به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، سید امیرحسین قاضیزادههاشمی در شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان گیلان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت جامعه ایثار و شهادت در این استان، اظهار داشت: شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت به موجب قانون تشکیل شده و ریاست آن هم با رئیسجمهور است، مصوبات این شورا در حکم مصوبات دولت است و در استانها هم رئیس این شورا استانداران هستند.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه این شورا معادل شورای تأمین در مصوبات فرهنگی است، تصریح کرد: مصوبات شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت لازم الاجراست و از سال گذشته از طریق مجلس شورای اسلامی یک پشتوانه مالی برای این مصوبات نیز ایجاد شده که ابزاری برای اشاعه این فرهنگ است و به دستگاهها تکلیف شده که یک درصد از منابع جاری خود را در این زمینه هزینه کنند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران رسیدگی به امور ایثار و شهادت را یک امر عمومی دانست و تشریح کرد: شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یک شورای عالی است که تمام ارکان نظام حتی آنهایی که خارج از دولت و دستگاه رسمی هستند نیز عضو این جلسه بوده تا ضمن ارائه خدمت بهتر به ایثارگران، سرمایهگذاری و اقدامات مشترک در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیز شکل گیرد.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه خوشبختانه در استانهای شمالی به خصوص گیلان و مازندران، امر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یک امر مردمی شده، خاطرنشان کرد: خوشبختانه مردم پای کار هستند و این موضوع باید به الگویی برای تمام کشور تبدیل شود.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال ایثارگران در استان گیلان، افراد بیکاری که در سامانه ثبتنام کردند در حال حاضر 606 نفر هستند که از بین اینها، 294 نفر فرزند شهید و جانباز 70 درصد و باقی هم از خانواده ایثارگران عزیز هستند.
معاون رئیسجمهور افزود: در حوزه استخدام نسبت به سال گذشته تعداد استخدامها در این استان افت پیدا کرده، به گونهای که در سال گذشته یک هزار و 10 نفر استخدام شدند اما این عدد به 308 نفر در سال جاری کاهش یافته است، در قانون 87 برنامه ششم یک بند در خصوص جذب فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد است که در مرحله اول 350 سهمیه به استان گیلان اختصاص یافت که از این تعداد تنها 93 نفر استخدام شدند در حالی که اخذ مجوز جذب از سازمان امور استخدامی شرایط بسیار سختی دارد و به نظر میرسد در آزمون دومی که در سال آینده برگزار میشود با اتخاذ تدابیری این مشکل باید حل شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران در استان گیلان نیز گفت: کل مجوزهایی که برای استان گیلان صادر شده دو هزار و 253 مورد بوده که از این تعداد 1467 نفر صورت گرفته و بقیه هنوز به مرحله اجرا نرسیده که در این راستا باید سرعت بخشی بیشتری صورت گیرد تا ایجاد نارضایتی نکند.
وی در بحث اعطای تسهیلات نیز اعلام کرد: خوشبختانه اعتبارات مصوب از محل تسهیلات استانی 1968 میلیارد ریال اعتبار است که در رابطه با همکاری بانکهای عامل ضعف وجود دارد که باید مورد نظر قرار گیرد.
قاضیزاده در خصوص مسکن و گلزارهای استان گیلان نیز تصریح کرد: در باب اولویت مسکن در استان، 703 نفر دارای اولویت اول هستند یعنی طبق قانون باید به این افراد خدمات مسکن ارائه دهیم و اولویت دوم نیز 3745 نفر هستند که به آنها وام پرداخت شده اما زمین داده نشده که استان گیلان در این رابطه بیش از 60 درصد از سرانه کشور عقب است که باید ترمیم شود.
وی افزود: در ساماندهی گلزارهای مطهر شهدا نیز از رقم 1301 گلزاری که در این استان وجود دارد 1299 مورد ساماندهی شدند و 74 مورد باقیمانده هم نیاز به مرمت دارند که در این رابطه بنیاد شهید و امور ایثارگران اعتبار عمرانی ندارد به همین دلیل در سفرهای استانی از معاون اول رئیس جمهور تقاضا کردیم که اعتباری برای ساماندهی گلزارها اختصاص دهند.
قاضیزاده هاشمی در رابطه با تسهیلات رفاهی قرضالحسنه نیز بیان کرد: رقم 6 میلیارد و 460 میلیون تومان تسهیلات این استان است که از جمع وامهای 18 درصد 25 میلیارد تومان به غیر از صندوق قرضالحسنه که ایثارگران عزیز دریافت میکنند، برآورد شده و سعی میکنم منابع را تقویت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بدهی بنیاد به دانشگاهها و بیمهها از محل سهامی که از سوی دولت اختصاص یافته تا پایان سال پرداخت خواهد شد. بیمه دی معوقات داروخانهها و درمانگاهها را تا پایان مردادماه و معوقات بیمهشدگان ایثارگر را تا پایان شهریور و بیمارستانها را نیز تا پایان تیرماه پرداخت کرده و البته این امر همکاری بیشتر مراکز را میطلبد که بیش از این شرمنده عزیزان نشویم.
معاون رئیسجمهور تصریح کرد: جلسات شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استان گیلان به صورت منظم برگزار شده که از این استان گیلان لحاظ دومین رتبه را در کشور دارد و به لحاظ تعداد مصوبات و جلسات دوم است. امسال بحث اعزام ایثارگران عزیز را به عتبات عالیات شروع شده و استان گیلان تاکنون یک هزار سهمیه داشته که باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی تأکید کرد: امیدواریم با کمک مسئولان استان گیلان، مرکز بزرگ سیاحتی برای ایثارگران عزیز تأسیس شود و بنیاد آمادگی لازم برای سرمایهگذاری در این زمینه را دارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان گفت: اقدامات بسیار خوبی در خصوص یادوارهها و کنگرهها انجام شده، اما بخشی از کار ما با آموزش و پرورش و نوجوانان و جوانان است که باید جریان شکلپذیری و داستان نگاری کودکانه برای شهدا ایجاد شود که در قالب پروژههای دانشجویی به آن بپردازند تا باعث ارتباط برقرار کردن این عزیزان با شهدا در شرایط کنونی کشور شود، زیرا شهدا هم وحدتبخش هستند و هم تأثیر مثبتی بر روحیه آنان خواهد داشت.
دیدار قاضیزاده هاشمی با خانوادههای معظم شهدا در رودبار
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانوادههای شهیدان «شفیعی» و «مخزن موسوی» در شهرستان رودبار دیدار و گفتوگو کرد.
معاون رئیس جمهور با خانواده شهدای گرانقدر سردار «سیدصادق شفیعی رودباری» و سردار «سید محمدتقی مخزن موسوی» اولین فرمانده سپاه پاسداران شهرستان رودبار در فضایی صمیمی گفتوگو کرد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این دیدارها گفت: هر یک از شهدا ویژگیهای خاصی داشتند و دشمنان از آنها بغض و کینه داشتند چون منشأ اثر بودند. ثبت و ضبط خاطرات شفاهی والدین شهدا ضرورت دارد و وظیفه داریم چهره این شهدا را برای آیندگان تبیین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: شهدا به ما نیازی ندارند بلکه جامعه به اینکه الگوهای مقدس خود را به درستی بشناسد به آنها نیاز دارد و امیدواریم با همکاری دولت و مجلس خاطرات شهدا تدوین و منتشر شود.
سردار شهید «سید صادق شفیعی رودباری» متولد 12 دی ماه 1339 در اول شهریورماه 1365 در جزیره مینو به فیض شهادت نائل آمد.
سردار شهید «سید محمدتقی مخزن موسوی» نخستین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رودبار نیز متولد سوم خردادماه 1335 در 28 بهمن ماه 1361 با ترور دشمنان کوردل در این شهرستان به شهادت رسید.
قاضیزاده هاشمی در بدو ورود به استان گیلان در گلزار شهدای فیلده رودبار حاضر شد و به شهیدان والا مقام این شهرستان ادای احترام کرد.
دیدار با نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، حضور در نشست ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گیلان، دیدار با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران و حضور در جمع نخبگان شاهد و ایثارگر استان گیلان از جمله برنامههای سفر معاون رئیسجمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور به استان گیلان است.