ضرورت سرمایه‌گذاری در از بین رفتن غبار محرومیت از چهره استان چهارمحال و بختیاری

می‌توان با استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود اشتغال پایدار در استان چهارمحال و بختیاری ایجاد کرد و با جذب سرمایه‌گذار صدای چرخ تولید را از این استان شنید و شاهد از بین رفتن گرد محرومیت از چهره استان شد.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، مسئله اقتصاد یکی از مهم‌ترین مسایل درگیر در تمامی کشورها است که با ضعف و قوت در این زمینه بر تمامی جوانب حتی سیاسی کشور تاثیر گذاشته و زمینه ساز فرود و نزول دولت‌ها را سبب خواهد شد. بهبود فضای کسب و کار و محرومیت‌زدایی به معنای بهبود و رونق فضای تولیدی و در نتیجه سنگ بنا و محرک رشد اقتصادی است.

اگر در جامعه‌ای سرمایه‌گذاری در حد و اندازه لازم صورت نگیرد, رشد اقتصادی کند یا متوقف می‌شود. به لحاظ تاریخی نقش و جایگاه سرمایه گذاری،در فرایند رشد و توسعه به حدی است که سرمایه‌گذاری را موتور رشد اقتصادی نامیده‌اند. امروزه خصوصا در دهه‌های اخیر نیز مشاهده می‌گردد یکی از ویژگی‌های مهم اقتصاد جهانی رشد چشمگیر سرمایه گذاری است.

جذب سرمایه‌گذار غبار محرومیت را از چهره استان پاک می‌کند

در واقع سرمایه‌گذاری در هر استان تحت تاثیر مجموعه‌ای از عوامل کلان کشور و عوامل خاص آن استان است. استان چهارمحال و بختیاری در عین حال که ظرفیت‌های عظیم دامپروری، کشاورزی، گردشگری و غیره را در خود دارد، متاسفانه جزو استان‌های محروم کشور است و رتبه دوم بیکاری را دارد. این استان سرچشمه سه رود بزرگ کارون، زاینده‌رود و دز است و ظرفیت‌های خوبی نیز در بسیاری از حوزه‌ها دارد، اما عدم برنامه‌ریزی دقیق موجب محرومیت در استان چهارمحال و بختیاری شده است.

در واقع می‌توان با استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها اشتغال پایدار در استان ایجاد کرد و با جذب سرمایه‌گذار صدای چرخ تولید را از این استان شنید و شاهد از بین رفتن گرد محرومیت از چهره استان چهارمحال و بختیاری بود، با توجه به اینکه دولت سیزدهم در پی توسعه است باید دید در این دولت چه اقداماتی در جهت سرمایه‌گذاری در استان صورت گرفته است.

محمدکاظم منزوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، در رابطه با سرمایه‌گذاری اولین هدف حفظ وضع موجود است، اظهار داشت: در واقع باید کسب و کارهای تولیدی یا خدماتی حفظ شوند، ظرفیت‌ آنها ارتقا یابد و اقتصادی شوند. ساده‌ترین سرمایه‌گذاری مثل یک باغ باید حفظ و منجر به ایجاد یک درآمد پایدار برای کشاورز شود.

وی با بیان اینکه در سیاست‌گذاری درآمد پایدار در حوزه کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی به عنوان سیاست‌گذار اصلی است، افزود: در 8 ماه اخیر بر اساس یک تحقیق علمی نسخه کاشت یا الگوی کشت محصولات کشاورزی در هر منطقه یعنی در هر شهرستان و بخش مشخص شد که این اقدام استان چهارمحال و بختیاری مورد توجه تهران قرار گرفت، در حال حاضر هر شهرستان استان از بهترین کشت متناسب با منطقه خود با بالاترین درآمد مطلع است.

تهیه نسخه کامل برای درآمدزایی کشاورزان سامان پس از ده سال

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به ایجاد الگوی کشت تلفیقی به عنوان سیاست‌گذاری در استان، گفت: چرا باید در سامان همیشه درختان سرمازده شوند و کشاورز نتواند نتیجه را ببیند؟ پس از 10 سال در استان هم‌اکنون نسخه کاملی برای درآمدزایی کشاورزان سامانی تهیه شده است که در این نسخه ارقام مناسبی از درختان بادام برای سرمایه‌گذاری یا باغات جدید و حتی تغییر باغ معرفی شدند.

وی ادامه داد: از طرفی در بحث تناسب اراضی برای اولین بار کشت گیاهان دارویی تجویز و کشت تلفیقی موسیر در برخی از مناطق استان چهارمحال و بختیاری پیشنهاد شد. در حوزه‌های نوآوری و فناوری، سرمایه‌گذاری‌های خاصی پیش‌بینی شد که مهمترین آنها در حوزه دانش بنیان‌ها است. در این 8 ماه اخیر برای اولین بار پردیس پارک علم و فناوری در شهرک صنعتی شهرکرد ایجاد شد بدین معنا که زمینی برای واگذاری به شرکت‌هایی که از مرحله رشد به مرحله تجاری سازی صنعتی رسیدند در نظر گرفته شده است و این زمین به پردیس تبدیل می‌شود.

ایجاد 3 ساختگاه انرژی خورشیدی در استان

منزوی مطرح کرد: در قالب تفاهم‌نامه‌ای با پارک علم و فناوری، شرکت‌ شهرک‌های صنعتی حدود 20 سوله می‌سازد تا دانش‌بنیان‌ها بتوانند به صورت اجاره تملیک در این سوله‌ها مستقر شوند و در فضایی 200 متری در این شهرک با قیمت کمتر کار کنند، در هشت سال گذشته این کار برای اولین بار رخ می‌دهد که به سرعت نیز در حال تکمیل است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به معرفی چند ساختگاه برای انرژی خورشیدی، تصریح کرد: در چند ماه اخیر سه ساختگاه انرژی خورشیدی در بروجن، فرادنبه و بن استان چهارمحال و بختیاری تعریف شد، زمین آماده و سرمایه‌گذار هم مشخص شده که عملیات نهایی در حال انجام است و به محض اینکه مراحل قانونی در شرکت توانیر و توزیع برق به نتیجه برسد، سرمایه‌گذار کار خود را برای ایجاد این نیروگاه‌ها شروع می‌کند.

تعریف چند پروژه در استان با کمک آستان قدس رضوی

وی ادامه داد: در شهرک‌های صنعتی حدود 25 مگابات انرژی خورشیدی یعنی 10 عدد 5 مگاباتی از ژنراتورهای برق که گازی هستند پیش‌بینی شد که سرمایه‌گذاران می‌توانند با گذاشتن این ژنراتورها قسمتی از برق شهرک صنعتی را خصوصا در زمان‌هایی که مشکل برق وجود دارد، تامین کنند.

منزوی با اشاره به استفاده از توان هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری در استان، بیان داشت: آستان قدس رضوی امکانات خوبی داده است و در حال رایزنی برای تعریف چندین پروژه با این آستان هستیم. تکمیل ویژه بازار بزرگ امام رضا(ع) در شهرکرد، تکمیل یک مجتمع حمل و نقل، احداث یک کارخانه تولید بلوک‌های هبلکس برای اولین بار در استان نهایی شده و در حال بررسی است که به محض استقرار آستان قدس رضوی و شروع این پروژه‌ها، خبرهای خوبی به مردم اعلام می‌شود.

توسعه چند کارخانه‌ و پروژه با کمک بنیاد مستضعفان

وی افزود: با توجه به اینکه بنیاد مستضعفان از قبل در استان چهارمحال و بختیاری سرمایه‌گذاری کرده بود، بسیار جدی‌تر در این زمینه وارد شدیم. برای کارخانه حجاب یک طرح توسعه دیده شد که مشکل بانکی داشت، اما در سطح ملی حل شد و اکنون طرح توسعه حجاب برای افزایش دو برابری تولید چادر در دست بررسی است که به‌زودی کلید می‌خورد، طرح توسعه پاک‌پی با خرید خط تولید و وارد کردن آن به کشور و طرح توسعه آبمیوه به‌نوش با دو خط جدید با سرعت بالا خریداری شده که وارد خواهد شد.

منزوی در پایان خاطرنشان کرد: در عین حال چندین پروژه دیگر به بنیاد مستضعفان معرفی شده که جزو طرح‌های سرمایه‌گذاری پیشرفته استان هستند و چند طرح تخصصی بنیاد مستضعفان همچون طرح احداث یک گاوداری بزرگ در نظر گرفته شده است. در پی این بوده که اتکا چتر زنجیره و خدمات خود را برای محرومیت‌زدایی در سطح استان پهن کند که اولین نیاز آن یک مقر یا فروشگاه بزرگ بود که به محض تایید فنی زمین آن توسط مهندسین اتکا تا دو سال آینده این فروشگاه را در شهر شهرکرد خواهیم داشت که بسیار کمک کننده است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار