نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه/

سند تحول قضائی وارد مرحله اجرایی و عملیاتی شده است

سخنگوی قوه قضاییه از ورود سند تحول قضایی به مرحله اجرایی و عملیاتی خبر داد.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، نشست خبری مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه با اصحاب رسانه آغاز شد.

ستایشی گفت: از سوی قوه قضائیه از تمام دست‌اندرکاران برپایی مراسم اربعین و مهمان نوازی مردم عزیز عراقی تقدیر و تشکر می‌کنم همچنین از برنامه ریز دولت، ملت و حافظان امنیت نیز تشکر می‌کنم.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: برگزاری اربعین نشان داد که عمق عشق، علاقه، همدلی و همزبانی ملت‌ها در ابراز ارادت به ساحت اهل بیت همچنان روز افزون است و این شمع روشنی است که علی رغم خواست دشمنان هرگز خاموش نمی‌شود.

وی ادامه داد: از یاد نبرده‌ایم که دشمنان چه برنامه ریزی برای سرد شدن عزاداری اهل بیت داشتند و اکنون این حقیقت برملا شده که تمام این برنامه ریزی ها با شکست مواجه شده است.

سند تحول قضائی وارد مرحله اجرایی و عملیاتی شده است

ستایشی با اشاره به سند تحول قضائی گفت: در متن سند تحول قضائی پیش بینی شده است که با توجه به قرار گرفتن در سال‌های انتهایی اجرایی شدن سند تحول قضائی و بر اساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ضرورت تحول دائمی در قوه قضائیه اکنون لزوم ارتقا و روزآمد سازی سند تحول قضائی وارد مرحله اجرایی و عملیاتی شده است و طی فراخوان صورت گرفته از تمامی صاحب نظران و کارشناسان امر چه در داخل و چه در بیرون قوه قضائیه خواستار همکاری هستیم.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: بر همین اساس دبیرخانه‌ای تشکیل شده است تا تمام نگاه‌های عالمانه را دریافت کند همچنین شهروندان نیز می‌توانند از طریق سامانه معاونت راهبردی قوه قضائیه و خبرگزاری میزان نظرات خود را درباره سند تحول قضائی اعلام کنند.

اصلاح سند تحول قضائی به کمک مردم

وی بیان کرد: امیدواریم با همت مضاعف کاستی‌های سند فعلی از بین برود و سند تحول یافته و همه جانبه ای در دسترس قرار گیرد در این به روز سازی تمام نیازهای مردم برای قوه قضائیه عدالت محور، مدافع مردم و مظلومان و پویا مورد توجه قرار گرفته است.

ستایشی درباره فعالیت‌های قوه قضائیه در راستای پاسخگویی به مردم گفت: پس از سفر ماه اخیر رئیس قوه قضائیه به استان فارس یکی دیگر از مصوبات سفرهای استانی رئیس قوه قضائیه با تلاش مستمر و قابل تقدیر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دادگستری فارس به ثمر نشست و معضل ثبتی ۴۰ ساله منطقه آباده حل شد و اسناد این املاک صادر شد.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: رئیس دستگاه قضا دستور داد تا کلیه اسناد املاک مورد بحث به دست مردم برسد و یک ماه زودتر از موعد مقرر اسناد بیش از هزار قطعه به مردم منطقه آباده تحویل داده شد اسناد مالکیت بافت فرسوده در شهر آباده با رفع مشکلات مالکیتی آرزوی دیرینه مردم این منطقه بود که پس از ۴۰ سال به آنها اهدا شد.

طراحی سامانه «تناد» برای آگاه سازی شهروندان

وی درباره سامانه انتشار آرای قضائی و اینکه چه زمانی این سامانه رونمایی می‌شود گفت: تمام تلاش قوه قضائیه این است که اقداماتی که در سند تحول صورت می‌پذیرد به سمع و نظر شهروندان برسد و در راستای اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت اطلاع رسانی به مردم مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه اقدام به طراحی سامانه «تناد» کرده است و تا به امروز این مرکز با برنامه ریزی و اهتمام ویژه توانسته بیش از ۲۰ میلیون رأی قضائی را در سامانه مذکور گمنام سازی کند.

ستایشی بیان کرد: راه اندازی سامانه تناد از نظر فنی و هوش مصنوعی کاری بی‌نظیر است و بزرگترین بانک متون فارسی قابل پردازش در دنیا ایجاد شده است و در این سامانه هر آنچه حریم شخصی افراد است گمنام سازی شده است و در سامانه تناد قرار می‌گیرد.

وی افزود: در حال حاضر آرای منتخب در حال انتشار عمومی است و دسترسی به این سامانه برای افرادی که دارای سمت قضائی هستند باز است و بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ کاربر در این سامانه فعال هستند.

نتیجه پرونده گروهک منافقین 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده گروهک منافقین گفت: طبق فراخوانی که دادگستری استان‌ها تهران صادر کرد ۱۰۴ متهم حقیقی و یک متهم حقوقی گروهک منافقین به دادگاه فراخوانده شدند و یک ماه فرصت داده شد تا وکلای خود را معرفی کنند و بنابر اطلاع واصله هیچ کدام از متهمان از این فرصت قانونی استفاده نکرده و وکیلی معرفی نکردند و معاون قضائی رئیس کل دادگستری استان تهران طبق مکاتبه با رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز فهرستی از وکلا جهت تعیین به عنوان وکیل تسخیری به دادگاه کیفری یک استان تهران معرفی شوند و کانون وکلا نیز آمادگی خود را اعلام کرد.

ستایشی ادامه داد: مطابق با قانون حضور وکیل بین المللی در دادگاه فاقد وجاهت قانونی است.

سرانجام اموالی که در گمرکات باقی مانده و به مرز فساد رسیده‌اید

سخنگوی قوه قضائیه درباره اموالی که در گمرکات باقی مانده اند و به مرز فساد رسیده‌اید گفت: بازوی اجرای رسیدگی به این موضوع سازمان بازرسی کل کشور است و تمام تلاش قوه قضائیه و پیگیری‌هایی که صورت می‌پذیرد مبتنی بر این است که قانون به نحو احسن اجرایی شود پیگیری‌های لازم از سوی سازمان بازرسی در دستور کار است و با ورود سازمان بازرسی در سال گذشته بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان کالا به انحای مختلف تعیین و تکلیف شد که رشد ۵۰۰ درصدی فروش سازمان اموال تملیکی را رقم زد.

وی ادامه داد: همچنین ۹۰۰ درصد اعاده کالا در سال گذشته نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است و ۳۰ نفر از مدیران سازمان اموال تملیکی، گمرکات ایران و سازمان تعزیرات که مرتکب تقصیر شده بودند به مراجع نظارتی معرفی شدند و قوه قضائیه نشان داد در راستای تحقق مطالبات مردم و صیانت از حقوق عامه پا پس نمی‌گذارد.

ستایشی گفت: از سال گذشته تاکنون بیش از ۳۰۰ نامه هشداری به وزارت خانه‌های اقتصاد، به شأن، جهاد کشاورزی، صمت، سازمان غذا دارو، گمرکات و اموال تملیکی داده شده است که منجر به ایجاد هزاران متر مربع انبار نگهداری کالا شده است.

سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: با ورود دستگاه قضائی در استان همدان ۶ هزار تن از نهادهایی که نیاز بوده به استان‌های عرضه منتقل شده است و افراد ذی مدخل شناسایی شده‌اند و با افرادی که مرتکب قصور شده‌اند برخورد می‌شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار