به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، مهدی بخشنده در نشست خبری با اهالی رسانه استان قزوین که در سالن جلسات باغستان برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم درباره علت استقرار دفتر نمایندگی وزارت خارجه در ساختمان اتاق بازرگانی اظهار داشت: همیشه فکر میکردم، اگر وزارت خارجه را تقویت کنیم و دفتر آن را در قزوین مستقر کنیم، فعالان اقتصادی ما خوشحال و راضی میشوند.
وی اضافه کرد: شاهد این بودیم که در ماههای اخیر برخی افراد بسیج شدند و نمایندگی وزارت خارجه را از ساختمان دولتی بیرون کردند. مدیر قبلی وزارت خارجه هم هفتهای 2 بار قزوین میآمد و فقط یک سرکشی میکرد و به تهران برمیگشت. در حالی که دفتر نمایندگی وزارت خارجه با خود وزارت خارجه فرقی نمیکند و همه اختیارات وزارت خارجه را دارد.
بخشنده ادامه داد: به سهم خودمان تلاش کردیم تا یک دیپلمات باتجربه، قابل و باارتباطات فوقالعاده را به قزوین بیاوریم و امروز شاهد این هستیم ظرفیتهای سرمایهگذاری خارجی در استان قزوین شکوفا شده و قزوین توانست بین همه استانها رتبه یک در جذب سرمایهگذاری خارجی را کسب کند.
وی یادآور شد: وقتی سرمایهگذاران خارجی ببینند در استان قزوین وزارت خارجه حضور دارد و اگر مشکلی پیش بیاید، از طریق سرکنسولگری ما به راحتی با کشور متبوع خودشان ارتباط بگیرند، یک ظرفیت فوقالعاده است. پیشتر هماستانیها و بازرگانان ما برای تایید مدارک باید به دفاتر وزارت خارجه در تهران مراجعه کرده و یک فرآیند طولانی را طی میکردند و امروز این کارها در دفتر نمایندگی وزارت خارجه در استان اتفاق میافتد.
رئیس اتاق بازرگانی استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود درباره معضلات فعالیت شرکتهای فولادی برای منابع آب زیرزمینی استان قزوین و صادرات فولادمحور استان قزوین (50 درصد ارزش صادرات استان قزوین را مربوط به فولاد است) گفت: تابستان گذشته شاهد بودیم که به دلیل مصرف بالای برق، برق بسیاری از صنایع را قطع میکردند و حتی کار به جایی رسید که میخواستند برق خانهها را قطع کنند.
بخشنده با اشاره به مصرف بالای برق و آب در صنایع فولادی افزود: امروز در کشورهای توسعهیافته صنایع فولاد وجود ندارد و اگر کارخانههای فولاد را ببنیدیم و برق و گاز مجانی که به آنها میدهیم و منابع آبی که این صنایع از بین میبرند را حفظ کنیم، سودش به مراتب برای مردم و نه برای یک قشر خاص که سودهای آنچنانی میبرند، بیشتر است.
بخشنده با بیان اینکه مخالف استقرار صنایع فولادی در استان قزوین هستیم، گفت: همه شاهد بودیم که بهمنماه چه میزان آلودگی در استان قزوین بود. به طوری که هوا خوب میشد، اما بعد از 48 ساعت به قدری خطرناک میشد که مدارس را تعطیل میکردند و یکی از عوامل آلودگی هم فعالیت صنایع آلاینده مانند صنایع فولادی است و باید صنایع دوستدار محیط زیست را جایگزین چنین صنایعی کنیم.
وی تصریح کرد: امروز صنایع فولادی که ادعا میکنند چند میلیون دلار صادرات کردند، باید بگویند که چقدر از این صادرات خود را در استان قزوین و در راستای مسئولیتهای اجتماعی هزینه کردند و صادرات آنها برای استان قزوین حاصل چندانی نداشته است. ضمن اینکه این صنایع فولادی با این همه سود دلشان نمیخواهد پول آب و گاز را پرداخت کنند. هر مدیری هم از آنها پول خدمات دولتی را طلب میکند، تهدید میکند که 2 هزار نفر کارگر را جلوی استانداری میآوریم.