به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، در این نشست که بعد از ظهر یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱ در محل دانشکده علوم تغذیه برگزار شد، در ابتدا برخی از اعضای سندیکا به طرح مشکلات تولید دارو در کشور پرداختند.
در ابتدا، مرتضی خیرآبادی عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی، گفت: دارو اوضاع خوبی ندارد و مسئولین هم متوجه این موضوع شده اند.
وی افزود: ارز دارو داده اند، اما شرکتهای دارویی تمایلی به خرید ندارند و این عمق فاجعه را نشان میدهد.
در ادامه، محمد عبده زاده رئیس هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، گفت: سال گذشته از اواخر بهمن ارز ترجیحی به دارو ندادند و اولین مکاتبه را با سازمان غذا و دارو داشتیم و نوشتیم که گرفتار مشکلات خواهد شد.
وی افزود: نامههایی به وزیر بهداشت و معاون اول رئیس جمهور نوشتیم، مبنی بر اینکه صنعت دچار مشکل شده است.
عیده زاده ادامه داد: همچنین با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز مکاتباتی داشتیم و در نهایت طی یک جلسه عمومی، از تمامی مسئولین کشوری دعوت شد تا صدای داروسازان را بشنوند.
وی افزود: بعد از این نشست، قرار شد کارگروههایی برای قیمت گذاری دارو تشکیل شود و آنچه را به سازمان غذا و دارو ارسال کرده ایم، بدون پاسخ مانده است.
عبده زاده همچنین از ارسال نامه محرمانه به رئیس جمهور خبر داد و گفت: در این نامه، مشکلات صنعت داروسازی را به صورت شفاف مطرح کردیم.
وی با گلایه از بدون پاسخ ماندن نامه نگاریها، افزود: تا این لحظه از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، هیچ پاسخی دریافت نکرده ایم.
عبده زاده از برگزاری جلسهای با وزیر بهداشت با حضور رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد و گفت: در این جلسه هم، مشکلات را گفتیم و وزیر بهداشت هم دستوراتی دادند.
وی ادامه داد: به دنبال آن، جلسه دیگری با معاون اول رئیس جمهور داشتیم و آقای مخبر گفت که ظرف یک هفته باید وضعیت ارز دارو مشخص شود.
رئیس هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: در جلسه دیگری، وضعیت قیمت گذاری دارو، پرداختی از جیب مردم، نقدینگی صنعت داروسازی و…، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت، هیچ خروجی حاصل نشده است.
وی افزود: متأسفانه خروجی تصمیم گیری ها، بیشتر پاسکاری بین دستگاهها و سازمانهای مختلف است.
عبده زاده گفت: وضعیت موجود صنعت داروسازی کشور به این شکل است که این صنعت جدا از مسائل مبتلا به حاکم بر جامعه نیست. به طوری که تورم، افزایش قیمت و…، نیز در صنایع دارویی مشاهده میشود.
وی افزود: صنعت داروسازی را نمیتوان با قیمتهای دستوری پیش برد. قیمت گذاری دارو با این تورم، پیش نمیرود.
عبده زاده گفت: همه مشکلات به کسری بودجه دولت باز میگردد و غیر از این نیست.
وی با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت هم در بحث قیمت گذاری دارو منفعل شده است، افزود: ۶ ماه است داریم مشکلات داروسازی را بازگو میکنیم، اما هیچ اتفاقی نمیافتد.
عبده زاده گفت: اصرار بر تثبیت قیمت دارو، جز ورشکستگی صنعت داروسازی را در پی نخواهد داشت. باید از طریق بیمهها، قیمت دارو واقعی شود تا مردم دچار آسیب نشوند.
وی افزود: پیشنهاد ما، دیدار و گفتگوی مستقیم با رئیس جمهور است تا مشکلات ما شنیده شود.
عبده زاده گفت: یکی دیگر از پیشنهادات ما، این است که منتظر وزارت بهداشت نمانیم و صنعت، خودش برای قیمت گذاری دارو اقدام کند.
در ادامه این نشست، یکی از تولید کنندگان دارو با خطاب قرار دادن رئیس جمهور، افزود: تولید کنندگان زیر آوار گرانی هستند و مصرف کنندگان از کمبود دارو زجر می کشند.
زرگرزاده ادامه داد: دیدار با رئیس جمهور، مشکلی را حل نمیکند و باید از دفتر مقام معظم رهبری، مشکلات را طرح کنیم.
وی افزود: افرادی که در مقابل صنعت داروسازی کشور سنگ اندازی میکنند، به دنبال واردات دارو از ترکیه هستند.
آذری نیا، یکی دیگر از تولید کنندگان دارو، گفت: کسانی که الفبای اقتصاد را بلد هستند، میدانند که تورم را نمیتوان پلهای پیش برد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱، دولت هیچ ارادهای برای افزایش قیمت دارو نخواهد داشت.
آذری نیا گفت: در بحث قیمت گذاری باید تفاوتهایی بین مکملها و دارو قائل شویم.
پیمان ترحمی، دست اندرکار صنعت داروسازی کشور افزود: حدود ۱۳۰ کد فعال داشتیم که ۴۰ کد فعال از رده خارج شده است. همچنین برخی از شربتها و قطرههای دارویی را تولید نمیکنیم.
وی ادامه داد: پیشنهاد بنده این است که در جلسه با رئیس جمهور، اتمام حجت کنیم.
ترحمی گفت: قیمت داروها را لیست کنیم و برای اعمال قیمتهای جدید، خود صنعت اقدام کند.
محمد پیرورام، یکی دیگر از دست اندرکاران صنعت دارویی کشور، افزود: تمامی مشکلات صنعت داروسازی را مجموعه ما یک جا دارد.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی، هیچ چارهای جز اقدام سندیکا برای اصلاح قیمت دارو وجود ندارد.
فرهاد شایقی مدیر یک شرکت دارویی، گفت: هیچ وقت شرایط صنعت داروسازی کشور مثل امروز، بد نبوده است.
وی افزود: از ۸۳ پروانهای که داریم، فقط ۳۰ قلم را توانسته ایم تولید کنیم و از این ۳۰ قلم، ۲۰ قلم زیان ده هستند اما به دلیل شرایط کشور، مجبوریم تولید کنیم.
شایقی گفت: شرایط بسیار سخت است و ما مجبور به تعطیلی هستیم. به رغم اینکه سهامداران گفته اند سود نمیخواهیم و دوست داریم چراغ تولید روشن بماند.
وی افزود: سندیکا باید تصمیم بگیرد، زیرا صنعت در شرف تعطیلی است.
عباس کبریایی زاده عضو هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، با خطاب قرار دادن وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: شما تولیت نظام سلامت جامعه را بر عهده دارید.
وی افزود: وقتی بحث دارو میشود، متولیان نظام سلامت باید دسترسی به خدمات دارویی را تضمین کنند. این دارو باید، سالم و با کیفیت باشد.
کبریایی زاده گفت: یکی از مهمترین مخاطرات نظام سلامت، مدیران نظام سلامت هستند. زیرا، بی توجهی وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، سلامت مردم را به مخاطره انداخته است.
وی ادامه داد: تحریمها باعث میشود کیفیت داروی تولیدی کاهش یابد.
کبریایی زاده افزود: امیدوارم صحبتهای من به گوش وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو برسد.