به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از زاهدان، حبیب غزنوی صبح امروز در همایش کشوری پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامتمحور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد، گفت: راهاندازی کارخانه داروسازی در سیستان و بلوچستان یکی از ضروریات این استان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: گردش مالی تولید، توزیع و فروش دارو، به عنوان یک صنعت مهم و حیاتی قلمداد میشود و یکی از بزرگترین گردشهای مالی را در جهان دارد.
وی گفت: سیستان و بلوچستان با توجه به مرزهای آبی و خاکی و اشتراکات مذهبی، فرهنگی و قومی با کشورهای همسایه میتواند نقش اثرگذاری در صادرات دارو و اقلام سلامتمحور داشته باشد.
غزنوی خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز کشورهای همسایه به کالاهای سلامت محور و دارو، حمایت از سرمایهگذاری در زمینه دارو، میتواند به ارتقای رقابتپذیری صنعت دارو و جلوگیری از قاچاق آن کمک کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: یکی از طرحهای خوبی که توسط وزارت بهداشت اجرا شد، طرح داروی دارویاری بود که در حوزه پیشگیری از قاچاق آن موفق بوده است.
وی عنوان کرد: از ظرفیت و پتانسیل مرز باید نهایت استفاده را برده و مشابه طرح دارویار طرحی برای جلوگیری از قاچاق کالاهای سلامتمحور و دارو ایجاد کنیم که راهاندازی کارخانه داروسازی در سیستان و بلوچستان و صادرات دارو به کشورهای همسایه میتواند یکی از این راهکارها باشد.
شرایط فعلی زمینهساز قاچاق دارو شده است
مصطفی صالحی زاده؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: مبادلات مرزی نقشی حیاتی در امرار و معاش مردم ساکن در مناطق مرزی، ایفا میکند.
وی ادامه داد: مبادلات مرزی به توسعه زیرساختها در مناطق مرزی منجر میشود و این میتواند تجارت و توسعه اقتصادی را تسهیل کند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه این همایش در راستای همفکری و همافزایی اقدامات در بحث مبارزه و پیشگیری از قاچاق کالاهای سلامتمحور برگزار شده است، افزود: نوع تجارت فعلی، شرایط برای قاچاق را فرآهم کرده است که سبب بروز اختلالات زیادی برای اقتصاد کشور میشود.
روند اعطای مجوزها به استان واگذار شود
داود شهرکی؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این همایش گفت: سیستان و بلوچستان هزینههای مالی و جانی زیادی را برای جلوگیری از قاچاق انواع کالاها میپردازد.
وی با بیان اینکه در حوزه غذا و دارو متاسفانه هیچگونه فضایی برای سرمایهگذاری وجود ندارد، با اشاره به ظرفیتهای بالای سیستان و بلوچستان در بخشهای مختلف افزود: باید از این ظرفیتها نهایت استفاده و بهره را برای سرمایهگذاری و فضای کسب و کار ببریم.
شهرکی گفت: امیدواریم با برگزاری این همایش راهکارهایی برای برون رفت از بحرانها را دریابیم و به یک ظرفیت واحد برسیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: باید شرایط برای سرمایهگذاری و فضای کسب و کار تسهیل شده و روند اعطای مجوزها به سیستان و بلوچستان واگذار شود.
تفاوت ارزی عامل ایجاد پدیده قاچاق
محمد قاسمی، دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به اینکه تفاوت ارزی، باعث ایجاد پدیده قاچاق شده است، گفت: از ابتدای سال تاکنون کشفیات داروهای قاچاق در استان 58 درصد رشد داشته است.
وی افزود: با اجرای طرح ثبت کد ملی نوزاد جهت دریافت شیر خشک، در چند ماه اخیر روند کشفیات شیر خشک قاچاق به کمترین میزان ممکن رسیده است.