معاون صمت بوشهر:

زمینه رونق صادرات غیرنفتی در استان بوشهر فراهم می‌شود

بوشهر- معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: با برنامه‌ریزی صورت گرفته، زمینه رونق صادرات غیرنفتی در استان بوشهر فراهم می‌شود.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، ابوالقاسم محمدزاده صبح پنجشنبه در نشست توسعه صادرات غیرنفتی استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه صادرات است که باید به خوبی از این ظرفیت‌ها استفاده شود.

وی با اشاره به تدوین برنامه‌ای چهارساله و دقیق برای رونق صادرات غیر نفتی استان بوشهر بیان کرد: از چهار ماه پیش بررسی علمی وضعیت صادرات غیر نفتی استان بوشهر آغاز شده و وضعیت صادرات کنونی و بازارهای مقصد صادراتی در حال بررسی است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اضافه کرد: یکی از برنامه‌های مهم شناسایی بازارهای هدف بر اساس اولویت‌ها و مزیت‌های نسبی استان بوشهر و وضعیت زیرساخت، کالارسانی به بازار و تنوع در بازار است.

وی افزود: توسعه زیر ساخت‌های صادراتی استان بوشهر در حوزه گمرک، توسعه محصولات صادراتی و تنوع بخشی به آن و رویکرد ایجاد ارزش افزوده در محصولات صادراتی این استان توسعه بازارهای جدید و توجه به ترازهای تجاری آن دنبال می‌شود.

محمدزاده با اشاره به عملکرد صادرکنندگان استان بوشهر در حوزه برگشت ارز به سامانه نیما، بیان کرد: صادرکنندگان این استان در ۲ بخش مواد معدنی و پتروشیمی درصد تحقق ۹۰ درصدی در آوردن ارز به سامانه نیما داشته‌اند که عملکرد قابل توجهی است.

تدوین برنامه ۴ ساله توسعه صادرات غیر نفتی

وی اضافه کرد: صادرکنندگان استان در بخش آبزیان نیز با وجود همه محدودیت‌ها عملکرد خوبی داشته اند و درصد بالایی از تعهدات خود در سامانه نیما را محقق کرده‌اند.

محمد زاده با بیان اینکه امسال در تولید آبزیان در استان بوشهر استخرهایی با ۱۵ و ۱۸ تن تولید هم وجود داشته است، اذعان کرد: ورود حواله با استفاده از ارز حاصل شده در بخش آبزیان به این استان به طور مستقیم در افزایش بهره وری و تولید مؤثر است اما اکنون مشکلات حوزه صادرات و واردات به یکدیگر گره خورده است و صادرکنندگان آبزیان حتی با پول صادراتی خود موفق نمی‌شوند حواله مورد نیاز خود را وارد کنند که باید چاره اندیشی شود.

وی با اشاره به فعالیت بخش خصوصی در گمرک‌های گناوه، دیر، کنگان و بوشهر، گفت: یکی از مواردی که سرمایه‌گذار را در بنادر جذب می‌کند، تعرفه‌هایی است که در اختیار همین اپراتورها است و بارها در نشست‌های مختلف مطرح شده است که یک بندر امکانات بیشتری ارائه می‌کند و صاحبان بار استان را به سمت خود جذب می‌کنند در حالی که با همین تعرفه وزارت راه کار می‌کنند.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اضافه کرد: صمت به عنوان یک سازمان بین بخشی که وظیفه حل مشکلات را دارد تعارض منطقه ویژه اقتصادی شماره یک و ۲ که متولی آن سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت اقتصاد هستند، برای پذیرش کالا باید حل شود چرا که در حال حاضر تناقضی وجود دارد که در قالب آن در یکی از مناطق ورود محصول وجود دارد اما فضای انباری ناکافی مشکل ایجاد کرده است در حالی که در دیگری با وجود فضای کافی ورود محصول کم است است در حالی که برای تجار و بازرگانان تفاوتی در این زمینه وجود ندارد.

صادر کنندگان برتر استان بوشهر در بخش‌های آبزیان، پتروشیمی، معدن و صنایع معدنی و بازرگانی عمومی تجلیل شدند که بر این اساس در بخش آبزیان شرکت‌های آبزیان مطاف بندر دیر (اسماعیل مؤمنی)، لازک دیر (هادی شاهرخی)، مرجان نور بوشهر (امیر شهریاری)، آبزیان پارس رسول (احمد پورعلی) و مروارید صید دیر (حبیب مختاری)، در بخش پتروشیمی شرکت‌های پتروشیمی نوری (تقی صانعی)، پتروشیمی آریاساسول (محمد رضا حیدرزاده) و پتروشیمی خارگ (بهمن بهزادی)، در بخش معدن و صنایع معدنی شرکت‌های سیمان مند دشتی، ساروج کنگان، کانسار سنگ جنوب و اتحاد گچ وطنی و در بخش بازرگانی عمومی شرکت خدماتی تجاری مهر سرمستان (زین العابدین کرمی) تجلیل شدند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار