به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، علی رسولیان شامگاه چهارشنبه در نشست هم اندیشی با فعالان صنایع کیف، کفش و نساجی خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از گلایههای همیشگی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، توجه کمتر بانکهای کشور به صنایع کوچک در پرداخت تسهیلات بوده است، ۹۳ درصد از شهرکهای صنفی کشور دارای واحدهای خرد با اشتغال کمتر از ۵۰ نفر است، در مقابل ۴۳ درصد از اشتغال کشور متعلق به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بیان کرد: سهم صنایع خرد و کوچک از منابع بانکی کشور اندک است و وزیر صمت پیگیریهای جدی در این زمینه داشته تا تأمین مالی مناسبی برای این صنایع شکل گیرد.
وی با اشاره به ایجاد شهرکهای صنفی و تخصصی در کشور گفت: ایجاد شهرکهای صنفی و تخصصی به دلیل محدودیتهای مربوط به قانون هوای پاک و قوانین زیست محیطی در نزدیکی شهرها با مشکلاتی همراه است، در این زمینه پیشنهادهایی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است تا بتوان این مشکل را حل کرد.
رسولیان ادامه داد: امسال حداقل ۵۰۰ هکتار زمین صنعتی به زمینهای شهرکها و نواحی صنعتی خراسان رضوی اضافه میشود که به اندازه توسعه زمینها در هفت سال گذشته خواهد بود، پارسال نیز زمینهای صنعتی در اختیار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نسبت به سال ۱۳۹۹ به اندازه سه برابر افزایش یافته بود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به حمایتهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از حضور فعالان اقتصادی در نمایشگاههای داخلی و خارجی گفت: پارسال فقط از صنایع فعال در عرصه کیف و کفش برای حضور در ۳۶ نمایشگاه داخلی و خارجی حمایت شد، در هر نمایشگاه به طور متوسط ۱۵۰ شرکت حضور مییابند و شرکتهایی که در شهرکهای صنعتی مستقر باشند در قالب خوشه مورد حمایت قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ۸۵ نوع حمایت از صنایع دارد، گفت: ۱۰ خوشه صنعتی در حوزه کیف و کفش در کشور اجرا شده که اجرای دو خوشه به اتمام رسیده است.
رسولیان با اشاره به راه اندازی خوشه صنعتی کیف، کفش و نساجی در خراسان رضوی گفت: برای ایجاد شهرک صنفی پوشاک در مشهد، پیشنهادهایی از سوی انجمن مربوطه و شرکت شهرکهای صنعتی استان ارائه شده که در قالب نشستی بررسی شده و تصمیم نهایی برای مکان این شهرک اتخاذ خواهد شد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای حمایت از صادرات محصولات صنایع کیف، کفش و نساجی خراسان رضوی دو پیشنهاد مبنی بر ایجاد «کنسرسیوم صادراتی» یا ایجاد «شرکت مدیریت صادرات کیف و کفش و نساجی» را مطرح و بیان کرد: در هر دو حالت سازمان صنایع کوچک آمادگی لازم برای تأمین مالی و ایجاد مشوقهای لازم را دارد.
وی افزود: از سوی دیگر سازمان صنایع کوچک ایجاد یک مرکز نوآوری کیف و کفش و نساجی در مشهد را با همکاری دانشگاه فردوسی مصوب کرده است.
رسولیان ادامه داد: سامانهای در وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب فن بازار ایجاد شده تا همه بنگاههای اقتصادی بتوانند از طریق این سامانه با هم ارتباط داشته باشند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به اینکه نهضت ایجاد کارگاه صنعتی در شهرکهای صنعتی کشور آغاز شده است، افزود: سال گذشته یکهزار و ۴۰۰ کارگاه در شهرکهای صنعتی کشور ساخته شد و از ابتدای امسال تاکنون نیز ۵۰۰ کارگاه جدید ساخته شده است؛ این کارگاهها را نیز میتواند به واحدهای کیف و کفش و نساجی واگذار شود.
وی افزود: با همکاری ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق)، مکانیابی شهرکهای خورشیدی در برخی استانها انجام گرفت که تعدادی از آنها به مرحله بهره برداری رسیده است.
رسولیان افزود: هم اکنون زمینهای لازم برای ایجاد شهرک خورشیدی در ۹۲ شهرک صنعتی کشور شناسایی شده و سازمان صنایع کوچک آماده واگذاری زمین مورد نیاز برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی به سرمایه گذاران است و همه مجوزهای لازم برای اتصال به شبکه برق را به سرمایه گذار اعطا میکند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بیان کرد: براساس مصوبه اخیر سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، در صورتی که سرمایه گذاری، زمین در یکی از شهرکهای صنعتی در اختیار داشته باشد اما نتواند کارگاه صنعتی خود را در آن ایجاد و در آن قطعه زمین نسبت به ایجاد نیروگاه خورشیدی اقدام کند، به عنوان عملیات ساخت و ساز از او پذیرفته میشود.