به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، ابوطالب گرایلو پیش از امروز پنجشنبه در نشست جمع بندی سفر وزیر جهاد کشاورزی به بندر امام خمینی (ره) که در سالن جلسات اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان برگزار شد، گفت: طول نوار ساحلی این بندر یک هزار و۱۸۶ کیلومتر است که در مقایسه با پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر در کشور، سهم ۲۰ درصدی از سواحل استان را دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان با بیان اینکه در استان هفت بندر تجاری با ظرفیت ۷۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال وجود دارد، تصریح کرد: بزرگترین بندر خوزستان، بندر امام خمینی است که در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی قرار گرفته است، البته از سال ۱۳۹۰ تبدیل به منطقه ویژه شده است.
وی نقش اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان را مدیریت بندر و نظارت بر سایر بنادر استان خواند و گفت: به نوعی مدیریت بندی و دریایی در آبهای استان که از استان بوشهر تا اروند ادامه دارد را برعهده دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان با بیان اینکه در طول این سالها برای توسعه منطقه اقتصادی بندر امام خمینی تلاش شده است، تصریح کرد: سال گذشته به لحاظ اعتبارات عمرانی در ۶ سال نخست یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار داشتیم که در ۶ ماهه دوم سال با پیگیریهای صورت گرفته به ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید. همچنین در ۶ ماه نخست سال جاری هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات داشته ایم که همه در راستای ایجاد زیرساختهای توسعه به کار گرفته میشود.
گرایلو افزود: در پلیس راه بندر امام اراضی را در حال آماده سازی داریم که ۳۲۹ هکتار زمین را در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد داد و ارزش پروژه بالغ بر سه هزار میلیارد تومان است.
وی عنوان کرد: مطالعاتی در دست اقدام داریم که در اراضی توسعهای بتوانیم ایجاد زیرساختها را پایه گذاری کنیم تا در صنعت گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان با بیان اینکه سال گذشته عملکرد بنادر استان به ۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید، اظهار کرد: در حال حاضر بالغ بر ۲۹ و ۵۰۰ میلیون تن شده است که قطعاً تا پایان سال روند ادامه پیدا کند با رشد ۱۰ درصدی مواجه خواهیم بود.
گرایلو خطاب به وزیر کشور گفت: ۷۰ درصد کالاهای اساسی کشور از طریق بندر امام خمینی انجام میشود همچنین سرمایه گذاری بسیار خوبی در بخش خصوص صورت گرفته که برای تخلیه کالا وجود ندارد.
وی با اعلام اینکه چهار میلیون تن ظرفیت دریا در بندر امام وجود دارد عنوان کرد: آنچه وجود دارد به مسائل اسنادی و اعتباری برمی گردد که اگر حل شود خروج کالای اساسی بیش از این خواهد بود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان افزود: تا به امروز ۹ میلیون تن کالای اساسی از کشتیها تخلیه کرده ایم که رشد ۳۰ درصدی را نشان میدهد و هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تن خروج از بندر را داشته ایم که رشد حدود ۱۹ درصدی را نشان میدهد طبیعتاً اختلاف قابل رفع است.
گرایلو با بیان اینکه به طور میانگین روزانه یک هزار و ۵۰۰ کامیون کالای اساسی از بندر خارج میکند، اظهار کرد: این ظرفیت افزایش سه هزار کامیون در روز میرسد. همچنین توان ریلی ما ۵۰ هزار تن در روز را دارد به گونهای که از سیاستهای کلی ما شده و در برنامه توسعه هفتم نیز به توسعه حمل و نقل ریلی توجه خاص شده است.
وی ادامه داد: از دید ما، پایانه بندر امام خمینی که در منطقه ویژه اقتصادی قرار دارد کفاف نیازهای توسعهای حمل و نقل دریایی ما را ندارد، وسعت ۲۵ هکتاری دارد حتی گاهی نمیتواند کامیونهایی که به سمت بندر میآید را پذیرش کند و طبیعتاً جا دارد در خوزستان به سمت ایجاد پایانه حمل و نقل جدید در آزاد راه اهواز به بندر امام برویم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: درخواست مذکور از سال ۱۳۹۳ مطرح شده ولی تا به امروز به نتیجهای نرسیده ایم.
گرایلو با بیان اینکه مطالعات شهر لجستیک بندر امام خمینی انجام شده است، عنوان کرد: سه محل پیش بینی شده که گزینه شماره ۲ تأیید شده است.