بهای معاملات نفت برنت یک دلار و هشت سنت معادل ۱.۵ درصد کاهش یافت و به ۷۲ دلار و ۵۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و یک سنت معادل ۱.۴ درصد کاهش یافت و به ۷۰ دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت برنت هفته گذشته حدود سه درصد و نفت آمریکا حدود چهار درصد کاهش هفتگی را ثبت کرده بودند.
وزیران نفت گروه اوپک پلاس در نشست فوق العاده روز یکشنبه افزایش تولید نفت از اوت به منظور کنترل رشد قیمتها را تصویب کردند. این گروه که شامل کشورهای عضو اوپک، روسیه و تولیدکنندگان دیگر است با سهمیه تولید جدید از ماه مه سال ۲۰۲۲ موافقت کرد تا اختلافات میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی را برطرف کند.
گلدمن ساکس پس از این توافق گفت: قیمتها ممکن است در هفته های آینده همچنان نوسان داشته باشند. با این حال این بانک سرمایه گذاری آمریکایی اعلام کرد نسبت به دورنمای نفت خوش بین مانده و این توافق مطابق با دیدگاه این بانک است که تولیدکنندگان باید به بازار فیزیکی دچار کمبود عرضه متمرکز بمانند و همزمان به ظرفیت تولید بالاتر در آینده و عدم تشویق سرمایه گذاری رقابت کننده بپردازند.
گلدمن ساکس اعلام کرد توافق اوپک پلاس پیش بینی تابستانی این بانک از قیمت نفت برنت را دو دلار بالا برده و به ۸۰ دلار در هر بشکه می رساند و پیش بینی قیمت این شاخص جهانی در سال آینده را پنج دلار بالا برده و به میانگین ۷۵ دلار می رساند.
برای رفع این اختلافات داخلی، اوپک پلاس موافقت کرد سهمیه تولید جدیدی برای چندین عضو این گروه شامل امارات متحده عربی، عربستان سعودی، روسیه، کویت و عراق از ماه مه سال ۲۰۲۲ تعیین کند.
احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق روز یکشنبه پس از اعلام توافق اوپک پلاس گفت: در این نشست بر تحکیم همکاری تاکید و از پایبندی کشورها به توافق و همچنین تحول مثبت در افزایش تقاضا برای نفت و کاهش ذخایر و اشباع نفت که نشانه مثبت و تاثیرگذاری است، تمجید شد.
طبق بیانیه وزارت نفت عراق، عبدالجبار گفت: مجموع پایبندی تولیدکنندگان شامل مکزیک به توافق اوپک پلاس در ژوئن به ۱۱۳ درصد رسید.
تحلیلگران شرکت "آر بی سی کپیتال مارکتس" در یادداشتی نوشتند: این توافق خاطر فعالان بازار را آسوده می کند که تولیدکنندگان این گروه به سمت فروپاشی پردردسر توافقشان نمی روند و شیرهای نفت خود را به این زودی باز نخواهند کرد.
بر اساس گزارش رویترز، اوپک پلاس سال گذشته در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوایل شیوع همه گیری کووید ۱۹ که به ریزش قیمتهای نفت منجر شد، محدودیت عرضه به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز را تصویب و از ماه مه به اجرا گذاشت و از آن زمان با بهبود تقاضا، این محدودیت عرضه به حدود ۵.۸ میلیون بشکه در روز رسیده است.
انتهای پیام