به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، امیررضا رکن ظهر پنجشنبه در حاشیه سمپوزیوم علمی تازههای ایمپلنت و معرفی محصولات دانشبنیان داخلی در حوزه ایمپلنتهای دندانپزشکی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در ایران حدود ۱ میلیون بیمار نیازمند به ایمپلنت دندانی وجود دارد که اگر از این عرصه حمایت شود، تا حد زیادی از خروج ارز و بومیسازی این دانش جلوگیری خواهد شد.
بنیانگذار مرکز تحقیقات ایمپلنت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ایمپلنت دندانی نسبت به سایر فناوریهای این حوزه یک دانش جوان است و سابقه دستیابی بشر به آن از ۷۰ سال فراتر نمیرود. به همین دلیل این نیاز وجود دارد که دانش محققان و دانشمندان این عرصه بهصورت پیوسته بهروزرسانی شود و پژوهشگران ایرانی در جریان جدیدترین دستاوردهای این حوزه قرار بگیرند.
وی افزود: مرکز تحقیقات تهران از سال ۱۳۸۹ کار خود را بهطور تخصصی متمرکز بر توسعه دانش ایمپلنتهای داخلی آغاز کرده و اگرچه فرازوفرودهای زیادی در این بازه زمانی ۱۳ سال به وجود آمده اما اکنون در جایگاهی ایستادهایم که میتوانیم انواع ایمپلنتهای موردنیاز را تأمین کنیم. چهار شرکت بزرگ ایرانی در این عرصه فعال هستند و امروزه ایران اسلامی تا حد زیادی از واردات این محصولات دانشبنیان بینیاز شده است.
رکن با اشاره به آغاز صادرات این محصول به کشورهای خارجی خاطرنشان کرد: به تازگی این روند آغاز شده و هماکنون روسیه و عراق خریداران اصلی ایمپلنتهای دندانی ایران هستند. علاوه بر این شرکتها، سه حوزه دانشبنیان هم بهعنوان تولیدکننده دانش پشتیبان فعال هستند و اگرچه سابقه ایرانیها در این حوزه محدود است اما توان رقابتی بهطور کامل به وجود آمده و در این زمینه بهتدریج در حال واردشدن به بازارهای جهانی هستیم.
بنیانگذار مرکز تحقیقات ایمپلنت دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مسئله ایمپلنت موضوعی نیست که فقط وابستگی به قطعه داشته باشد و در این زمینه، مهارت جراح، کشش بدنی بیمار و زنجیره اقداماتی هم که برای حفظ این پروتز صورت میگیرد، حائز اهمیت است اما مجموعه اینها را که در نظر بگیریم، جایگاه کشورمان در حوزه ایمپلنت در مسیر رو به رشدی قرار دارد.
وی تصریح کرد: عمده مشکلات حوزه ایمپلنت همچون سایر فناوریهای دانشبنیان، موضوع وابستگی به واردات مواد اولیه است. در واردات شمشهای تیتانیوم، ماشینآلات دقیق CNC و سایر اقلام، مسئله تحریمها آسیب بسیاری به این موضوع وارد کرده و وضعیت بسیاری از شرکتهای دانشبنیان داخلی بهخصوص در حوزه ایمپلنتهای دندانی، همچون شناگری است که در رقابت با سایرین، فقط با یک دست شنا میکند.
رکن تأکید کرد: امروزه دانش ایمپلنت در دندانپزشکی به موضوعی تبدیل شده که تقریباً همه عرصههای درمان دندان را تحت تأثیر قرار داده و میتوان گفت که همه امور درمانی در این حوزه با وجود ایمپلنت جایگزین تسهیل میشود. در ایران حدود ۱ میلیون بیمار نیازمند به ایمپلنت دندانی وجود دارد که اگر از این عرصه حمایت شود، تا حد زیادی از خروج ارز و بومیسازی این دانش جلوگیری خواهد شد.
گفتنی است؛ سمپوزیوم علمی تازههای ایمپلنت، به همت انجمن دندانپزشکان ایران و با حضور جمعی از رؤسای دانشکدههای دندانپزشکی، اساتید دانشگاه در قالب دوره آموزشی ۱۵ ساعته طی دو روز برای اساتید و ۳۷۰ دندانپزشک از سراسر استان خراسان رضوی برگزار شد.