به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم، امروز جلسه استیضاح سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس برگزار شد که عمده دفاعیات وزیر از جنس ایجاد تعادل و شفافیت در بازار کالاها به مدد سازوکار بورس کالا بود که همین موضوع به عنوان یک «برگ برنده» توانست فاطمی امین را از استیضاح نجات دهد؛ در پایان رای گیری از مجموعه 274 نماینده حاضر، 182 رای مخالف استیضاح، 84 رای موافق، 6 رای ممتنع و 2 رای باطل اعلام شد.
وزیر صمت در جلسه دفاعیات خود گفت: امروز یکی از افتخارات ما، شفافیت است چراکه عرضه فولاد در بورس کالا به نسبت گذشته 42 درصد، سنگ آهن 400 درصد و آهن اسفنجی 800 درصد افزایش داشته است که این آمار یعنی افزایش شفافیت در اقتصاد ایران.
فاطمی امین تاکید کرد: همه شما نمایندگان مجلس اذعان دارید که بورس کالا، شفاف ترین سازوکار برای معاملات است و وزارت صمت از ابتدای فعالیت دولت تلاش کرد تا تمام معاملات زنجیره فولاد را راهی بورس کالا کند که ماحصل آن، تعادل و حتی کاهش قیمت ها به نسبت سال گذشته است.
او افزود: امروز ورق فولاد به عنوان محصول مهم زنجیره، ارزان تر از پارسال است و میلگرد نیز معادل سال قبل معامله می شود که این دستاوردها به دلیل ایجاد شفافیت است.
وزیر صمت گفت: چرا با وجود رشد قیمت های جهانی فولاد در سال گذشته اما در داخل ثبات داشتیم، چون با حذف سهمیه بندی های رانت زا، بازار به شیوه های صحیح مدیریت شد و موضوع مهم آن است که این مدیریت بدون حتی یک عدد پرونده تعزیراتی صورت گرفت.
دفاع رییس کمیسیون صنایع و معادن و عمران
مصطفی طاهری رییس کمیسیون صنایع و معادن نیز در دفاعیات خود به توجه وزیر صمت به موضوع شفافیت در بازار کالاها اشاره کرد و گفت: فاطمی امین توانست با استفاده از سازوکار بورس کالا به قیمت های دستوری در بازارها پایان دهد، همان طور که اثرات مثبت این اقدام را در تعادل بازار کالاهای پایه ای همچون فولاد، سیمان و پتروشیمی مشاهده می کنیم.
در ادامه نیز رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس گفت: با اقدامات وزارت صمت و بهره گیری از ظرفیت های بورس کالا شاهد آرامش در بازار مصالح ساختمانی هستیم که در دولت قبل قیمت سیمان و فولاد هر روز گران تر می شد.
او افزود: حتی بررسی قیمت ها نشان می دهد قیمت یک تن سیمان یک ملیون تومان در دولت قبل امروز به حدود 500 هزار تومان رسیده و میلگردی که در کمیسیون عمران پیش بینی می کردیم حداقل به کیلویی 20 هزار تومان برسد در مرز 15 هزار تومان قرار دارد. همه این موارد بیانگر استفاده از شیوه های درست در مدیریت بازار کالاهای پایه است.