به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، رسول دوستی عصر روز یکشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از باغات شهرستان اهر گفت: میانگین عملکرد باغات سیب شهرستان اهر ۲۵ تن در هکتار و میانگین عملکرد سیب قره قرمز در شهرستان اهر ۳۵ تن در هکتار است.
وی ادامه داد: میانگین عملکرد سیب در ورگهان ۶۰ تن در هکتار است که البته این رقم در باغات کشاورزان پیشرو تا ۱۴۰ تن در هکتار تغییر میکند.
دوستی از کارخانههای فراوری بخاطر اینکه نمیتوانند پاسخگوی تولیدات محصولات باغی شهرستان اهر باشند اظهار تأسف کرد و گفت: لازم است تا صنایع تبدیلی و تکمیلی راه اندازی شوند تا محصولات کشاورزان در دست نماند.
دوستی ادامه داد: بهره بردار باغات شهرستان اهر ۶۵۰۰ نفر میباشد که در ۷۸۰۰ هکتار باغ فعالیت میکنند که در خصوص سیب قره قرمز به ۱۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۲۸۰۰ نفر اشتغال غیر مستقیم تعلق گرفته است.
وی با اشاره به اینکه به علت کمبود آب و خشکسالی برای توسعه باغ هیچ برنامهای ریخته نشده است ادامه داد: توسعه باغ در سطح شهرستان ممنوع است مگر اینکه از طرحهای جایگزینی باغات یا اصلاحات باغات استفاده کنیم.
دوستی در خصوص زمان برداشت محصولات گفت: زمان برداشت سیب در منطقه ورگهان با توجه به اینکه ارتفاع از سطح دریا در آن پایینتر است معمولاً از اواخر تیر ماه شروع میشود و دیگر مکانهایی که در ارتفاع از سطح دریا بیشتر است معمولاً تا آخر مرداد ماه برداشت میشود.
وی در ادامه از رتبه سوم شهرستان اهر از لحاظ تولید سیب در شهرستان اهر در سطح آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: از نظر سطح زیرکشت و عملکرد سازگاری با خشکسالی به کشاورزان از طریق فضای مجازی، برگزاری دورههای آموزش، تهیه و تولید ورمی کمپوست و استفاده از آنها در باغات، مالچ های پلاستیکی و انواع و اقسام مالچ های آلی کمک هلیی خواهد شد.
دوستی از کارگاه تولید ورمی کمپوست در اهر خبر داد که سالانه ۱۰۰۰ تن تولید دارد و افزود: ۱۰۰۰ هکتار از باغات اهر از کود ارگانیک استفاده میشود و هیچ گونه کود شیمیایی در آن استفاده نشده است.
مؤسسات مالی و بانکی مهمترین عامل دلسرد کننده سرمایه گذاران بخش کشاورزی
کارشناس مسئول صنایع تبدیلی شهرستان اهر نیز در این بازدید خبر داد: مؤسسات مالی و بانکی با حمایت نکردن از سرمایه گذاران، آنها را دلسرد میکند.
صفر فرضی عنوان کرد: با توجه به اینکه شهرستان اهر بیشتر از ۸۵۰۰ هکتار باغات مثمر و در حال باردهی دارد، متأسفانه صنایع تبدیلی شهرستان اهر به دلیل رکودی که دارد در این منطقه دچار موفقیت نشده و دلیل آن را میتوان به کم توجهی مسئولان نسبت داد هر چند که از سوی دولت هراز گاهی پیگیری میشود.
وی ادامه داد: در سطح شهرستان اهر، ۲۳ واحد صنایع تبدیلی است که مجوزهای آن گرفته شده و در عرصه نگهداری محصولات باغی و تبدیل محصولات باغی به محصولات فراوری شده باغی فعالیت هستند.
فرضی در مورد مشکلات کارخانهای اظهار کرد: به دلیل مشکلات اداری، هر چند که تلاشهای بسیاری کردیم ولی مشکل غذا و دارو حل نشده باقی ماند، درحالیکه در حال بهره برداری کامل بود.
وی در این خصوص ادامه داد: این کارخانه در سال قابلیت ظرفیت تولید ۱۵۰۰۰ تن پوره سیب و جذب ۴۵۰۰۰ تن مواد خام شامل سیب و بقیه محصولات کشاورزی را دارد.
کارشناس مسئول صنایع تبدیلی شهرستان اهر در مورد صنایع تبدیلی این شهرستان خبر داد: تقریباً میتوان گفت در چند سال اخیر تنها امری که در آن موفق عمل کردهایم سردخانهها است که نگهداری محصولات سر درختی در سرد خانهها بسیار مهم است و ارزش افزوده باغ را بالا میبرد که در این راستا نیز حمایت مسئولان شهرستانی، استانی و حتی کشوری را طلب میکند.
وی در خصوص سردخانههای شهرستان اهر عنوان کرد: شهرستان اهر دارای ۷ سردخانه فعال است و ۳۵ هزار تن ظرفیت دارند ولی چون محصولات تولیدی ما بالای ۱۴۰ هزار تن میباشد باغبانان تولیدات خود را به سردخانههای موجود در دیگر شهرها میبرند.
فرضی ادامه داد: هم اکنون دو سردخانه هزار تنی و یک سردخانه ۱۲ هزار تنی ناتمام داریم که از علت اصلی ناتمام ماندن آنها میتوان به ندادن تسهیلات وامی توسط بانکها اشاره کرد که با به اتمام رسیدن این سه سرد خانه ظرفیت شهرستان اهر به ۶۵ هزار تن میرسد.
فرضی با اشاره به سردخانه مشترک بین اداره اوقاف و صنایع تبدیلی افزود: یک سردخانه ۱۰ هزار تنی مشترک با اداره اوقاف داریم که چندین سال بود فعالیتی نداشت اما خوشبختانه اداره اوقاف با صرف ۶۰ میلیارد ازمحل تأمین اعتبارات اوقاف شروع به کار شده و هم اکنون با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی آماده فعالیت است.