به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، افزایش بیش از حد انتظار ذخایر نفت خام آمریکا و انتظار بالا رفتن بیشتر نرخ بهره بانک مرکزی این کشور نگرانی درمورد دورنمای تقاضای پایین برای سوخت و رکود اقتصاد را افزایش داده و باعث ادامه روند کاهش قیمت نفت در روز چهارشنبه شدهاست.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 73 سنت معادل 0.85 درصد کاهش به 84 دلار و 85 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 68 سنت معادل 86 درصد کاهش 78 دلار و 38 سنت معامله میشود.
مؤسسه نفت آمریکا اعلام کرد ذخایر نفت خام این کشور حدود 10.5 میلیون بشکه در هفته منتهی به دهم فوریه افزایش یافته است. این افزایش بیشتر از 1.2 میلیون بشکهای بود که اکثر تحلیلگران پیشبینی میکردند و احتمالاً نتیجه کاهش تقاضا برای سوخت بودهاست.
سود بیسابقه غولهای نفتی جهان در سال 2022اوپک: تقاضای جهانی برای نفت در 2023 از سطح قبلاز کرونا فراتر میرود
تحلیلگران عقیده دارند این اطلاعات فشار بیشتری بر بازار نفت وارد میکند، چون هشتمین هفته پیاپی افزایش ذخایر نفت آمریکا بودهاست. کاهش تقاضا در بازار آمریکا هم بیشاز پیش قیمت نفت را در کوتاهمدت پایین میآورد.
دراینبین، طبق گفته برخی مقامات فدرال رزرو آمریکا، افزایش قیمتهای مصرفکننده در این کشور در ماه ژانویه احتمالاً باعث میشود بانک مرکزی به روند افزایش نرخ بهره جهت مهار تورم ادامه دهد.
اطلاعیه اداره اطلاعات انرژی آمریکا در این هفته مبنیبر فروش 26 میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک این کشور هم بر قیمت نفت تأثیر میگذارد. این ذخایر به پایینترین سطح طی چهار دهه گذشته رسیدهاند.
از طرف دیگر، پیشبینی افزایش تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری میلادی توسط اوپک میتواند از قیمت نفت حمایت کند. اوپک عقیده دارد بازگشایی اقتصاد چین و کاهش تولید تولیدکنندگان بزرگ غیراوپک در ائتلاف اوپک پلاس بازار را با کمبود مواجه خواهد کرد.
اوپک پیشبینی میکند تقاضای جهانی برای نفت 2.32 میلیون بشکه در روز معادل 2.3 درصد در سال جاری میلادی افزایش یابد.