به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهد به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمدکامران تسوری، استاندار ایالات سند کشور پاکستان پیش از ظهر امروز با حضور در محل استانداری با یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی دیدار و گفتوگو کرد.
وی در ابتدای این دیدار با ابراز خرسندی از سفر خود به مشهد مقدس، اظهار داشت: چند ساعت است که از سفر ما به ایران میگذرد و در همین مدت بسیار تحت تاثیر جوانب شهر زیبای مشهد قرار گرفتهام.
استاندار ایالت سند پاکستان با بیان اینکه روابط گستردهای بین دو کشور پاکستان و ایران وجود دارد، افزود: در بحث تعاملات اقتصادی و تجارت باید بیشتر کار کنیم و اقداماتمان را عملیاتی کنیم. در این راستا به عنوان استاندار ایالت سند کشور پاکستان دعوت میکنیم تا سفری به ایالت سند و شهر کراچی داشته باشید.
تسوری ضمن قدردانی از مهماننوازی جمهوری اسلامی ایران در قبال زائران پاکستانی، خاطرنشان کرد: درخواست داریم تا در بحث خدمات درمانی، بیمارستان و مراکز خاصی در شهر مشهد با هزینههای مقرون به صرفه برای زائران پاکستانی که شرایط مالی خوبی ندارند، مشخص شود.
استاندار ایالت سند پاکستان به جایگاه علمی آموزشی دو کشور اشاره کرد و گفت: هرچند سابقه تعاملات آموزشی و آکادمیک بین کشور پاکستان و ایران وجود دارد، اما خواهان گسترش این تعاملات هستیم.
وی به شرارتهای رژیم غاصب صهیونیستی در قبال مردم مظلوم غزه پرداخت و عنوان کرد: مقصران اصلی این جنایات اسرائیل و آمریکا هستند. در این راستا کشور پاکستان به شکل همهجانبه از مردم فلسطین حمایت میکند و از مواضع ایران هم در حمایت از ملت فلسطین حمایت و قدردانی میکنیم.
تسوری در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به استاندار خراسان رضوی با تأکید بر اینکه من را باید سفیر ایران در پاکستان بدانید، بیان کرد: مشتاق حضور تمام هیئتهای تجاری ایران در پاکستان و شهر کراچی هستیم. بدانید آغوش ما به روی تمام این هیئتها گشوده است و به دنبال گسترش تعاملات تجاری هستیم.
استاندار ایالت سند پاکستان با اشاره به افتتاح مسیر پرواز مستقیم بین کراچی و مشهد توسط هواپیمایی تابان، تصریح کرد: از این بابت بسیار خوشحال و خرسند هستیم. باید گفت این مسیر پروازی قبل از سفر من به مشهد در فرودگاه کراچی افتتاح شد و جا دارد از حمایتها، تسهیلات و مهماننوازی تدارک دیده شده برای هیات ما مخصوصا از دولت ایران که میزبان فوقالعادهای بودند، قدردانی کنم.
استاندار خراسان رضوی نیز در ادامه این دیدار اظهارداشت: به مبارزات مردم فلسطین و شهدای عزیز غزه ادای احترام باید کنیم، آنها امروز در خط مقدم مبارزه با استکبار و اسرائیل غاصب هستند.
یعقوبعلی نظری با بیان اینکه روابط بین کشور پاکستان و جمهوری اسلامی ایران یک روابط قلبی، فرهنگی و تاریخی است، افزود: ما پاکستان و مردم آن را دوست داریم و مطمئن هستیم پاکستانیها نسبت به ایرانیان همین علاقه را دارند. با این حال همه چیز بین دو کشور برای یک روابط بیشتر در همه موضوعات آماده است.
وی ابراز کرد: آمادگی داریم آنچه که استاندار ایالت سند به آن اشاره کردند را در یک سفر به این استان اجرایی و عملیاتی کنیم. در این راستا چند موضوع اشاره شد که حتما هیاتهایی را برای این مباحث پیشبینی میکنیم تا براساس این رفت و آمدها بتوانند موضوعات مورد بحث را عملیاتی کنند.
استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از علاقه خاص مردم پاکستان به امام رضا(ع)، مشهد مقدس و خراسان رضوی باخبر هستیم، تاکید کرد: با نگاه به این موضوع هیاتی را پیرامون بحث زیارت، تبادل زائرین و گردشگران فی مابین استان سند و خراسان رضوی تدارک خواهیم دید تا موضوعات را دنبال کنند.
نظری با تاکید بر اینکه مشهد از ظرفیت دانشگاهی و علمی بسیار قوی برخودار است، گفت؛ این ظرفیت شامل رشتههای مختلف از جمله علوم پزشکی، صنعت، مسائل ادبیات مشترک بین دو کشور و دیگر موضوعاتی که مورد علاقه دو کشور است. بنابراین یک محور هم موضوع مسائل دانشگاهی فی مابین دو کشور است که توسط این هیئت دنبال خواهد شد.
وی به حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود: مشهد از امکان، ظرفیت و استعداد خدمات درمانی بسیار خوبی برخوردار است. به طور مثال دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز اقدامات پزشکی فراوانی در سطح بالا اجرا میکند که خدمات پیوند کبد، پیوند کلیه، ناباروریها، درمان سرطانها و دیگر خدمات تخصصی را شامل میشود. با این حال یک هیات تخصصی در ارتباط با نیازمندی درمانی زائرین پاکستانی تشکیل خواهد شد و موضوع را برنامه ریزی خواهند کرد.
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر ضرورت گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور خاطرنشان کرد: ما هم معتقد هستیم در پاکستان و ایران ظرفیتهای خوبی وجود دارد که هر دو ملت میتوانند از آنها استفاده کنند. لذا این هیات را تشکیل خواهیم داد و برنامهریزی برای تبادلات اقتصادی انجام خواهد شد.
نظری تأکید کرد: پیشنهاد مشخص ما این است برای اینکه تمام این موارد مورد اشاره در برنامه اجرایی قرار گیرد، نیاز به یک کمیته مشترک داریم که توسط سفارتهای هر دو کشور پیگیری و تشکیل شود.