در برنامه بالاتر امروز به موضوع حذف یارانه پر درآمدها پرداخته شد و دو تن از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در این زمینه صحبت کردند.
زهرا سعیدی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: ساختار یارانه باید تغییر کند، دولت اطلاعات دقیقی از خانوارهای پردرآمد ندارد، اما از اطلاعات به دست آمده در سرشماری میتواند برای حذف یارانه پر درآمدها استفاده کند و سرشماری فرصت مطلوبی برای انجام این کار است چراکه اطلاعات سرشماری را خود مردم در اختیار دولت قرار میدهند و میتواند در این زمینه اثر بخش باشد.
سعیدی افزود: امروز صحبت از افزایش حقوق میشود، میگوییم بودجه نیست یا وقتی میخواهیم یارانه را اصلاح یا زیاد کنیم میگوییم باید حاکمیت ورود کند، ما باید امروز به جای پول نقد یارانه، کالا به مردم ارائه دهیم.
او افزود: متاسفانه اطلاعاتی از افراد یارانه بگیر در کشور نداریم، امروز مشکل کشور ما اقتصاد زیرزمینی است، خوشبختانه در تمامی مسائل دفاعی، هسته ای، سلولهای بنیادی و ... حرف نخست را می زنیم ولی در اقتصاد کشور مشکلات زیادی داریم.
سعیدی بیان کرد: حکومت باید یارانه را به همه بدهد ولی مشکل این است که بخشی از افراد جامعه یارانه نمیگیرند اما این پول در کجا صرف می شود.
نماینده مردم مبارکه خاطرنشان کرد: دولت موظف است نسبت به جبران خسارتهای وارده به بخش تولید و همچنین اقشار نیازمند جامعه در بحث آزادسازی قیمت ها به ویژه در بخش افزایش نرخ حامل های انرژی اقدام کند همچنین دولت باید در بحث هدفمندی در راستای توانمندسازی نیازمندان متمرکز شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه باید دست دولت در شناسایی اقشار مرفه برای حذف از دریافت یارانه نقدی باز باشد، گفت: در بحث داده های اطلاعاتی و آمار در کشور نتوانستیم شفاف و بهم پیوسته عمل کنیم، یک سری پایگاه های اطلاعاتی کاملا مجزا وجود دارد که در بخش های اقتصادی و درآمدی هم پوشانی ندارند. باید سهم نیازمندان واقعی را مشخص و ۱۰۰ درصد درآمد را به آن ها و بخش تولید اختصاص دهیم.
او ادامه داد: مجلس می توانست در محدوده زمانی مشخصی دولت را مکلف به اجرای قانون هدفمندی کند که یک پایگاه اطلاعاتی، درآمدی و هزینه ای را برای تک تک افراد جامعه ایجاد کند که وقتی مجلس به دنبال شناسایی دهک اول جامعه است، به اسم، میزان درآمد و هزینهای این قشر دسترسی داشته باشد.
سعیدی با بیان اینکه شاید به لحاظ منطقی حذف ثروتمندان از دریافت یارانه نقدی درست باشد، گفت: ولی اطلاعات آماری برای تشخیص ثروت کم است و اجرای قانون با وقفه رو به رو خواهد شد.
در ادامه علی بابایی نماینده مردم ساری گفت: یارانه باید بر اساس شاخصهای عدالت پرداخت شود، متاسفانه امروز یارانه به خوبی به اقشار پایین جامعه نمیرسد و این یارانه به نفع دهک های بالاتر است.
بابایی افزود: در این باره چند بار از مسئولان دولتی دعوت شد که به کمیسیون برنامه و بودجه بیایند تا راهکارهای کسب اطلاعات برای شناسایی افراد پردرآمد مشخص شود تا یارانه این قشر حذف شود و در سال ۹۴ نیز ۴.۵ میلیون نفر شناسایی شدند که ۳ میلیون نفر آن از دریافت یارانه حذف شدند و ۱.۵ میلیون نفر با اعتراض هایی که اعلام کردند دوباره به جمع یارانه بگیران اضافه شدند.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: دهک بندی یارانه جامعه باید تغییر کند، نه در دولت قبل و نه در دولت کنونی هزینه زندگی بازنشستگان و اقشار ضعیف جامعه همچون کارگران بر مبنای ماده۴۱ قانون کارگری و قانون خدمات کشوری که شاخص تورم در آن در نظرگرفته شده اجرایی نشد بر همین اساس مشکلات معیشتی ثابت باقی مانده و امروز با ۹ میلیون حقوق در بهترین شرایط نمیتوان تورم را کنترل کرد.
بابایی کارنامی خاطر نشان کرد: در بودجه بندی ۲ سال اخیر تاکید شده هر زمان فشار به سفره های مردم وارد شود دولت باید در قالب پرداخت کالابرگ جبران کند تا چند قلم از کالای اساسی را بتوانیم به صورت رایگان در اختیار اقشار ضعیف قرار دهیم، اقداماتی برای بهبود وضعیت اقتصادی ۳ دهک پایین جامعه در نظر گرفته شده اما متاسفانه کافی نبوده است.
او با بیان اینکه تورم نسبت به گذشته در حال کنترل است، اظهار داشت: آمار و ارقامی که نسبت به گذشته ارائه میشود نشان میدهد سیاستهای نسبتا خوبی برای کنترل تورم در نظر گرفتهاند، با تمام این تفاسیر باید کاهش کنترل تورم را در سفره های مردم مشاهد کنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی