به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، اسماعیل زارعیکوشا صبح امروز در مراسم جشن فرش که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، با بیان اینکه جهانی شدن فرش بیجار و سنندج مایه مسرت و خوشحالی است، اظهار داشت: این افتخار را به همه هنرمندان و مردم هنرپرور کردستان تبریک عرض میکنم.
وی گفت: برای پیشرفت و ارتقا، نزدیکترین راهمان تمرکز بر داشتههایمان است که مردمانمان با سخت کوشی و اهتمام هر چه بیشتر در عرصه صنعت فرش آن را به یادگار گذاشتهاند.
استاندار کردستان جهانی شدن ثبت بیجار و سنندج را یک مزیت و ظرفیت بیبدیل دانست و تصریح کرد: میتوان برای برونرفت از مشکلات و چالشهای حوزه اقتصادی، روی این پتانسیل متمرکز و از آن استفاده کرد.
زارعیکوشا با بیان اینکه امیدواریم ظرفیت فرش کردستان به کشور معرفی شود، افزود: تقویت صنعت فرش، اشتغالزایی، افزایش تولید و صادرات فرش دستباف استان به عنوان یک میراث ماندگار نیازمند اهتمام ویژه است که همه با هم در این راستا تلاش میکنیم.
اجرای گروه موسیقی، معرفی فرش بیجار و سنندج و تجلیل از فعالان فرش از دیگر برنامههای این مراسم بود، همچنین در پایان از سند ثبت جهانی فرش بیجار و سنندج رونمایی شد.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، فرش دستباف بیجار معروف به فرش آهنین و فرش یکپود سنندج، به عنوان یک میراث ماندگار بشری و یک برند بینالمللی معتبر هشتم و دهم تیرماه امسال در سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) در کشور سوئیس به ثبت رسید.
بیجار یکی از شهرستانهای استان کردستان است که به عنوان یکی از قدیمیترین شهرهای ایران به حساب میآید. قالی بیجار دارای قدمت طولانی و جز کهنترین فرشهای دستباف و نزدیک به 200 سال است که از بافت اولین فرش در این منطقه میگذرد.
الیاف استفاده شده در فرش دستباف سنندج در 4 دسته اصلی ابریشم، پشم، پنبه و کرک است که در گذشته به رنگهای لاکی سیر، سرمهای و آبی بیشتر محدود میشد، اما در حال حاضر رنگهای نسبتاً ملایمتری مانند کرم، آبی روشن، لاکی روشن نیز به آن اضافه و باعث شده تنوع رنگبندی در آنها بالا برود.