به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، بختیار خلیقی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت و تجلیل از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان که در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: از تلاشهای همه تولیدکنندگان تشکر کرده، چرا که علیرغم همه مشکلات اقتصادی، در راستای تحقق شعار سال و ایجاد اشتغال گام برمیدارند.
وی گفت: مقام معظم رهبری عنوان شعار سال را با هدف اقتصادی نامگذاری فرمودهاند، چرا که اقتصاد کشور، همان تولید ملی است و تولید ملی، هم موجب رشد اقتصادی و کاهش تورم و اعتماد ملی در پی خواهد داشت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه برای سال 1403 در حوزه صنعت رشد 8.5 درصدی، حوزه معدن 13 درصدی و بخش تجارت 23 درصد رشد پیشبینی شده است، عنوان کرد: میانگین تولید حوزه صنعت کشور در سالجاری 8 درصد بوده که این رقم در کردستان 5.5 درصد بود، بنابراین میطلبد که با همکاری تشکلهای بخش خصوصی و صنعت، معدن و تجارت، نهضت رسیدن به اهداف تعیین شده را راهاندازی کنیم.
وی میانگین رشد تولید در حوزه معدن در کشور را 2 درصد و در کردستان 2.5 درصد عنوان کرد و افزود: در حوزه تجارت نیز کاملاً بر این اساس گام برداشته و خوشبختانه به اهداف مورد نظر رسیدهایم کما اینکه از ابتدای دولت سیزدهم در تمامی حوزهها نیز رشد داشتهایم.
خلیقی با اشاره به اینکه در 9 ماهه امسال 2 هزار و 447 مجوز سرمایهگذاری به ارزش 375 هزار و 552 میلیارد ریال و پیشبینی اشتغال 33 هزار نفر صادر شده است، خاطر نشان کرد: مهمترین جواز تأسیسها در حوزه «توسعه و پیشران» بوده است.
وی از صدور 251 پروانههای بهرهبرداری صنعتی در سه سال اخیر در استان خبر داد و عنوان کرد: این طرحها با اشتغالزایی 4 هزار و 922 نفر و سرمایهگذاری 31 هزار و 949 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است.
رئیس سازمان صمت کردستان درباره اقدامات حوزه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، از برگزاری 52 جلسه کمیته کارشناسی تسهیل و 54 کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سه سال اخیر در استان خبر داد و اضافه کرد: در همین مدت از لحاظ تعداد جلسات 10 درصد و از نظر تعداد مصوبات 14 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشتهایم.
وی با اعلام اینکه با همکاری دستگاه قضا 42 واحد صنعتی راکد در قالب نهضت فعالسازی واحدهای راکد در کردستان احیا شده است، ابراز داشت: در حوزه معادن نیز اقدامات اکتشافی انجام و محدودههای امیدبخش زیادی شناسایی شده و این محدودهها جهت سرمایهگذاری به شرکت ایمیدرو اعلام و به زودی به صورت مزایده نیز در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد.
رئیس سازمان صمت کردستان با اشاره به اینکه از 363 واحد معدنی در استان، 196 واحد فعال است، افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون از این واحدها بیش از 900 میلیارد تومان حقوق دولتی وصول شده و امیدواریم بخشی از آن صرف توسعه راههای روستایی شود.
وی با یادآوری اینکه 30 درصد تولید ناخالصی و 37 درصد اشتغال استان مربوط به صمت است، بیان کرد: در سال گذشته 10 هزار و 500 اشتغالزایی بر اساس سامانه رصد در این حوزه ایجاد شد و امسال نیز تاکنون 4750 نفر صاحب شغل شده و رتبه نخست کسب کردهایم.
خلیقی تأمین ارز واحدهای صنعتی را مهمترین دغدغه واحدهای صنعتی ذکر کرد و گفت: امسال به دلیل سیاست انقباضی ارز توسط بانک مرکزی، 60 درصدی سهمیه ارزی در شش ماهه نخست و 40 درصد آن نیز در شش ماهه دوم به واحدهای تولیدی اختصاص داده شده است.
وی با بیان به اینکه امسال 207 واحد صنعتی به 1750 میلیارد تومان تسهیلات نیاز داشتند که از این میزان 322 میلیارد تومان تخصیص داده شده و از این میزان هم 150 میلیارد تومان آن در بانکهای استان پرداخت شده است، تأکید کرد: از مدیران بانکی انتظار میرود که واحدهای صنعتی را دریابند.
رئیس سازمان صمت کردستان از رفع ناترازی در حوزه انرژی خبر داد و عنوان کرد: واحدهای تولیدی که صادرات دارند با مشکلاتی مواجه هستند که امیدواریم برطرف شود.
کردستان در صنعت رتبههای آخر کشور را دارد
عبدالله کاردانی، رئیس خانه صنعت و معدن استان کردستان نیز در این مراسم، اظهار داشت: قطار توسعه هر منطقه و مملکت از تونل تولید میگذرد، بنابراین حمایت و حرمت گذاشتن برای همه تولیدکنندگان ضروری است. پیشنهاد میشود از آنجا که کردستان در صنعت رتبههای آخر را دارد، از موضوع منابع و مصارف معاف شود.
وی با تأکید اینکه بانکهایی که منابع و مصارف زیر 80 درصد را دارند، با اختصاص خط ویژه اعتباری از بانک مرکزی به حمایت از تولید ملزم شوند، گفت: اختیارات بانکها در حمایت از تولید افزایش یابد.
رئیس خانه صنعت و معدن استان کردستان با اشاره به اینکه نقش بخش خصوصی در تولید و پیشرفت کشور اجتنابناپذیر است، تصریح کرد: آماده همکاری و مشاوره در حوزه تولید را بدون هیچ گونه هزینهای با ادارات و فعالان این عرصه اعلام میکنیم. امیدواریم اعتبارات لازم برای توسعه شهرکهای صنعتی اختصاص یابد.
کاردانی یادآور شد: همه دستگاهها باید در تخصیص اعتبارات و خدمات برای ایجاد زیرساختهای لازم در حوزه رونق تولید تلاش و شهرکهای صنعتی را به صورت ویژه مورد توجه قرار دهند.
معادن کردستان از مالیات معاف شوند
شوذب جباری، رئیس خانه معدن استان کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه صنعت و معدن پیشران پیشرفت در گام دوم انقلاب نامگذاری شده است، اظهار کرد: با توجه به ذخایر عظیم معدنی کشور و به ویژه استان کردستان، توان رشد و توسعه و رونق را باید از همین نقطه شروع کرد تا شاهد رونق در سایر بخشهای دیگر باشیم.
وی موتور محرکه توسعه و پیشرفت استان را در مرحله نخست در حوزه صنعت و معدن دانست و گفت: ارتقای بهرهوری، صیانت از ذخایر ملی، ایجاد ارزش افزوده، کاهش هزینههای تولید، ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری پایدار در همه ابعاد از دغدغههای فعالان این عرصه بوده که امیدواریم با کمک دولت سیزدهم این مطالبات تحقق یابد.
رئیس خانه معدن استان کردستان «رقابت در بازارهای امروزی، توجه به کیفیت و اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار» را از دیگر ملزومات توسعه و پیشرفت در حوزه صنعت و معدن خواند و اذعان داشت: در این شرایط که همه در یک کشتی نشسته و گرفتار تحریمهای ظالمانه و مشکلات معیشتی و تولید هستیم، باید همگی به کمک حمایت از این حوزه به میدان بیاییم.
وی با بیان اینکه نگاه برخی از دستگاههای اجرایی و گاهی نظارتی به حوزه تولید، حمایتی نیست، عنوان کرد: در برخی جاها با تولیدکنندگان تقابل صورت گرفته است. متأسفانه به نامه صمت و حوزه معادن توجه نمیشود. اگر واحدها تعطیل شوند، آسیبشان به مردم میرسد.
جباری بیان کرد: پرداخت مالیات قانونی بوده، اما به میزان خودش نه اینکه یقه تولیدکننده گرفته شود. چرا نباید معادن کردستان از معافیت مالیاتی استفاده نکند، اما کرمان و سایر استانها استفاده کند. نفع حقوق دولتی معادن به مردم روستاها و استان برمیگردد.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، در پایان این مراسم از فعالان حوزه صنعتی و معدن استان کردستان تجلیل شد.