به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری با بیان این مطلب در جریان بازدید چند سرمایه گذار پاکستانی از سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اظهار داشت: طی روزهای گذشته دو هیئت تجاری از کشورهای چین و پاکستان به خراسان جنوبی سفر کردند تا با ظرفیتهای استان از نزدیک آشنا شوند.صحبتهای مقدماتی با این دو هیئت در محل غرفه استان در نمایشگاه اکسپو زده شده و به حضور در استان ترغیب شدند، لذا این سفر در ادامه مذاکرات اولیه در اکسپو انجام شده است.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری با اشاره به ظرفیتهای معدنی، گردشگری، صنایع دستی و کشاورزی بی نظیر استان، اظهار داشت: آشنایی بیشتر با این ظرفیتها از نزدیک، از اهداف سفر این دو هیئت تجاری بود.
جعفری به بازدید هیئت تجاری چین از واحدهای تولیدی منطقه ویژه اقتصادی بیرجند اشاره کرد و ادامه داد: این هیئت تجاری برای سرمایه گذاری در زمینه طیور و قیر و نیز بهرهبرداری از پتانسیل دانشگاههای استان اعلام آمادگی کرده است.
وی با اشاره به توانمندیهای بالفعل هیئت تجاری پاکستانی در زمینه معدن، اظهار داشت: این سرمایه گذار توانمند برای خرید کانیهای استان به ویژه بنتونیت اعلام آمادگی کرده اما پیشنهاد ویژه ما به این هیئت، احداث کارخانه فرآوری کانیهای معدنی در منطقه ویژه بود.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی نیز در جریان بازدید چند سرمایه گذار پاکستانی از سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اظهار داشت: ظرفیتهای ایجاد شده در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی مورد استقبال خوب این تجار پاکستانی واقع شد.
افسانه ابراهیمی گفت: با مذاکرات که کردیم این سرمایه گذار را سوق دادیم تا در منطقه ویژه سرمایهگذاری داشته باشد به گونهای که مواد خام معدنی ما در حوزه بنتونیت از ما خریداری و در منطقه ویژه اقتصادی فراوری انجام دهد و محصول نهایی خود را به هرمقصدی که خواست صادر کنند.
وی افزود: آنها خیلی سوپرایز شدند حتی زمین که قرار است به آنها بدهیم را نشان دادیم و به زودی عقد قرارداد خواهند داشت و در کمتر از دوسال واحدشان به بهرهبرداری خواهد رسید.
ابراهیمی با اشاره به اتفاقات خوب در ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی در غرفه خراسان جنوبی افزود: در نمایشگاه امسال به وضوح شاهد تعامل و هم افزایی و هم فکری بخش دولتی و خصوصی بودیم و در این نمایشگاه هر کدام از سازمانها سعی کردند در زمینه معرفی محصولات استان از جمله زرشک و گوهرسنگ موفق عمل کنند.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی ادامه داد: با ارتباطی که با نمایندگیها داشتیم راههای ارتباط گیری با شرکت کنندگان کشورهای مختلف را اخذ کردیم و به طور ویژه به غرفه خراسان جنوبی جهت معرفی توانمندیها دعوت شدند.
وی در ادامه گفت: علاقهمندیهای بسیاری از کشورهای مختلف شناسایی کردیم و در همین راستا هیئتی از تجار گوانگجو چین علاقهمندی خود جهت سفر به استان را اعلام کردند تا سرمایه گذاری در یکی از حوزههای مورد درخواست استان داشته باشد. به همین دلیل این سرمایه گذار چینی را به بازدید از منطقه ویژه اقتصادی دعوت کردیم و بعد از بازدید از منطقه تصمیمات و نتایج خوبی اخذ شد که در آینده نزدیک نتایج را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی در زمینه سفر هیئت تجار پاکستانی به استان گفت: این گروه علاقهمند به سرمایه گذاری در حوزه معدن و خرید از محصولات استان بودند و به آنان پیشنهاد دادیم که میتوانند صنایع خود را در منطقه تاسیس و مواد خام را فرآوری کنند.
وی با اشاره به اینکه مقرر شد تا مجدد به خراسان جنوبی سفر کرده و قراردادی جهت آغاز کار امضا شود، خاطرنشان کرد: هدف ما معرفی توانمندیهای خاص صادراتی است و این دو گروه جهت آشنایی بیشتر به استان دعوت شدند.
ابراهیمی با بیان اینکه سرمایهگذاری خارجی میتواند بازوی کمکی برای توسعه استان باشد، گفت: برنامه ما این است که بازارهای گستردهتری را به روی فعالین حوزه تجاری و تولیدکنندگان باز کنیم.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با بیان اینکه هیئتهایی از ترکمنستان، قزاقستان، کامرون، روسیه، چین، پکن، پاکستان، افغانستان و سایر کشورها از پایون استان ما در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی بازدید کردند که امیدبخش است گفت: هفت ماه است وزارت امور خارجه، راهاندازی این رویداد مهم را در دستور کار خود قرار داده، با مذاکرات مختلفی که با بخشهای خصوصی و دولتی کشورها انجام شده، آنها علاقهمند به سفر به ایران شدند.
وی گفت: تلاشهای زیادی برای جذب حدود دو هزار نفر از تجار و هیئتهای خصوصی از سوی وزارتخانههای ما انجام شده و بستر خیلی مناسبی فراهم شد تا همه شرکتهای خصوصی کشور و به ویژه استان خراسان جنوبی بتوانند توانمندیهای خود را به طرفهای خارجی ارائه دهند.