به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، بر اساس دادههای گمرکی، واردات نفت خام چین از روسیه در ماه ژوئن به بالاترین رقم خود یعنی به 10.5 میلیون تن رسیده که بیش از 40 درصد نسبت به ماه مشابه در سال گذشته میلادی افزایش نشان میدهد.
به طور کلی، واردات نفت چین 5 درصد نسبت به ماه مه افزایش یافت و به 12.7 میلیون بشکه در روز (بشکه در روز) رسید.
بر اساس آخرین گزارش بازار نفت که توسط سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در روز پنجشنبه منتشر شد، روسیه همچنان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت به هند و چین در ماه ژوئن باقی مانده است.
رویترز: تقاضای چین برای نفت روسیه به طور ناگهانی کاهش یافتپاکستان هزینه واردات نفت روسیه را به یوان پرداخت کردبر اساس محاسبات اوپک، روسیه تقریبا 20 درصد از کل واردات نفت چین را در دوره گزارش شده به خود اختصاص داده است و عنوان بزرگترین تامین کننده نفت خام این کشور آسیایی را برای شش ماه متوالی حفظ کرده است.
عربستان سعودی، دومین تامین کننده بزرگ چین، 15 درصد از کل واردات این کشور را به خود اختصاص داده است، در حالی که مالزی حدود 11 درصد از نفت چین را تامین میکند.
روسیه همچنین 45 درصد از واردات نفت خام هند را در ماه ژوئن به خود اختصاص داد و این کشور را به بزرگترین تامین کننده نفت این کشور در یک سال گذشته تبدیل کرد.
عراق حدود 17 درصد از واردات نفت هند را به خود اختصاص داده است، در حالی که سهم عربستان سعودی 16 درصد بود. مجموع واردات نفت هند در دوره گزارش شده 3 درصد نسبت به ماه مه کاهش یافت و به 4.7 میلیون بشکه در روز رسید.
بر اساس دادههایی که قبلاً توسط وزارت صنعت و تجارت هند منتشر شده بود، در پنج ماه اول سال جاری میلادی، صادرات نفت روسیه به هند به 37 میلیون تن افزایش یافت که بیشتر از کل سال 2022 بود.
هم هند و هم چین نفت روسیه را با تخفیف های سنگینی که سال گذشته توسط مسکو پیشنهاد شد، خریدهاند. پس از اینکه روسیه خریداران سنتی غربی خود را به دلیل تحریم های مربوط به جنگ اوکراین از دست داد، تلاش مسکو برای هدایت نفت خود به بازارهای جدید انجام شد.
پس از تحریم گروه 7 و اعمال سقف قیمت نفت روسیه در سال گذشته میلادی، مسکو به طور فعال جریان نفت خود را به آسیا هدایت کرده است.