بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی جودکی عصر امروز در نشست آشنایی با فرصتهای تجاری کشور اوگاندا و دیدار با فعالان اقتصادی استان مرکزی، اظهار داشت: سال گذشته تعدادی از سفرا از جمله سفیر اوگاندا به دعوت اتاق بازرگانی در استان حضور پیدا کردند که از ظرفیت استان به خوبی استقبال کردند و بنا به پیگیریهای اتاق این سفر شکل گرفت.
وی افزود: در حاشیه این سفر از سه واحد در زرندیه، سه واحد در اراک و 2 واحد در ساوه بازدید شد، اما در مجموع با بازدید از 8 واحد توانمندی استان نشان داده نمیشود، اما بازدیدها با محوریت محصولات مورد نیاز کشاورزی از جمله سم، آفتکش، ادوات کشاورزی نیاز شرکتهای مرتبط مورد بازرسی قرار گرفت. سفیر اوگاندا علاقهمند به ایجاد ظرفیت در استان مرکزی است و امیدواریم تفاهمنامهای در این زمینه انجام شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: کشور اوگاندا یک هاب منطقهای محسوب میشود و این کشور ظرفیت بسیار خوبی برای تجار است که کالاهای خود را به اوگاندا صادر کنند، تصور برخیها بر این است که با توجه به اینکه کنیا در شرق آفریقا و در همسایگی اوگاندا قرار دارد میتوان از ظرفیت کنیا استفاده کرد و نیاز به ارتباط مستقیم با اوگاندا نیست به نحوی که کالاها را میتوان به کنیا و بعد به اوگاندا منتقل کرد در حالی که تصمیم ما بر این است به صورت مستقیم با اوگاندا ارتباط داشتهایم. به طور مثال چای اوگاندا نخست به کنیا بعد به ایران صادر میشود در حالی که هدف ما ارتباط مستقیم با اوگاندا است.
جودکی تصریح کرد: عمده کالاهای وارداتی اوگاندا ماشینآلات معدنی، انواع دارو، پلیاتیلن، اسکلت فلزی، انواع مصالح ساختمانی، شیشه، داروهای دامی، ادوات کشاورزی، انواع سموم و آفات دفع نباتات است. با توجه به اینکه واردات کشور اوگاندا در سال 2022، در استان مرکزی تولید میشود امیدواریم در انعقاد تفاهمنامه این موارد گنجانده شود و سطح روابط تجاری دو کشور در شش ماهه دوم سال 2023 روند خوبی را طی کند. استاندار دستور داد که این تفاهمنامه با محوریت اتاق بازرگانی در استان مرکزی تنظیم و به امضا برسد.
وی بیان کرد: میزان صادرات کشور به اوگاندا در سال 1400 یک میلیون 640 هزار دلار و واردات آن 680 هزار دلار بوده است، در حالی که سال گذشته صادرات کشور به اوگاندا کاهش و واردات افزایش داشته، این در حالی است که صادرات استان در سال 1400 یک میلیون 668 هزار دلار و سال گذشته یک میلیون و 228 هزار دلار بوده است که صادرات استان روند کاهشی داشته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی عنوان کرد: بحث حمل و نقل و نقل و انتقال پولی بسیار جدی است، با توجه به شواهد امکان ارتقاب سطح روابط تجاری بین دو کشور اوگاندا و ایران وجود دارد و میتوان از این ظرفیت بهرهمند شد.
روند کاهشی صادرات در استان مرکزی
ناصر بیکی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی اراک در این نشست، اظهار داشت: سال گذشته سفیر اوگاندا به همراه پنج سفیر دیگر به استان دعوت شدند و از نمایشگاه سنگ استان بازدید داشتند و به جهت استقبال از ظرفیتهای استان مرکزی مجدد امروز در استان حضور پیدا کردند.
وی افزود: امروز از سه شرکت بزرگ صنعتی و تولیدکنندگان ماشینآلات صنعتی بازدید داشتند، کشور اوگاندا 44 میلیون جمعیت دارد، اما اتاق بازرگانی بین هفت کشور دنیا به دنبال یک بازار 300 میلیون نفری است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی اراک تصریح کرد: صادرات استان در سال 1400 یک میلیون 668 هزار دلار و سال گذشته یک میلیون و 228 هزار دلار بوده است که صادرات استان روند کاهشی داشته است.
بیکی بیان کرد: کشور اوگاندا ظرفیت بسیار خوبی در محصولات کشاورزی و معدنی دارد، شکر و لبنیات، چای و قهوه، طلا، ذرت از جمله صادرات این کشور است که میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.