جعفر قادری در جلسه علنی امروز (سه شنبه) و در جریان بررسی گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص نحوه اجرای بند(الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور گفت: در واقع بر سر قبری گریه میکنیم که آنچنان مردهای در آن وجود ندارد، چرا که این ۳۲ هزار میلیارد تومان، آنچنان رقمی نیست و باید افزایش پیدا کند. حتی دولت در این سالها به این عدد به عنوان منبعی برای تامین کسریهای خود نگاه میکرده است.
نماینده مردم شیراز اضافه کرد: متاسفانه در توزیع منابع میان استانها به جمعیت و درآمد سرانه توجه نشده و صرفا به نرخ بیکاری نگاه کردهاند. شاید بهتر باشد منابع به صورت قانون دائمی باشد تا هر سال در بودجه سالیانه نیاز به تعیین تکلیف آن نباشد. اکنون ۹ ماه گذشته است و یک ریال هم از این منابع به کارآفرینان نرسیده است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: شاید بهتر باشد که صندوق توسعه استانی و صندوق توسعه ملی متولی شوند و در قالب قانون دائمی این منابع اختصاص پیدا کند. البته نرخ منابع هم پایین میباشد، لذا ممکن است نیاز باشد این منابع به عنوان اهرمی باشد که در کنار سایر منابع در اختیار صندوق توسعه و سیستم بانکی قرار دارد تا هم نرخ آن تعدیل شود و هم افراد بیشتری پوشش داده شوند چرا که اگر قرار باشد بر اساس این نرخ توزیع صورت گیرد، تقاضا زیاد خواهد بود.
قادری در ادامه اظهار کرد: این مبلغ نسبت به مجموع تسهیلات و اعتبارات سیستم بانکی عدد قابل توجهی نمیباشد. این مبلغ پاسخگوی حتی بخشی از پروژههای نیمهتمام بخش خصوصی هم نیست. پس معتقدم این منابع باید به بخشهای پیشران داده شود تا رشد اقتصادی بیشتری را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام