به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، شاخص کل امروز نیز مانند روزهای گذشته وضعیت نزولی دارد، بازار هر روز با کاهش شاخص کل کار خود را آغاز کرده و در انتهای معاملات نیز ریزش خود را ادامه میدهد. حال شاخص کل حمایت یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را نیز از دست داده و اکنون به ناحیه یک میلیون و ۲۸۹ هزار واحد رسیده است.
گزارشهای خوب صنایع و ریزشهای ادامهدار
صورتمالی ۶ ماهه نمادهای بورسی در سامانه کدال منتشر شده و بسیاری از شرکتها وضعیت سودآوری خوبی را ثبت کرده و حتی برخی از شرکتها نیز توانسته اند زیان انباشته خود را کاسته و وضعیت بهتری داشته باشند.
برخی از شرکتهای پالایشی توانسته اند وضعیت بسیار خوبی را در گزارشها داشته و حتی pبرe این صنعت به زیر محدوده ۴ رسیده و در محدوده ۳ و نیم قرار بگیرد که این وضعیت ارزندگی بسیار خوب است، برخی دیگر از صنایع مانند غذایی نیز با افزایش حاشیه سود ناخالص مواجه شده و برخی از نمادهای غذایی توانسته اند افزایش حاشیه سود بین ۵ تا ۱۰ درصد را نیز کسب کنند. شرکتهای قطعات خودرو نیز گزارشهای بسیار خوبی را ارائه کرده و توانستهاند با افزایش eps تی تی ام و کاهش pبرe مواجه شده اند.
بی تفاوتی سازمان بورس به ریزشها
یکی از مواردی که سهامداران را ناراحت کرده بی تفاوتی این روزهای رئیس سازمان بورس بوده و این سازمان تنها به کارهای رسانهای آن هم در رسانههای خود بسنده کرده و تنها اقدام مثبت را تبلیغ برای ارزندگی صنایع و نمادها تعریف کرده است که این استراتژی به هیچ وجه صحیح نیست، اگرچه رئیس سازمان بورس در یک سال اخیر اقدامات مثبتی مانند افزایش دامنه نوسان انجام داده است اما فکری اساسی برای ورود پول هوشمند به بازار سرمایه انجام نداده است، بازار سرمایه امروز از مؤلفههای کلان اقتصاد و نیامدن پول به سمت این بازار رنج برده و این مهم تنها با رایزنی رئیس سازمان بورس با وزیر اقتصاد و بیان مکرر دغدغهها تا رفع آن اجرایی خواهد شد، متأسفانه کنشهای مناسبی را از مجید عشقی رئیس سازمان بورس شاهد نبوده و او هم مانند سهامداران خرد تنها نظارهگر ریزش بورس و رسیدن به حمایتهایی است که روز به روز از دست میرود.
تغییر شاخص کل بورس و ایجاد بازار دو طرفه
بازار سرمایه در چند ماه اخیر تبدیل به یک بازار با مؤلفههای غیر نقد شونده با میانگین معاملات روزانه ۲ هزار میلیارد تومان تبدیل شده است، یکی از مولفههایی که میتواند به بازار سرمایه جانی تازه بدهد، ایجاد بازار دو طرفه و چرخش آزاد پول در این بازار است، در دوره قبلی ریاست سازمان بورس بحث بازار فروش تعهدی مطرح شده بود که در این دوره به کلی مسکوت مانده و سازمان بورس تنها به اقدامات آسانتر مانند افزایش دامنه نوسان بسنده کرده است.
رایزنی برای تعاملات با شبکه بانکداری
یکی از نقاط ضعف سازمان بورس در دوره اخیر عدم تعامل با شبکه بانکداری به ویژه بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات ویژه به سهامداران خرد و عمده است که این وضعیت باید در آینده اصلاح شده تا بازار سرمایه بتواند از چرخش پول منسجم از شبکه بانکداری در تمام شرایط بهره مند شود نه اینکه پمپاژ پول در بازار سرمایه تنها برای روزهایی باشد که دولت سیاست انبساطی پولی دارد و در زمان سیاست انقباضی دولت مانند یک سال اخیر، بورس در وضعیت اغما به سر ببرد.