به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، رجب رحمانی شامگاه امروز در نشست با صادرکنندگان نمونه بخش کشاورزی شهرستان تاکستان که در اتاق اصناف این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه کشمش مهمترین محصول صادراتی استان و شهرستان تاکستان است، بنابراین برنامهریزی برای صادرات محصولات کشاورزی استان باید با محوریت توسعه صادرات کشمش باشد.
وی اضافه کرد: متأسفانه در حال حاضر بخش مهمی از صادرات کشمش ما به کشور ترکیه انجام میشود و این کشور با بستهبندی و بازاریابی مناسب سود زیادی از صادرات کشمش کسب میکند؛ در حالی که تولیدکننده کشمش ما هستیم، سود صادرات آن عاید ترکیه و سایر کشورهای خارجی میشود. بنابراین باید طوری بستهبندی و برندسازی کنیم که تمام ارزش افزوده صادرات کشمش نصیب صادرکنندگان ما شود.
رحمانی با بیان اینکه برخی از ارقام کشمش برای بازار صادراتی ضعیف هستند، گفت: برای تحول در صادرات کشمش تاکستان باید تنوع ارقام انگور را افزایش دهیم و زمانی میتوانیم کشاورزان و باغداران را مجاب به تنوع بخشی در کشت ارقام انگور کنیم که باغداران هم در سود ناشی از صادرات شریک باشند و به همین خاطر صادرکنندگان نباید ارزان خریدن کشمش از باغدار را هنر بدانند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر صادرکنندگان ما در اتاق کشمش سیاستگذاریهای حوزه صادرات کشمش را انجام دهند، باید انجمن تولیدکنندگان کشمش هم در این زمینه تقویت شود. چرا که هر چقدر تولید کشمش با حجم و کیفیت بیشتری صورت گیرد، از آن طرف هم صادرات کشکش با وسعت و کیفیت بیشتری انجام میشود.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بحران آب در باغهای تاکستان و سایر نقاط استان قزوین گفت: در حال حاضر اجرای طرح فراز و داربستی کردن باغات میتواند نقش مهمی در مدیریت آب باغات انگور داشته باشد و هزینه تمامشده برای تولید کشمش را کاهش و کیفیت آن را افزایش دهد.
2 برنامه دولت برای پایان مشکلات کمآبی و خشکسالی در سیستان و بلوچستانرحمانی تصریح کرد: در حال حاضر روند پرداخت خسارتهای خشکسالی به کشاورزان بسیارکند است و باید دولت و وزارت جهاد کشاورزی پیگیریهای ویژهای برای تسریع در روند پرداخت این خسارتها داشته باشند تا تولیدات کشاورزی ما در سال آینده آسیب نبیند.