خسرو طالبی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی به ویژه محصولات گلخانهای باید با دقت و برنامه بهتری صورت گیرد، اظهار داشت: مسیر صادرات محصولات کشاورزی باید تسهیل بیشتری پیدا کند و باید با مشخص کردن نیاز داخل استان به محصولات کشاورزی، مازاد آن را برای صادرات برنامهریزی کنیم.
وی با بیان اینکه غفلت از بازار صادراتی محصولات کشاورزی همدان باعث تصاحب بازار از سوی دیگر استانها و حتی سایر کشورها خواهد شد، بیان کرد: روسیه و عراق از جمله بازارهایی هستند که بسیار استقبال خوبی از محصولات کشاورزی همدان دارند.
رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی همدان همچنین افزود: بیش از 117 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی همدان فعالیت دارند که تعداد زیادی از آنها در کشت گندم، سیبزمینی و محصولات گلخانهای فعال هستند که دقیقا هر سه مورد در بازارهای جهانی فضای خوبی برای صادرات دارند.
طالبی با بیان اینکه همواره در فصل پاییز صادرات محصولات کشاورزی همدان رونق میگیرد، بیان کرد: در حال حاضر، صادرات محصولات کشاورزی همدان که زمانی به اروپا و کشورهای بزرگ در بازار جهانی در سالهای نهچندان دور برقرار بود به چند کشور همسایه محدود شده که آن نیز از طریق ریال صورت میگیرد.
وی افزود: سالهاست که بر اهمیت بخش صادرات تاکید میشود، اما مشکلات ما در این حوزه کهنه هستند و این بدان معناست که بارها تکرار شده، اما به رغم وعدهها، به درستی چارهجویی نشدهاند.
رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی همدان همچنین به موضوع مالیات صادرکنندگان اشاره کرد و کفت: معافیت مالیاتی برای صادرکنندگانی که تعهد ارزی شان را ایفا میکنند، اقدام بسیار شایستهای است.
طالبی عنوان کرد: یکی از نقاط ضعف صادرکنندگان محصولات کشاورزی در همدان آن است که نمیتوانند انتظارات کشورهای هدف را در حجم و مقادیر بالا برآورده سازند، بنابراین با ظرفیتی که در بخش تولید و صادرات ما وجود دارد، اگر حمایت موثر صورت پذیرد، بخش مولد یا صادرکننده ما در حوزه صادرات غیرنفتی به ویژه صادرات محصولات کشاورزی رشد بیشتری پیدا خواهد کرد.