به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم فرزاد پیل تن مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت در مراسم آسیب شناسی تجارت با ترکیه اظهار داشت: در حوزه تجارت با ترکیه نیازمند هم افزایی و هم سویی میان بخش های خصوصی و دولتی مختلف مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، سازمان استاندارد و وزارت بهداشت هستیم.
وی افزود: پتانسیل همکاری 30 میلیارد دلاری با ترکیه وجود دارد که ممکن است با دیگر کشورهای همسایه وجود نداشته باشد حتی پتانسیل برآورد شده برای تجارت با عراق 20 میلیارد دلار است.
تحلیلگر اقتصادی ترکیه: اول شبیه ونزوئلا و بعد مانند آرژانتین خواهیم شدمدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ادامه داد: تجارت ایران با ترکیه موازنه دارد که این امر باعث ایجاد وابستگی متقابل میان دو کشور شده است اما هر موقع میخواهیم با عراق تسهیلات تجاری و تجارت آزاد بر قرار کنیم اما این کشور موافقت نمیکند زیرا تراز تجاری با عراق به نفع ایران سنگین است.
وی در واکنش به اینکه چرا بخش زیادی از کالاهای ترکیه ورودشان به ایران ممنوع است تصریح کرد: در تجارت ترجیحی بخش تولید ما معترض است؛ در صورتی که بخش های کشاورزی و صنعت موافق باشند، سازمان توسعه تجارت مانعی برای برقراری تجارت بدون محدودیت های وارداتی ندارد.
وی تاکید کرد: واردات بدون محدودیت بر تولید داخلی، تامین ارز و اشتغال کشور تاثیر گذار است.
پیل تن گفت: با بُعد مسافت کمی که داریم میتوانیم نیازهای وارداتی خود را از این کشور تامین کنیم
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت گفت: برای توسعه تجارت با ترکیه ابتدا باید زیرساخت های آن فراهم شود تا برنامه ریزیهایی که انجام میشود روی زمین نماند؛ گمرک ، وزارت راه و دستگاه های مرتبط با تجارت با ترکیه نیز باید این مهم را در اولویت کاری قرار دهند.
بنابر این گزارش در دولت سیزدهم تجارت با کشور های همسایه از جمله ترکیه در اولویت قرار دارد و رئیس جمهور کشورمان در دیدار با رئیس جمهور ترکیه در تهران برای دستیابی به تجارت 30 میلیارد دلاری در سال موافقت کردند.
آمار ها نشان می دهد که در 7 ماه ابتدایی سال جاری صادرات ایران به ترکیه 3.1 میلیارد دلار و صادرات ترکیه به ایران 3.2 میلیون دلار بوده است.