مهر گزارش می‌دهد؛

رونق تولید برای تثبیت اشتغال/ استان سمنان رکورددار کاهش بیکاری

سمنان- آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که سمنان در دولت سیزدهم پیشتاز اشتغال‌زایی در بین استان‌های کشور بوده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: شرایط اقتصادی طی سال‌های اخیر سبب شده تا اشتغال‌زایی نیز به کار دشواری بدل شود اما آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که استان سمنان توانسته در بین استان‌های کشور، رتبه ممتاز اشتغال‌زایی را کسب کند.

مسئولان استان سمنان اعلام می‌کنند که نرخ بیکاری در این استان به پایین‌ترین میزان خود در ۱۸ سال گذشته رسیده است و این را ناشی از تسهیلات بانکی تبصره ۱۸، تبصره ۱۶ اشتغال روستایی، رفع موانع تولید، رونق تولید، خروج واحدهای تولیدی از رکود، هم افزایی بین دستگاه‌های اقتصادی استان سمنان و … می‌دانند.

کاهش نرخ بیکاری در استان سمنان

استاندار سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه برآورد مرکز آمار ایران از نرخ بیکاری استان طی زمستان ۱۴۰۱ تنها ۵.۷ درصد بوده است، گفت: این میزان پایین‌ترین نرخ بیکاری در ۱۸ سال اخیر استان بوده است همچنین طبق اعلام مرکز آمار ایران در این برهه زمانی میانگین نرخ بیکاری کشور ۹.۷ درصد است.

سید محمدرضا هاشمی با بیان اینکه در زمستان سال ۱۴۰۰ نرخ بیکاری استان هفت درصد اعلام شده بود، ابراز کرد: شاهد هستیم که با رونق تولید و خارج شدن واحدهای راکد از رکود، نرخ بیکاری در استان سمنان طی یکسال حدود دو درصد کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی نیز از ۳۶.۲ درصد در زمستان سال ۱۴۰۰ به ۳۶.۸ درصد در زمستان سال ۱۴۰۱ ارتقا پیدا کرده است، افزود: ایجاد ستاد احیای واحدهای تولیدی راکد در استان یکی از اقداماتی بود که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت و تلاش‌های خوبی نیز در این زمینه رقم خورده است.

رونق تولید برای تثبیت اشتغال/ استان سمنان رکورددار کاهش بیکاری

خارج شدن واحدهای صنعتی از رکود و تثبیت اشتغال

استاندار سمنان با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۸۰ واحد ۱۰۰ درصد راکد در استان به چرخه تولید بازگشته و توانسته اشتغال خوبی را نیز تثبیت کند، ابراز کرد: بازگشت واحدهای راکد به تولید و همچنین رونق تولید در کنار رفع موانع در زمره عواملی هستند که در کاهش نرخ بیکاری مؤثر بوده است.

هاشمی با بیان اینکه توجه به روستاها و اشتغال روستایی، اعطای تسهیلات تبصره ۱۶ و … در زمره اقداماتی بود که در روستاهای استان سمنان هم توانست تا حد زیادی اشتغال ایجاد کند، افزود: از ابتدای دولت سیزدهم مسئولان در قالب کاروان خدمت به ۳۲۰ روستای استان سفر کرده و ۵۲۶ مصوبه را داشتند که ۷۵ درصد از آنها عملی شده است گفتنی است بخشی از این مصوبات مرتبط با واحدهای تولیدی روستایی، مشاغل خانگی و… بود.

وی با بیان اینکه بانک‌های عامل استان سمنان در زمینه پرداخت تسهیلات رونق تولید و رفع موانع همراهی خوبی داشته‌اند، تاکید کرد: در حوزه تسهیلات تبصره ۱۸، شاهد بودیم که بیشترین میزان جذب در استان صورت گرفت تا جایی که حتی بیش از تعهد در این استان تسهیلات پرداخت شد.

ایجاد اشتغال در سامانه رصد

معاون اقتصادی استاندار سمنان پیش از این در شورای فرهنگ عمومی استان اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱، برای بیش از ۱۶ هزار نفر بر اساس سامانه رصد اشتغال، در استان سمنان شغل ایجاد شده است از سوی دیگر استان سمنان رتبه سوم کشور در بحث تسهیلگری تولید موسوم به امنیت شغلی به دست آورده است.

محمد رضا صادقی با بیان اینکه افزایش سرمایه گذاری خارجی و مردمی کردن اقتصاد در زمره دیگر سیاست‌های اقتصادی استان در راستای ارتقای اشتغال است، تاکید کرد: توسعه صنایع خلاق، توسعه کشاورزی نوین و افزایش تولید شیلات و آبزیان و توجه به افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی، راه اندازی پلتفرم بازار آب و توسعه اقتصاد دانش بنیان در استان از رویکردهای مهم حوزه اقتصادی در راستای رشد شتابان اقتصادی در سال پیش رو خواهد بود.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ مجموعاً ۱۱ هزار و ۲۸۲ نفر اشتغال آفرینی برای استان سمنان تعهد شد که این عدد در پایان سال با پنج هزار و ۱۱۱ نفر افزایش به میزان ۱۴۵.۳ درصد محقق شد، تاکید کرد: از این تعداد پنج هزار و ۷۰ نفر معادل ۳۰ درصد خانم و ۱۱ هزار و ۳۲۳ نفر معادل ۷۰ درصد مرد هستند.

رونق تولید برای تثبیت اشتغال/ استان سمنان رکورددار کاهش بیکاری

اعطای تسهیلات رونق تولید و تثبیت اشتغال

معاون استاندار سمنان گفت: بر اساس تحلیل و آمار ارائه شده از سوی سامانه ملی رصد اشتغال، شهرستان میامی با ثبت ۱۸۳ درصد اشتغال آفرینی رکورد دار ایجاد اشتغال در استان است و پس آن نیز شهرستان سرخه با ۱۵۸ درصد تحقق اشتغال در رتبه بعدی قرار دارد.‌

یادگار احمدی رئیس سازمان صمت استان سمنان که دبیر کارگروه رفع موانع تولید نیز محسوب می‌شود در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: طی سال گذشته ۲۴۰ واحد تولیدی استان سمنان موفق به دریافت ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی شدند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۹۵ واحد تولیدی در صف دریافت تسهیلات بودند که بانک‌های عامل ۴۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات به این واحدها پرداخت خواهند کرد، ابراز داشت: یکی از مهمترین رویکردهای ستاد رونق تولید استان در اعطای تسهیلات تثبیت و ایجاد اشتغال است.

ارتقای صادرات استان سمنان

از طرف دیگر آمارهای صادر شده از سوی گمرک استان سمنان نشان می‌دهد که وضعیت واحدهای تولیدی استان نیز در سال ۱۴۰۱ بهتر از سال قبل از آن بوده است به طوری که سرپرست گمرک استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، از افزایش ۲۵ درصدی ارزش کالاهای صادراتی استان در سال قبل نسبت به سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: کالاهای صادراتی استان به لحاظ وزن دو و نیم درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشته که نشان می‌دهد به سمت کیفی شدن صادرات حرکت کرده‌ایم.

مرتضی حاجیان نژاد میزان صادرات واحدهای تولیدی استان سمنان در سال گذشته را ۱۲۰ میلیون دلار دانست و تاکید کرد: تولید کنندگان استان در سال ۱۴۰۱ توانسته‌اند به ۳۵ کشور دنیا از جمله عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و … کالا صادر کنند.

آمارها نشان می‌دهد که وضعیت تولید در استان سمنان تحول خوبی داشته است اما باید در نظر داشت که اشتغال استان تنها در بخش تولید صنعتی خلاصه نمی‌شود بلکه کشاورزی نیز دارای مشکلات عدیده‌ای به خصوص سرمازدگی است در همین سال ۱۴۰۲ و در دو مقطع شامل دوم و نهم فروردین ماه سرمازدگی سبب شده تا بخش اعظمی از میوه‌های سردرختی کشاورزی استان مانند زردآلو از بین برود لذا باید دید که دولت در سال جاری چه تدبیری برای کمک به این بهره برداران می‌کند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار