مهران حیاتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قوچان اظهارداشت: شهرستان قوچان دارای 397 حلقه چاه آب 176 قنات 368 چشمه و 6 رودخانه است از این منابع آبی 10.6 میلیون متر مکعب آب استهال و مورد مصرف کشاورزی قرار میگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان در ادامه با اشاره به اقدامات انجام گرفته در مورد احیای و مرمت قنوات شهرستان بیان کرد: در سال گذشته 6 پروژه احیای و مرمت قنوات شهرستان قوچان با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 84 میلیون تومان اجرا شده است.
وی افزود: از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری 24 میلیارد تومان اعتبار جهت لایروبی و مرمت قنوات شهرستان مصوب شده است همچنین از محل اعتبارات تملک دارایی شهرستان 4 میلیارد تومان اعتبار نیز در نظر گرفته شده که تخصیص آن میتواند نقش بسزایی در احیای منابع آبی شهرستان داشته باشد.
حیاتی با بیان اینکه احیای قنوات از دغدغههای و مطالبات جدی کشاورزان قوچانی است تصریح کرد: متاسفانه به رغم اعتبارات در نظر گرفته شده تاکنون از کل 24 میلیارد تومان اعتبار ذکر شده تنها یک میلیارد و هشتاد و چهار میلیون تومان پرداخت شده است که باتوجه به مطالبه جدی کشاورزان نیاز به پیگیری بیشترمسئولین در تخصیص و جذب این اعتبارات میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان در ادامه با اشاره به بیمه محصولات کشاورزی در این شهرستان افزود: در سال زراعی 99- 1400 کشاورزان قوچانی در حدود 30میلیارد ریال حق بیمه پرداخت کردهاند و در حدود 110 میلیارد ریال غرامت بیمه بایت خسارت به کشاورزان پرداخت شده است که نشان از اهمیت و نقش بیمه در این حوزه دارد.
وی تصریح کرد : از این رقم 60 میلیارد ریال به بخش زراعت 5 میلیارد ریال به بخش باغات 15 میلیارد ریال به حوزه دام شهرستان تخصیص داده شده است.
حیاتی گفت:در سالجاری نیز 950 هکتار باغ 17 هکتار زراعت 15 هکتار بیمه آتش سوزی زراعت 80 هزار راس دام در شهرستان قوچان بیمه شده است همچنین شهرستان قوچان از نظر پیشرفت سطح بیمه ای در حوزه زراعت رتبه اول استان را دارد.
مدیر جهاد کشاورزی قوچان با اشاره به خسارتهای وارده به کشاورزان و دامدران قوچانی در در سال گذشته بیان کرد: در سال 1400 در مجموع 49 میلیارد و 526 میلیون تومان خسارت به محصولات کشاورزی شهرستان قوچان وارد شده است که از این رقم 1800 هکتار باغ سیب وگلابی به ارزش 17 میلیارد تومان دو واحد گلخانه به ارزش 450 میلیون تومان والباقی مربوط به زلزله سال گذشته بوده که در آن 6720 متر دامداری 9300 متر قنات 37 باب استخر و30کیلومتر کانال در مجموع به ارزش 32 میلیارد و هفتاد و شش میلیون تومان خسارت دیده است.
حیاتی افزود: در سالجاری نیز در چهار مرحله خسارت داشتهایم که تاکنون در مجموع 57.554 میلیارد تومان خسارت به کشاورزان قوچانی بر اثرحوادثی چون سیل و بارندگی و تگرگ و سرمازدگی وارد شده است که تخریب 2100 متر قنات به ارزش 2 میلیارد و 900 میلیون تومان 107 هکتار مزارع جو و گندم به ارزش 2.280 میلیون تومان 52 هکتار محصولات باغی به ارزش 2 میلیارد و 209 میلیون تومان 270 هکتار باغات و مزارع به ارزش س34میلیارد و 970 میلیون تومان 200متر کانال و 200 متر قنات به ارزش 400 میلیون تومان و175 هکتار به 4میلیارد968 میلیارد تومان 82 هکتار محصولات باغی به ارزش 8 میلیارد و 802 میلیون تومان محاسبه شده است .
نخستین صندوق حمایت از توسعه کشاورزی استان خراسان رضوی در قوچان راهاندازی شدمیزان بدهیهای شهرداری قوچان به افراد حقیقی و حقوقی 32 میلیارد تومان استسفر هیئت دولت به خراسان رضوی؛ از بازدید تصفیهخانه فاضلاب خانگی در قوچان تا افتتاح بخش سی تی اسکن در بیمارستان سرخسمدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به خسارتهای وارده در این دوسال به کشاورزان قوچانی و با در نظر گرفتن این مطلب که بخشی از این کشاورزان خسارت دیده متاسفانه فاقد بیمه محصولات بودهاند درخواستی مبنی بر تخصیص اعتباراتی از مسئولین مربوطه در این خصوص ارائه شده است که امیدوراریم با این تخصیص بخشی از خسارت های تولید کنندگان قوچانی جبران شود.