محمدعلی خاشی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: ارزش کل کالای صادراتی از طریق گمرکات استان از ابتدای سال تاکنون 747 میلیون و 366 هزار و 051 دلار و از نظر وزنی دو میلیون و 259 هزار و 529 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش سه درصد و از نظر وزن یک درصد کاهش داشته است.
ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: صادرات قطعی از گمرکات زاهدان، میرجاوه، میلک، چابهار و منطقه آزاد، بازارچه پیشین، گمشاد، کوهک و جالق سراوان و بازارچه ریمدان بوده است.
ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون 4 هزار و 713 فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش 123 میلیون و 842 هزار و 351 دلار به وزن بالغ بر 890 هزار و 642 تن تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه 35 درصد، از نظر وزن 65 درصد و از نظر ارزش 42 درصد افزایش نشان میدهد.
وی بیان کرد: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات سیستان و بلوچستان در این مدت سیمان، کلینکر، سنگ تراورتن، کک زغال، زغال سنگ حرارتی، خرما، گاز، تره بار، سم کشاورزی، گوجه فرنگی، پودر رختشویی، سیب درختی، آلو بخارا، کشمش تیزابی و سایر محصولات کشاورزی و مواد خوراکی مجاز بوده که به کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، عراق، کویت، امارات، ترکمنستان، ازبکستان و اندونزی صادر شده است.
رشد 34 درصدی صادرات در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستانمدیرکل گمرک زاهدان با اشاره به صادرات کالاهای اظهارشده در سایر گمرکات کشور، خروجی از گمرکات این استان در بازارچه های مرزی گفت: پروانه اعلام وصول شده 19 هزار و 651 فقره به ارزش 623 میلیون و 523 هزار و 700 دلار به وزن بیشاز یک میلیون و 368 هزارو 887 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه 13 درصد، از نظر ارزش 8 درصد و از نظر وزن 19 درصد کاهش را نشان میدهد. عمده اقلام خروجی این صادرات شامل گاز، قیر، سیمان، کاشی و سرامیک، آهن و فولاد، مواد غذایی مجاز و تره بار بوده است.
وی به واردات قطعی سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تعداد 3 هزار و 894 فقره اظهارنامه وارداتی به ارزش یک میلیارد و 112 میلیون و 479 هزار و 872 دلار به وزن یک میلیون و 109 هزار و 662 تن تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه 39 درصد، از نظر ارزش 50 درصد افزایش و از نظر وزن 18 درصد کاهش را نشان میدهد.
خاشی اظهار داشت: عمده اقلام وارداتی سیستان و بلوچستان شامل گندم، برنج، ذرت دامی، جو دامی، انبه، موز، کنجد، سیب زمینی، دام زنده، پارچه، چای، لوازم یدکی خودرو سواری، لاستیک اتومبیل سبک و سنگین، دستگاه های خنک کننده، ادویه، ماهی و برخی اقلام مجاز بوده که از کشورهای روسیه، پاکستان، فرانسه، افغانستان، آلمان، هند، امارات متحده عربی، چین و تایلند وارد شده است.
افزایش 30 درصدی عملیات تخلیه و بارگیری بندر چابهارناظر گمرکات سیستان و بلوچستان با اشاره به خدمات مسافری از طریق گمرگ خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 184 هزار و 666 نفر مسافر ورودی و 154 هزار و 349 نفر مسافر خروجی از خدمات گمرکی و تشریفات مسافری بهرهمند شدند که مسافران ورودی نسبت به مدت مشابه سال قبل 967 درصد و مسافران خروجی 592 درصد افزایش داشته که این افراد از سالن های مسافری گمرک در مرزهای میلک، میرجاوه، ریمدان و فرودگاه های زاهدان و چابهار تردد کردهاند.
وی گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون 22 هزار و 806 کامیون و 849 واگن به وزن 473 هزار و 666 تن شامل لوازم یدکی مستعمل خودرو، ماش، سنگ لاجورد، مغز بادام، گاز، سیب درختی، لاستیک، سیب زمینی، برنج خوراکی، گاز مایع، سیمان و گوگرد از طریق گمرکات میلک، میرجاوه و چابهار به کشورهای پاکستان، افغانستان، چین، آذربایجان و عراق ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن هشت درصد کاهش داشته است.