محمد علیپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به دلایل گرانی برخی کالاهای اساسی مانند ماکارونی اظهار داشت: دولت در گذشته به برخی مواد غذایی مانند ماکارونی که در تهیه آن از آرد استفاده میشد، یارانه اختصاص میداد و هم اکنون نیز مجلس شورای اسلامی، دولت را مخیر کرده که ارز ترجیحی را به تدریج حذف کند و بنابراین دولت از این پس، یارانه را به نان و نانواییها میدهد.
وی تصریح کرد: بر این اساس، نانوایان حق ندارند نان را گران کنند و قسمتی که از بابت آزاد شدن آرد گران شده است، دولت به حساب نانوا واریز میکند، یعنی نانوا به نرخ آزاد آرد را خریداری کرده و پس از تحویل نان به مشتری، هزینهها و درآمد خود را به دست میآورد.
نماینده ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: با وجود گرانی ماکارونی، اما دولت باید نظارت و کنترل لازم را بر بازار داشته باشد هر چند که پیشبینی شده بود که اگر دولت ارز ترجیحی را حذف کند تبعات آن افزایش هشت درصدی تورم در کشور است.
وی افزود: با وجود اینکه این گرانی قابل قبول نیست و در کوتاهمدت مردم را دچار مشکل میکند اما به مرور زمان، ارز ترجیحی حذف و قیمتها اصلاح میشود و دولت نیز تنها به نان یارانه میدهد.
علیپور با اشاره به اینکه هم اکنون بخشی از آرد به عنوان نهاده دامی در اختیار دامداران قرار گرفته است بیان کرد: همین سبب شده که مصرف هشت میلیون تن گندم میتواند قوت سالانه را تامین کند و از سوی دیگر دولت مجبور است که سالانه 12 میلیون تن گندم را با استفاده از واردات و یا تولید داخلی، برای مصرف سالانه کشور تامین کند که سه تا چهار میلیون تن آن به استفاده نهادههای دامی میرود.
حذف ارز ترجیحی چالش بزرگ آزمایشگاههای کشور خواهد بودبلاتکلیفی ارز ترجیحی بهنفع اقتصاد کشور نیستنماینده مردم خلخال در مجلس: مدیریت ارز ترجیحی توسط دولت نیازمند برنامهریزیِ جهادی استوی با اشاره به اینکه دغدغه مجلس در سال گذشته این بود که با حذف یک باره ارز ترجیحی، بازار دچار شوک قیمتها میشود اظهار داشت:مجلس شورای اسلامی، دولت را مکلف کرده که 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای یارانه کالاهای اساسی اختصاص دهد و باید قیمتها را به نحوی اصلاح کند که قیمتهای کالاهای اساسی به نرخ شهریور 1400 باشد.