سرانه زمین‌های صنعتی در کردستان تنها 7.9 متر است

سرانه تاسیس زمین صنعتی در استان کردستان 7.9 متر بوده که در این میزان در کشور 18 متر است.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از سنندج، بختیار خلیقی پیش‌ از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سازمان صمت کردستان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به تعیین شعار سال توسط مقام معظم رهبری به عنوان مهار تورم و رشد تولید امیدوارم بتوانیم در حوزه تولید فعالیت‌های مثبتی را در استان ثبت کنیم.

وی افزود: در حال حاضر در استان 85 هزار واحد صنفی، 196 هزار نفر مرزنشین، 356 واحد معدنی و 1027 واحد صنعتی داریم.

رئیس سازمان صمت استان کردستان، خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه توانمند حوزه اصناف، آذین‌بندی بازارهای تجاری، ملاقات با خانواده شهدای اصناف، رویدادهای خلاقانه، تور خبری و چندین برنامه دیگر از جمله برنامه‌های دهه صنعت و تجارت که از ابتدای تیرماه شروع می‌شود، در استان است.

وی ادامه داد: با توجه به دغدغه تولید از جانب مقام معظم رهبری برنامه‌ریزی‌هایی در راستای رشد تولید در استان انجام شده است.

خلیقی تصریح کرد: رشد تولید در هر منطقه‌ای می‌تواند باعث افزایش میزان اعتماد به نفس عمومی و رفاه اجتماعی شود، لذا تمام تلاش ما افزایش میزان تولید و در نتیجه اشتغال‌زایی در کردستان است.

وی با اشاره به میزان رشد تولید صنعت و معدن در کشور و استان بیان کرد: رشد تولید در صنعت کشور در سال گذشته 8 درصد و در بخش معدن 2 درصد بوده و این در حالی‌ است که این میزان در بخش صنعت استان 5.5 و در بخش معدن 3 درصد بوده است.

رئیس سازمان صمت استان کردستان با بیان اینکه خوشبختانه با اقدامات انجام شده ثبت اظهار تولید در استان به 95 درصد رسیده است، عنوان کرد: در حال حاضر 42.9 درصد اقتصاد کردستان متعلق به مجموعه صنعت معدن و تجارت است.

وی با اشاره به هم‌مرز بودن استان با کشور عراق عنوان کرد: با توجه به وجود 230 کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق هم‌اکنون 3 گمرک رسمی، یک بازرچه مشترک و 3 بازارچه غیر رسمی و یک مرز رسمی( باشماق) در استان فعال است که امیدواریم بتوان مرز سیرانبد بانه را نیز به یک مرز رسمی تبدیل کنیم.

رئیس سازمان صمت استان کردستان عنوان کرد: مزیت وجود فرش دست‌باف بیجار و سنندج در استان بسیار مهم است، لذا با توجه به شرایط جغرافیایی کشور و وجود مرزهای کردستان می‌توان نسبت به صادرات فرش استان برنامه‌ریزی کرد.

وی یادآور شد: وجود بسته‌های حمایتی و هدایتی در بحث صادرات یکی دیگر از مسائل مهمی است که امیدواریم سازمان توسعه تجارت به این امر ورود کند.

خلیقی افزود: با رایزنی‌هایی که با شرکت شستا انجام داده‌ایم پتانسیل هر شهرستان برای پتانسیل این شرکت در راستای سرمایه‌گذاری در استان انجام شده است.

وی ضمن اشاره به راهبردهای کلان مجموعه صمت در کردستان، بیان کرد: مجموعه صمت در استان راهبردهای کلان اصلاح ساختار تولید و تجارت، بهبود فضای کسب و کار و شفاف‌سازی و مبارزه با فساد، گسترش زنجیره تامین مالی، توسعه توازن منطقه‌ای، اصلاح سازوکار‌ها و تنظیم قیمت‌ها را دنبال می‌کند.

خلیقی ابراز داشت: در حال حاضر به پروژه‌های مدیریت بازار، توسعه صادرات، سامانه جامع تجارت ورود کرده‌ایم. 

وی ادامه داد: در حال حاضر در مجموعه صمت کردستان 1027 واحد صنعتی داریم که 666 واحد یعنی 65 درصد آن فعال و 199 واحد یعنی 20 درصد نیمه‌فعال و 162 واحد یعنی 15 درصد آن غیرفعال است.

رئیس سازمان صمت استان کردستان از ورود به واحدهای راکد خبر داد و افزود: هم‌اکنون 680 واحد در استان قابلیت صادرات محصولات را دارند.

وی با اشاره به راه‌اندازی دوباره واحدهای صنعتی راکد در استان گفت: اواخر شهریورماه سال جاری شاهد افتتاح فاز اول فرومنگنز در مجتمع فروآلیاژ قروه(ذوب‌آهن سابق) خواهیم بود، لذا امیدواریم این طرح برای 2 هزار نفر اشتغال‌زایی داشته باشد.

خلیقی یادآور شد: در حال حاضر در استان 532 واحد خرد با اشتغال زیر 10 نفر وجود دارد.

وی افزود: با ورود سرمایه‌گذاری ایدرو و ایمیدرو به استان در راستای اشتغالزایی و ایجاد واحدهای صنعتی به امر تاسیس واحدهای صنعتی کلان در کردستان ورود کرده‌ایم.

مدیرکل صمت کردستان تصریح کرد: خوشبختانه نهضت صدور مجوزها در استان راه‌اندازی شده و با وجود مجوزهای بی‌نام در سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذار در استان، تسهیل‌گری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: شهرستان سنندج با 391 واحد صنعتی بیشترین تعداد واحدهای صنعتی را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان صمت کردستان با اشاره به سرانه زمین‌های صنعتی در کشور و استان بیان کرد: در زمینه شهرک‌های صنعتی سرانه تاسیس زمین صنعتی در استان 7.9 متر بوده و این در حالی‌ است که این امر در کشور 18 متر است.

وی بیان کرد: سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه سرمایه‌گذاران اقلیم کردستان مشتاق سرمایه‌گذاری در بخش معدنی در استان هستند.

خلیقی ضمن اشاره به تولید شمش طلا در استان تصریح کرد: در حال حاضر 50 درصد طلا کشور در کردستان تولید و استان در زمینه تولید رتبه اول و رتبه دوم در ذخیره کشور را دارا است.

وی افزود: باورود سرمایه‌گذاران خارجی به استان در آینده نزدیک شاهد تولید پلی‌اتیلن در سقز و مدیکال سبک در شهرستان قروه خواهیم بود.

رئیس سازمان‌ صمت استان کردستان با اشاره به تبدیل شهرستان‌های سقز و بانه به قطب تولید لامپ کشور بیان کرد: هم‌اکنون 70 درصد لامپ کشور در سقز و بانه تولید و 5 واحد تولیدی لوازم خانگی در شهرستان بانه داریم.

وی گفت: امیدواریم در سنندج تولید لوازم خانگی را به صورت کلان با برند توربو در آینده نزدیک با توجه به مذاکرات انجام شده با سرمایه‌گذاران اقلیم شاهد باشیم و زمین 18 هکتاری نساجی را برای این طرح صنعتی و ورود سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده است.

خلیقی ادامه داد: در حال حاضر در زمینه سرمایه‌گذاری صنعت در کشور رتبه 20 را داریم و این در حالی‌ است که صعود 7 پله‌ای را در این مهم داشته‌ایم و این نشان از پیشرفت در این امر است.

وی بیان کرد: از مهمترین طرح‌های پیشران تولید در استان می‌توان به تولید ورق گرم فولادی، تولید آهن اسفنجی، تولید گندله آهن، تولید فرومنگنز و تولید اسلپ سرامیکی اشاره کرد.

خلیقی خاطرنشان کرد: در حوزه صنعت استان 1970 جواز تاسیس صنعتی تاکنون صادر شده که اگر این مجوزها به سرانجام برسد 30 هزار سرمایه‌گذاری به همراه خواهد داشت.

وی افزود: هم‌اکنون مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی استان تامین ارز است.

رئیس سازمان صمت کردستان اعلام کرد: در حال حاضر در استان 356 واحد معدنی داریم که 186 واحد آن فعال و 3 واحد در حال تجهیز و 167 معدن غیر فعال است. 

وی تصریح کرد: هر سرمایه‌گذاری که به زمینه معدن ورود کند بسته سرمایه‌گذاری در قالب مزایده محدود در اختیار وی قرار خواهد گرفت.

خلیقی خاطرنشان کرد: در استان 597 میلیون تن ذخیره قطعی 18 گونه ماده معدنی داریم که 89 میلیون تن آن سنگ آهن است و با توجه به اکتشاف گلالی قروه در 51 میلیون تن سنگ آن به ذخایر کردستان اضافه شده است.

وی با ذکر اینکه شهرستان‌های قروه، سنندج، بیجار و سقز بیشترین معادن را دارند، اظهار کرد: استان کردستان از لحاظ تولید سنگ آهن رتبه پنج کشور را دارد.

رئیس سازمان صمت کردستان با اشاره به اینکه با مطالعات انجام شده 27 محدوده طلا و سنگ آهن در استان شناسایی شده است، اذعان کرد: در سال گذشته 1300 میلیارد تومان وصولی حقوق‌های دولتی را داشته‌ایم که از این میزان 45 میلیارد تومان وارد استان شده است.

وی افزود: از سال 92 تاکنون در مجموع 406 میلیارد تومان به جاده‌های دسترسی معادن اختصاص یافته و تاکنون تنها 67 میلیارد تومان آن به استان برگشت خورده است.

خلیقی تصریح کرد: سال گذشته در استان 444 میلیون دلار صادرات انجام شده و صادرات سایر گمرکات استان 399 میلیون دلار بوده است.

وی افزود: جمع کل صادرات استان 843 میلیون دلار بوده که از لحاظ ارزشی 3 درصد و وزنی 4 درصد رشد داشته‌ایم.

مدیرکل صمت کردستان خاطرنشان کرد: در سال گذشته واردات به استان ارزشی بالغ بر 116 میلیون دلار بوده و این درحالی است که ترانزیت استان به دلیل وجود مرز باشماق 4.7 میلیارد دلار بوده است.

وی تصریح کرد: در سال جاری باتوجه به مدت مشابه سال گذشته 22 درصد افزایش صادرات داشته‌ایم.

خلیقی ضمن اشاره به تفکیف اقلام صادراتی استان افزود: پتروشیمی 2 درصد، صنعت 45 درصد، فرش و صنایع دستی یک درصد، کشاورزی 40 درصد و صنایع معدنی 13.5 درصد میزان صادرات استان را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان صمت استان کردستان یادآور شد: سال گذشته 9 هزار و 800 نفر تعهد ایجاد اشتغال داشتیم که توانستیم برای 10 هزار و 200 نفر شغل ایجاد کنیم. در سال جاری هدف ما برای تعهد اشتغال 6 هزار و 83 نفر است.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار