به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محمد کرمی صبح امروز در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان با اشاره به شعار سال و بیانات مقام معظم رهبری، اظهار داشت: مهار تورم و رشد تولید یک فرمان از سوی رهبر معظم انقلاب است که باید در کف میدان اجرایی و عملی شود و این گونه نباشد که تنها به عنوان یک شعار صرف و سربرگ اداری باشد و در انتهای سال هم بازخوردی نداشته باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برای عملیاتی شدن فرمان رهبر معظم انقلاب باید استعدادهای استان سیستان و بلوچستان در حوزههای مختلف شکوفا شود و به بهره برداری برسد، حوزههای مختلفی در استان وجود دارد که باید توسعه یابد.
وی خاطرنشان کرد: استان سیستان و بلوچستان ظرفیتهای مهمی در حوزه کشاورزی، دامداری، شیلات، معادن و صادرات و واردات دارد که شرکتهای دانش بنیان باید برای شکوفایی این ظرفیتها هدفگذاری کنند.
کرمی خطاب به مدیران پارک علم و فناوری، اظهار داشت: شما مسئولین یک مرکز تحقیقاتی هستید که باید فکر کنید که از ظرفیتهای خدادادی که در این استان وجود دارد چه استفادههایی میتوان کرد تا با استفاده از این ظرفیتها برای استان تولید ثروت داشته باشیم.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی از این حوزهها، حوزه تجارت است که استان سیستان و بلوچستان با موقعیت ویژهای که دارد باید در حوزه تجارت و واردات و صادرات با کشورهای همسایه از جمله افغانستان، پاکستان، کشورهای عربی و آفریقایی فعال شود و نیازمندی های این کشورها از طریق صادرات از استان سیستان و بلوچستان تامین شود.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از ظرفیتهای استان بخش معادن است که به طور موکد تاکید کردیم که معدن کاران نباید فرآوردههای معدنی را به صورت خام از استان خارج کنند و باید صنایع فرآوری در استان راهاندازی شود و شرکتهای دانش بنیان برای راهاندازی صنایع فرآوری هدفگذاری و برنامهریزی کنند.
تشیع و تسنن برای توسعه سیستان و بلوچستان تلاش میکننداستاندار سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه کشاورزی نیز این استان با شرایط آب و هوایی خاص خود و برعکس آنچه همه فکر میکنند، محصولات خاص خود را دارد که از جمله میتوان به ارقام با ارزش خرما و همچنین محصولات گرمسیری اشاره کرد که پارک علم و فناوری باید برای این محصولات تا مرحله تجاریسازی و صادرات برنامهریزی کند.
وی تصریح کرد: در بخش کشاورزی باید به صورت ویژه کار کنیم و تعاونیهای دانش بنیان تشکیل شود. پارک علم و فناوری با همه دستگاههای اجرایی باید همافزایی داشته باشد و نباید جزیرهای کار کند چرا که عملکرد جزیرهای عدم موفقیت در کارها را به دنبال دارد.
کرمی عنوان کرد: آموزش و پرورش و دانشگاهها باید تعامل خوبی با پارک علم و فناوری داشته باشند چرا که جوانان آمادگی ذهنی خوبی دارند و با ایجاد تحرک فکری، بارش فکری در آنها ایجاد میشود بنابراین باید این ارتباط بین آموزش و پرورش، دانشگاه و پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان به صورت قوی شکل بگیرد.