به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزار تسنیم از قشم، محسن حیدری در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، اظهار داشت: مناطق ویژه اقتصادی در اشتغال، تولید و صادرات نقش بیبدیلی دارند و باید جهت توسعه عملکرد این مناطق حمایتهای بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاههای کشور و همچنین استفاده از دانش و آموزشهای مرتبط میتواند، فرآیند توسعه در مناطق آزاد را تسهیل و تسریع کند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور مناطق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور تصریح کرد: اگر از تمام ظرفیتی که در قانون برای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دیده شده، بهرهبرداری شود، بیشک، منجر به رشد و شکوفایی بیشتر اقتصاد کشور میشود.
حیدری به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اشاره کرد و گفت: انتقال فناوریهای پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات، تامین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج و مهمترین آن رفاه مناسب ساکنان این مناطق از جمله سیاستهای کلی اقتصادی مقاومتی در این مناطق است که بر آن تاکید شده است.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور مناطق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور تاکید کرد: مناطق آزاد کشور برای ایفای نقش مثبت در اقتصاد کشور، نیازمند معرفی بهتر و برندسازی هستند.
مناطق آزاد نقش مهمی در رونق اقتصادی دارند
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این نشست نقش مناطق آزاد در رشد و رونق اقتصادی کشور را مهم ارزیابی کرد و گفت: بخشی بزرگی از گردش مالی و توسعه اقتصادهای موفق دنیا توسط مناطق آزاد انجام میشود.
افشار فتح اللهی بیان داشت: برای بهرهمندی از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در مناطق آزاد کشور نیازمند برنامهریزی و معرفی هستیم که در منطقه آزاد قشم تلاشهای خوبی برای این حوزه صورت گرفته است.وی بیان کرد: حل مسائل و چالشهای پیش روی مناطق آزاد کشور میتواند به تأثیرگذاری و نقشآفرینی این مناطق در رشد و رونق اقتصادی ملی بیانجامد.
به گطازش تسنیم، قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت رسانی به کشتی های عبوری از آبراهه بین المللی و پارک های انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود 300 کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.