات روغن خام و کاهش قیمت روغن خوراکی در سراسر کشور ابلاغ شد.
قطعات یدکی تقلبی و جعلی روز شنبه از سطح بازار جمعآوری میشوند
محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت با بیان اینکه بازار قطعات یدکی در حال تبدیل شدن به شفافترین بازار است، گفت: روز شنبه ۱۵ مرداد ماه بازرسان با حضور در بازار قطعات یدکی، کالاهای تقلبی و جعلی را جمع آوری خواهند کرد.
وضعیت قیمت برنج و روغن در بازار
قاسمعلی حسنی دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران به مهر گفت: قیمت برنج ایرانی در عمده فروشی از ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان است؛ همچنین برنج هندی از ۲۷ تا ۳۸ هزار تومان و برنج پاکستانی از ۲۶ تا ۳۸ هزار تومان قیمت دارد. اگر خرده فروش بین ۱۰ تا ۱۲ درصد روی این قیمتها بکشد، در نهایت باید برنج ایرانی با نرخ ۱۲۵ هزار تومان عرضه شود.
وی در مورد روغن نیز گفت: با توجه به واردات انبوه و کاهش ۲۰ درصدی قیمتهای جهانی، قیمت روغن در عمده فروشی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است؛ به عنوان مثال روغن ۱۶ کیلویی که یک میلیون و ۸۰ هزار تومان بود با نرخ یک میلیون و ۵۰ هزار تومان عرضه میشود.
مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۰ تا پایان شهریورماه تمدید شد
با مصوبه کمیته اقدام ارزی، مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۰ صادرکنندگان تا پایان شهریورماه سال جاری تمدید شد.