به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، محمد صادق خیاطیان بعد از ظهر سه شنبه در جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان استان مرکزی با اشاره به لزوم تسریع در تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی در استان اظهار کرد: در جریان وضعیت این صندوق در استان هستیم. اینکه در حال حاضر بخش خصوصی را خارج کنیم، سیگنال مثبتی به سرمایه گذاران بخش خصوصی در این حوزه نیست، حتما به این مسئله رسیدگی میکنیم و تعهد میکنیم تا پایان ماه مسئله حل شود، اما نیاز است که نشستی با سهامداران صندوق داشته باشیم و سپس تصمیم نهایی اتخاذ شود. تلاش خواهیم کرد که بخش خصوصی سهامدار این صندوق را همراه خود کنیم و اگر به نتیجه نرسیم اصلاح سهامدار را مدنظر قرار خواهیم داد، همچنین در ماه جاری نیز مسئله اختصاص خط اعتباری ویژه برای ارتقای شرکتهای دانش بنیان از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی حل میشود.
وی با تاکید بر اینکه صندوق در راستای مأموریت و جایگاه خود از هر کمکی که برای استانها لازم باشد دریغ نمیکند، گفت: امروز گفتمان دانش بنیان در کشور تبدیل به گفتمان غالب شده است و جای خوشحالی دارد. با توجه به تغییر نگاهها، سهم اقتصاد دانش بنیان در GDP باید ۷ درصد شود در حالی که امروز یک درصد هستیم و این رویکرد افزایشی نشان از جا افتادن این اقتصاد در کشور دارد و جهت گیری و هدف گذاری کشور به سمتی رفته که حوزه دانش بنیان در اقتصاد کشور سهم داشته باشد.
خیاطیان بر احصای سهم اقتصاد دانش بنیان استان مرکزی تاکید کرد و خواستار تشکیل صندوق cbc با محوریت سرمایه گذاری با کمک شرکتهای بزرگ در استان شد و افزود: مراکز علمی استان باید جو دانشگاه را به سمت نشاط فناورانه و علمی سوق دهند؛ در گذشته برگزاری رویدادها به نشاط دانشگاهها کمک میکرد، اما اخیرا این مسئله کمرنگ شده در حالی که باید در این حوزه فعال شد و از مهرماه باید برگزاری رویدادها در دانشگاهها را توسعه بخشید.
خیاطیان تاکید کرد: پتانسیل استان در حوزه صادرات بسیار بالاست. ما جایگزینی واردات را دنبال میکنیم و هیچ گاه شرکتها مبتنی بر صادرات شکل نگرفته اند، امروز شرایط و فرصت برای شرکتهای دانش بنیان فراهم است و حتی میتوان شرکتی با محوریت صادرات راه اندازی کرد و صرفا به تولید بسنده نکرد، در این صورت قطعا تغییر جریانی در اقتصاد استان شکل میگیرد.
وی با اشاره به جدیت مسئله مسکن، افزود: در حوزه دانش بنیان برای حفظ نخبگان، با مسئله مسکن روبرو هستیم و اگر بتوانیم مسئله مسکن را برای این اقشار تأمین کنیم حتما حفظ و نگهداشت آنها میسر میشود. اگر شرکتهای بزرگ استان و بخش خصوصی مشارکت کنند و زمینی را تأمین کنیم میتوان با مشارکت شرکتها مسکن ساخت و با تسهیلات بانکی در اختیار نخبگان قرار داد.
مدیر صندوق نوآوری و شکوفایی کشور بیان کرد: بسته رشد تولید دانش بنیان در صندوق تصویب شده است، امروز توانمندی شرکتها در حال احصاست و نیازهای مالی برآورد میشود، همچنین مسئله ۶۷۰ میلیارد تومانی که نیاز شرکتهای دانش بنیان استان است را نیز از طریق خط اعتباری ویژه حل میکنیم.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه شبکههای بانکی با ادبیات نوآوری آشنا نیستند، فعالیت صندوق بسیار مهم تلقی میشود، اما در طول ۴ سال اخیر ارتباطات خوبی با شبکه بانکی برقرار شده است و ارقام قابل توجهی اختصاص داده اند. امسال نیز قولهای مساعدی داده اند، برخی سهمیه اختصاص میدهند و پذیرفته اند که نرخ رکود را بردارند و با شرکتهایی که به بانک معرفی میشوند مساعدت میکنند.