به گزارش ایران اکونا به نقل از دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، برنامه توسعه سازمان ملل متحد در گزارشی با اعلام اینکه تنها 40 درصد از جمعیت افغانستان به برق دسترسی دارند، تأکید کرد کمبود برق تأثیرات منفی بر ارائه خدمات ضروری مانند خدمات بهداشتی، آموزشی، کمکهای بشردوستانه، توسعه و بهبود اقتصادی دارد.
در این گزارش آمده است افغانستان بهشدت به برق وارداتی از کشورهای همسایه مانند آسیای میانه و ایران وابسته است که بیش از 75 درصد برق آن را تأمین میکنند.
گزارش سازمان ملل میافزاید برق وارداتی تنها 40 درصد از تقاضای مصرفی در افغانستان را پوشش میدهد؛ از طرفی عرضه برق در زمان افزایش تقاضا، از جمله زمستان کاهش مییابد.
بر اساس این گزارش، باوجود تلاشهای مداوم، این وضعیت حلنشده باقی مانده است و بیماران و دانشآموزان به انرژی محدود دسترسی دارند.
در گزارش برنامه توسعه سازمان ملل آمده است بیمارستانهای ولایتی متصل به شبکه برق روزانه پنج تا شش ساعت و حتی برخی از روزها 12 ساعت برق ندارند.
گزارش میافزاید برای مقابله با چالش انرژی در افغانستان، اجرای پروژه تولید برق خورشیدی آغاز شده و تولید برق خورشیدی در تأسیسات بهداشتی و آموزشی بخشی از این پروژه است.
افغانستان قرارداد خرید برق وارداتی از تاجیکستان را تمدید کردبرشنا: مشکل کمبود برق افغانستان با اجرای برنامه پنج ساله حل میشودبرنامه توسعه سازمان ملل اشاره کرد تاکنون در 30 مرکز بهداشتی و 15 مدرسه در ولایتهای کابل و کاپیسا در سال 2023 سیستمهای برق خورشیدی نصب کرده است.