به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، شاید بتوان استان مرکزی را میراثدار اصلی روند غلط خصوصیسازی صنایع بزرگ دانست تا آنجا که این حوادث سبب نابودی بزرگترین صنایع مهم کشور در استان مرکزی شد، به طوری که روزی روزگاری وقتی مسافران وارد شهر اراک میشدند نرسیده به میدان صنعت وقتی به تابلوی بزرگ ابتدای جاده فرعی که روی آن نوشته بود "شرکت صنایع آذرآب" میرسیدند یاد تولیدات بزرگ و مهم این شرکت میافتادند، شرکتی که این روزها برای مردم استان و کشور یادآور روند غلط خصوصی سازی، اعتراضات کارگری و نابسامانی است.
موضوعی که بارها از سوی مسئولان ارشد استان مرکزی مورد تاکید بوده و از این وضعیت در روند غلط واگذاریها انتقاد کردهاند به طوری که "آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی" نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خردادماه 1400 در جلسه ستاد استانی اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: متاسفانه موضوع روند غلط و سومدیریت در خصوصیسازی آسیب جدی به کشورمان وارد کرد به طوری که هپکو، آذراب، آونگان و صنایع به غارتگران داده شد که برای احیای آنها هیچ برنامهای نداشتند و سبب شد تا هر سال خسارت داشته باشند.
در سالهای اخیر اتفاقات رخ داده در آذرآب، از حراج شرکت بزرگ تولید کننده بویلرها، برجها، راکتورها، مخازن تحت فشار، مخازن ذخیره، مبدلهای حرارتی و... تا اعتراض کارگرانی که نگران سرنوشت شرکت و بخش تولید آن بودند و... عواملی بود که بارها و بارها این شرکت را در رأس اخبار رسانهها قرار داد.
شرکت صنایع آذرآب فعالیت خود را از سال 1368 در شهر اراک شروع کرد و در طول عمر خود فعالیت چشمگیری در طرحهای بزرگ ملی مانند ساخت دیگهای بخار نیروگاه حرارتی شهید رجایی، نیروگاه سیکل ترکیبی قم، نیروگاه شازند اراک، همچنین ساخت مخازن، مبدلها و برجها در پروژههای واحد روغنسازی پالایشگاه اصفهان، پالایشگاه گاز کنگان، مجتمع پتروشیمی اراک و پالایشگاه اراک به منصه ظهور رساند.
اما روند غلط در اجرای خصوصیسازی و بورسبازی در این شرکت سبب شد تا این مرکز تخصصی تولیدات مهم و استراتژیک کشور با مشکلات عدیده و بزرگی در عرصه تولید رو به رو شود، موضوعی که اردیبهشت ماه 1400 مورد اشاره معاون دادستان کل کشور نیز قرا گرفت که در نشست با مدیرعامل شرکت آذرآب اراک اظهار داشت: "هپکو و آذرآب" نمونه واگذاریهای غلط بود.
بهادریجهرمی: آذرآب و هپکو را باید به تولید برگرداند/ تقدیر از پیگیریهای مدیران ارشد استان مرکزی
سقوط آذرآب در پرتگاه بورسبازی در روند غطل خصوصیسازی
شرکت آذرآب و چند شرکت تابعه و چندین شخص حقیقی وابسته به خانواده یکی از سهامداران این شرکت در تابستان سال 95 از شعبات کارگزاری بانک کشاورزی در تهران، کرج و قزوین چند ده میلیارد تومان اعتباراتی دریافت و تا بهمن ماه همین سال از چندین کارگزاری دیگر چند صد میلیارد اعتبار دریافت کرده در حالیکه امکان بازپرداخت اعتبارات دریافتی را به کارگزاران و اتاق پایا بورس نداشته است.
بدهی این گروه به شبکه کارگزاران بورس به خصوص کارگزاری بانک کشاورزی و اتاق پایای بورس باعث اختلال وسیع در امر تسویه و تهاتر معاملات و بحران جدی در فرآیند معاملات بورس در آن تاریخ شد، شرکت کارگزاری بانک کشاورزی در آن تاریخ به عنوان یکی از بزرگترین شرک های کارگزاری بورس بیشترین حجم اعتبارات خود را به این گروه داده بود.
پس از پیگیری های فراوان مقرر میشود صندوق یکم کارگزاری بانک کشاورزی و کارگزاری بانک کشاورزی بابت بدهی این گروه سهام متعلق به آنها را که در وثیقه کارگزاری بانک کشاورزی و سایر کارگزاران بود برداشته و خرید کند تا بهصورت موقت بدهی آنها مرتفع شده و چرخه تسویه معاملات مجدد راهاندازی شود بنابراین کارگزاری بانک کشاورزی مبلغ چند صد میلیارد تومان انواع سهام گروه بدهکار را بابت بدهی خرید و تملک کرد.
طی صورتجلسه ای مقرر میشود که گروه بدهکار که مدیران وقت صنایع آذرآب بودند طی دو ماه وجه نقد تهیه کرده و سهام را مجدد بازخرید نمایند و اگر موفق به تهیه وجه نقد نشدند نزدیک به نیمی از این مبلغ را طی ضمانت نامه بانکی نزد بانک کشاورزی تودیع کنند که در اوایل سال بعد این صورتجلسه به قرارداد رسمی تبدیل شد.
در تابستان سال 96 به دلیل سوءمدیریتها و عدم توجه به تولید، شرکت صنایع آذرآب با بحران شدید کارگری روبهرو شد این اتفاق در حالی روی داد که این شرکت چند صد میلیارد تومان قرارداد منعقد شده داشت ولی کارگران این شرکت چندین ماه حقوق خود را دریافت نکرده بودند، دامنه این اعتراضات گسترش یافت و برخی کارگران که حقوق خود را نگرفته بودند یکی از جادههای اصلی ارتباطی کشور را مسدود کردند و این اتفاق فرصتی را برای سودجویان و معاندین فراهم نمود که در آن تاریخ به یکی از اخبار اصلی رسانه های معاند و سودجو تبدیل و پروپاگاندای زیادی در این خصوص صورت پذیرفت.
به هر حال این گروه موفق به تهیه نقدینگی یا ضمانت نامه بانکی نشده و طبق متن قرارداد این قرارداد فسخ و مدیریت و مالکیت این سهام که سهام عمده شرکت صنایع آذرآب است به عهده بانک کشاورزی افتاد، بنابراین بانک کشاورزی به عنوان سهامدار عمده شرکت صنایع آذرآب اقدام به معرفی 3 عضو از 5 عضو هیئت مدیره این شرکت کرد.
پس از وقوع این اتفاقات و به تأخیر افتادن زمان تحویل پروژههای محول شده به شرکت صنایع آذرآب، کارفرمایان از بیم عدم تحویل به موقع سفارشات نه تنها دیگر اعتمادی در واگذاری کار به این شرکت نداشته در مواردی تصمیم به لغو قراردادها کردند که این موضوع باعث بروز مشکلاتی در این شرکت مادر تخصصی شد.
روند غلط در اجرای خصوصیسازی و بورسبازی در شرکت آذرآب سبب شد تا این مرکز تخصصی تولیدات مهم و استراتژیک کشور با مشکلات عدیده و بزرگی در عرصه تولید رو به رو شود، موضوعی که اردیبهشت ماه 1400 مورد اشاره معاون دادستان کل کشور نیز قرا گرفت که در نشست با مدیرعامل شرکت آذرآب اراک اظهار داشت: "هپکو و آذرآب" نمونه واگذاریهای غلط بود...
پس از گذشت مدتی و در اوایل سال 1398 بانک کشاورزی تصمیم به واگذاری سهام خود گرفت، پس از قیمتگذاری مقرر شد این شرکت به مجموعهای با قیمت نازل واگذار شود که تعدادی از مسئولین دلسوز در استان و خارج استان موضوع را پیگیری کردند و در همین حال مجدداً کارگران که پیشتر طعم تلخ سوءمدیریت را چشیده بودند دست به اعتراض زده و خواهان جلوگیری از این واگذاری شدند.
با پیگیری مسئولان و دلسوزان استان و به گواه اسناد و مدارک در دو مرحله سهامی که بنا بود به قیمت پایه هر سهم 350 تومان در خرداد ماه 98 به یک شرکت که صلاحیت آن احراز نشده بود واگذار شود جلوگیری کرده و این در حالی است که ارزش این سهام در خرداد ماه سال بعد تا 4 هزار و 300 تومانبرای هر سهم افزایش یافت، که پس از عبور از این جریانها و با افزایش قیمت سهام آذرآب، گروه خریدار سهام آذرآب با تنظیم شکایتی علیه بانک کشاورزی خواهان بازپسگیری سهام و ابطال قرارداد فروردین ماه 1396 شد که دادگاه در رأی بدوی حکم به نفع این گروه میدهد، همین امر سبب اعتراضات گسترده در استان نسبت به رای و همچنین اصل موضوع سهامداری میشود تا آنجا که نماینده ولی فقیه در استان مرکزی که پیش از این بارها در سخنرانیها و جلسات پیگیر حقوق کارگران بود در روز 18 اسفندماه 98 در نامه ای خطاب به آیت الله رئیسی رئیس دستگاه قضا خواستار ورود به موضوع میشود.
با پیگیری انجام شده و عزم جزم دستگاه قضا برای حمایت از بخش تولید، پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارجاع میشود که در نهایت در تاریخ 28 تیر 99 رأی بر رد درخواست مدیرعامل سابق مبنی بر بازگشت سهام آذرآب به وی صادر و سهام به بانک کشاورزی تحویل میشود.
تلاشی نافرجام برای نجات آذرآب نیمه جان
متاسفانه پس عبور از این اتفاقات به ناگاه سهامداران شرکت آذرآب تصمیم به افزایش سرمایه گرفتند که سرمایه خود را از 1000 میلیارد ریال به 77000 میلیارد ریال برسانند که از این مبلغ 4000 میلیارد ریال آورده نقدی و 73000 میلیارد ریال بقیه از محل مازاد تجدید ارزیابی که بخش عمده این قسمت یعنی 54000 میلیارد ریال آن از تجدید ارزیابی ماشین آلات، تجهیزات، تأسیسات و وسایط نقلیه با استهلاک سالیانه 5400 میلیارد ریال تأمین میشد.
نکته عجیب و قابل توجه آنجا بود که علیرغم تصمیم مقامات استان و مصوبه شورای تأمین در رابطه با موضوع افزایش سرمایه شرکت آذرآب که همانطور که گفته شد تأکید بر این است بهمنظور ورود نقدینگی و حل مشکلات ناشی از عدم وجود سرمایه در گردش هرگونه افزایش سرمایه صرفاً از محل آورده نقدی سهامداران انجام گیرد اما طبق اطلاعیه منتشره در سامانه کدال هیئتمدیره شرکت آذرآب در پیشنهاد افزایش سرمایه خود علاوه بر افزایش سرمایه از محل آورده نقدی موضوع افزایش سرمایه فوق سنگین از محل تجدید ارزیابی داراییها را نیز مطرح کرد که سازمان بورس در نامهای خواستار ارائه مدارک و مستندات و شفاف سازی مواردی در این رابطه و همچنین وضعیت موافقت یا عدم موافقت مسئولین استان شده است.
عزم جزم دولت سیزدهم برای احیای آذرآب و برگشت به روزهای اوج تولید
این درحالی بود که با همه کش و قوس ها دولت سیزدهم عزمی جدی در مسیر حل مشکلات آذرآب داشت و از ابتدای آغاز دولت، پیگیری برای حل این شرکت که از خصوصی سازی مانند هپکو و صنایع دیگر خصوصی شده استان به شدت آسیب دیده بود، در دستور کار قرار گرفت تا جایی که سی و یکم تیرماه و در جریان حضور رئیس جمهور در دور نخست سفرهای استانی در استان مرکزی، آیتالله رئیسی از آذرآب بازدید و مستقیم با کارگران و مدیران این صنعت بزرگ استان رفت.
رئیس جمهور درحالی با حضور در مجموعه آذرآب، از این مجموعه بازدید کرد که آذرآب اراک از واحدهای بزرگ تولیدی استان مرکزی به شمار میرود که با چالشهایی در زمینه سهامداری و مدیریت مواجه بود که در سفر رئیس جمهور به استان مرکزی مقرر بود تا در خصوص انتقال سهام آن تصمیمگیری شود، رئیس جمهور در جمع کارگران این مجتمع ضمن استماع درخواستهای آنها، با تاکید بر اینکه مشکل اصلی آذرآب نبود کار نیست، اظهار داشت: این مجتمع تولیدی، پول ساز و اعتبارساز است اما محور اساسی مشکلات اینجا مدیریت و مالکیت است.
آیت الله رئیسی، ریاست جمهور در بازدید تیرماه 1401 از آذرآب تاکید کرد: هپکو و آذرآب نمادهای غرور ملی و اعتماد به نفس ملی هستند، این واحد های تولیدی را احیا میکنیم و نمیگذاریم بیش از این لطمه ببینند...
وعده رئیس جمهور برای حل مشکلات آذرآب؛ غول صنعت استان در مسیر احیا
دکتر رئیسی با ابراز ناخرسندی از عدم حمایت از مجتمع صنایع آذرآب، افزود: بانک کشاورزی ارتباط ماموریتی به اینجا ندارد و باید سهامش به یک مجموعه ای که دارای وظایف و تخصص مرتبط هست واگذار شود.
آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه فعال و پویا بودن آذرآب با همت کارگران و مهندسان توانمند این واحد تولیدی رقم میخورد، تاکید کرد: در اسرع وقت برای حل مشکلات مدیریتی و سهامداری آذرآب تصمیم گیری خواهیم کرد.
رئیس جمهور با ابراز تأسف از اینکه کارخانهای که خودش توان رفع نیازمندیهای سایر کارخانجات و صنایع را دارد با کمتر از ده درصد ظرفیت خود کار میکند، تاکید کرد: کارخانه آذرآب را احیا خواهیم کرد و کاری میکنیم که انشالله ظرفیت کارگری این کارخانه حداقل به همان ظرفیت سههزار نفر سابق بازگردد، هپکو و آذرآب نمادهای غرور ملی و اعتماد به نفس ملی هستند، این واحد های تولیدی را احیا میکنیم و نمیگذاریم بیش از این لطمه ببینند.
واگذاری شرکت آذرآب به زیرمجموعه انرژی اتمی
به فاصله شش ماه، در دی ماه 1401 وعده رئیس جمهور درباره آذرآب با تلاش صورت گرفته، سهام عمده شرکت آذرآب به یکی از شرکتهای زیر مجموعه در حوزه تولید و توسعه انرژی اتمی واگذار شد این درحالیست که بسیاری از پروژههای مرتبط با سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه تولید و توسعه برق اتمی، در شرکت آذرآب اراک سازماندهی و راهبری میشود.
به گفته مدیریت ارشد استان مرکزی، دکتر اسلامی" ریاست سازمان انرژی اتمی، به طور جدی دستور آقای رئیسجمهور را دنبال کرد در حالی که میتوانست پروژههای خود را با شرکتهای دیگر مانند ماشینسازی یا به شکل دیگر با آذراب، پیش ببرد اما مصلحت مجموعه صنایع انرژی اتمی کشور و اجرای دستور رئیس جمهور را در اولویت قرار داد و این اقدام ارزشمند را شکل داد که اتفاق خوبی برای مجموعه صنعت استان است.
براین اساس، شرکتی که در سالهای طولانی با بحرانها و مشکلات پی در پی مواجه بود، در حال خروج از این شرایط است و گامهای اول حرکت به سمت یک آینده روشن را برمیدارد. مدیران ارشد و میانی، کارکنان، کارگران، مهندسان و کارشناسان این شرکت و همه افرادی که در این مجموعه خود را ذینفع و ذیحق میدانند، باید از اکنون نگاه متفاوتی به شرکت آذرآب و آینده آن داشته باشند. مهمترین اولویت شرکت، افزایش بهرهوری است.
روایت استاندار مرکزی از تمام فراز و فرودهای غول صنعت استان مرکزی
"فرزاد مخلصالائمه" استاندار مرکزی در گفتوگویی تفصیلی و مبسوط با خبرنگار خبرگزاری تسنیم استان مرکزی به تشریح روند اتفاقات در شرکت آذرآب پرداخته و اظهار داشت: ابرصنعت آذرآب به عنوان یکی از مشکلدارهای جدی بود در این راستا سال 1400 اوایل مدیریت جدید استان جلسهای با حضور نماینده معزز ولی فقیه استان که اشراف بسیار خوبی به مسائل صنعت و اقتصاد و مشکلات استان دارند و تقریبا با حضور همه رئوس مرتبط با این موضوع از جمله اعضای هیأت مدیره، مدیران امنیتی، انتظامی، فرماندهی سپاه استان، فرماندار، تأمین اجتماعی و غیره برگزار شد چراکه تمامی این دستگاهها نگرانی شدید نسبت به امکان ادامه پرداخت حقوق کارگران داشتند و تحلیل بر این بود که این شرکت قبل از عید به لحاظ مالی سقوط میکند، شما ملاحظه کنید دولت به تازگی تصدی امور را بر عهده گرفته است و نگرانی به طور فزاینده وجود دارد و هیئت مدیره قبلی نگران یا بیانگیزه هستند و چند هفته بعد نیز استعفا دادند و تا زمان حضور رئیس جمهور به استان نیز زمان زیادی باقی مانده بود.
مخلص الائمه ادامه داد: در این مدتی که تا حضور رئیس جمهور در استان فرصت باقی مانده بود پیگیریهای لازم را انجام دادیم از جمله همین نامهای که ظاهرا چند روز قبل توسط برخی شبکههای معاند منتشر شده که در قالب نامهای با طبقهبندی محرمانه که در خردادماه سال گذشته اینجانب به معاون محترم اول رئیس جمهور ارسال کردم، که ممکن است برخی تلقی کرده باشند که این نامه جدید است و به تاریخ آن دقت نکنند.
وی اضافه کرد: در این نامه تقریبا وضعیت صنایع استان تحلیل شد و جمله مشهور این نامه این است که اگر وضعیت مالکیت این صنایع به زودی تعیین تکلیف نشود کار به جاهای باریک خواهد رسید، به هر حال دو مرتبه مدیرعامل بانک کشاورزی به استان دعوت شد و در آذرآب و همچنین در استانداری جلساتی برگزار شد و مکرر پیگیریها ادامه پیدا کرد تا به سفر ریاست محترم جمهوری متصل شد.
استاندار مرکزی نقل میکند: زمانی هم که قرار بود سهام شرکت آذرآب منتقل شود یک دفعه یک گروه رقیب پیدا شد که به نحوی مرتبط با به مدیران قبلی آذرآب بودند و نگرانی جدیدی ایجاد شد. مذاکرات زیادی انجام شد، حضورا با آقای رئیس جمهور و معاون اول ایشان و برخی مقامات مسئول صحبت کردم، نمایندگان جناب آقای مهندس اسلامی ریاست محترم سازمان انرژی اتمی نیز با جدیت وارد شدند و النهایه با دقت عمل برخی عزیزان خوشبختانه رقیب مورد اشاره انصراف داد و روز بعد انتقال مالکیت انجام شد...
استاندار مرکزی عنوان کرد: نخستین بازدید آیت الله رئیسی در بدو ورود به اراک از شرکت صنایع آذرآب بود، با برنامهریزی قبلی هماهنگیهای لازم برای حضور مسئولان عالی سازمان انرژی اتمی انجام شد که قائم مقام این سازمان و همچنین مدیرعامل شرکت مپنا که سهامدار واگن پارس است در این بازدید حضور داشتند.
مخلصالائمه بیان کرد: نظر یک گروه بر این بود که شرکت آذرآب به مپنا واگذار شود چون موفقیتهای واگن پارس مپنا را در اراک دیده بودند، نظر ما بیشتر بر مجموعه انرژی اتمی بود چراکه پروژههای صنعت هستهای بیشتری در آذرآب قابلیت اجرا داشت.
وی ادامه داد: پیش از حضور رئیس جمهور در استان، مقدمات لازم تمهید و مطالعات انجام میشود که مبادا رئیس جمهور وعدهای بدهند که شدنی نباشد و به هر حال در جریان بازدید و مذاکره در محل شرکت، ریاست محترم جمهور دستور اصلاح ترکیب سهام را صادر فرمودند و مذاکره با چند خریدار احتمالی را دنبال کردیم.
بالغ بر سی و پنج مسأله اصلی در آذرآب احصا شد
استاندار مرکزی تصریح کرد: بنده حدوداً از سال 1376 در سازمان بازرسی کل کشور با پروندهای مربوط به خصوصیسازی شرکتها ارتباط نزدیک داشتم و فربه شدن این موضوعات را از نزدیک شاهد بودم. تقریباً هیچ مورد مشابهای وجود ندارد و شاید هیچ وقت هم اتفاق نخواهد افتاد که ظرف مدت پنج ماه و نیم از زمان صدور دستور ریاست جمهوری، تغییر مالکیت و سهامدار در بخش مرتبط با دولت در یک شرکت با مسائل عمیق صورت گیرد اما این اتفاق افتاد و به نظر بنده یک امداد الهی بود.
مخلصالائمه عنوان کرد: مشکلات زیاد و در هم پیچیدهای در شرکت آذرآب وجود داشت و شاید بالغ بر سی و پنج مسأله اصلی در آذرآب توسط مدیران جدید احصا شد و هنوز هم برخی از مشکلات وجود دارد، پروژههایی وجود داشت که بعضا حدود 15 سال پیش تحویل کارفرما شده و بهرهبرداری میشود اما هنوز تحویل موقت هستند! و کسی برای تسویه آنها اقدامی نداشته است؛ همه حسابهای بانکی مسدود بود؛ برخی از اقلام و کالاهای مورد نیاز تولید در گمرک توقیف بود؛ هیچ کسی حاضر نبود حتی یک ریال ضمانتنامه برای این شرکت صادر کند، هیأت مدیره مستعفی شده بودند، درب اتاق مدیر کارخانه را در اقدامی غیرمسئولانه و خودسرانه جوش داده بودند و اکثر کارفرمایان در خصوص سفارشهای خود نگران و ناامید بودند.
وی ادامه داد: زمانی هم که قرار بود سهام منتقل شود یک دفعه یک گروه رقیب پیدا شد که به نحوی مرتبط با به مدیران قبلی آذرآب بودند و نگرانی جدیدی ایجاد شد. مذاکرات زیادی انجام شد، حضورا با آقای رئیس جمهور و معاون اول ایشان و برخی مقامات مسئول صحبت کردم، نمایندگان جناب آقای مهندس اسلامی ریاست محترم سازمان انرژی اتمی نیز با جدیت وارد شدند و النهایه با دقت عمل برخی عزیزان خوشبختانه رقیب مورد اشاره انصراف داد و روز بعد انتقال مالکیت انجام شد، در پرانتز بیان یک مطلب مزاحآمیز شاید برای انبساط خاطر بد نباشد که شب معامله بنده خواب پوتین رییس جمهور روسیه را دیدم و مقداری با هم حرف زدیم! شاید سؤال بفرمایید چه ربطی داشت، خوب بزرگترین قرارداد آذرآب با یکی از مهمترین شرکتهای این کشور بود و طبعاً نگران قرارداد با روسیه بودیم!
وقتی اغتشاشات به کار آذرآب گره میاندازد
وی تصریح کرد: از دی ماه 1400 تا سال بعد حداقل دو مرتبه مدیرعامل بانک کشاورزی تغییر پیدا کرد و طبعا میتوانست گره جدید ایجاد کند. یکی از مدیران عامل مسئولانه و واقعبینانه با موضوع برخورد کرد و پس از دو بار حضور در استان و شرکت نسبت به تعیین تیم جدید مدیریتی از میان لیست پیشنهادی استان موافقت کرد، این تیم مدیریتی اولا باتجربه بودند و ثانیا بر اوضاع اشراف قابل توجه پیدا کردند و ثالثا در میدان بودند و شاید برای اولین بار در این سطح و سرعت به تمام پروژههای آذراب در سراسر کشور سرکشی کردند و تلاش بسیار زیادی در این مدت داشتند و انصافا نجاتبخش شرکت در آن شرایط شدند و اساسا تغییر تیم مدیریتی اعتماد کارفرمایان را به طور نسبی جلب کرد و فضا برای آذرآب باز شد و اقلام گمرک را با مصوبه شورای تأمین آزاد کردیم و مقداری که در گمرکات خارج استان بود با دستور ریاست معزز قوه قضاییه در سفر به استان آزاد شد، بانک ملی ایران به مدیرعاملی دکتر فرزین که هم اکنون رییس کل بانک مرکزی است هم با دستور جناب آقای دکتر مخبر، معاون اول ضمانت نامهای به مبلغ 200 میلیارد تومان صادر کرد.
استاندار مرکزی ادامه داد: بخشی از صدور ضمانتنامهها همزمان شد با اوج اغتشاشات اوباش وابسته به بیگانگان در سال قبل و هنگامی که مدیران شرکت در شعبه بانک حوالی چهارراه کالج تهران بودند، حوالی بانک درگیری حادث میشود و شیشه بانک را میشکنند و خلاصه عرض کنم که چندین روز کار عقب می افتد که جریانش مفصل است و با از خودگذشتگی اعضای جدید هیأت مدیره مسأله حل و فصل میشود.
انتقال مالکیت عمده ظرف پنج ماه و نیم انجام و آذرآب از حالت بحرانی خارج شد
مخلصالائمه افزود: به هر حال با تمام فراز و نشیبها انتقال مالکیت عمده ظرف پنج ماه و نیم انجام و آذرآب از حالت بحرانی خارج شد و پساز مدتها رکود کامل بادهمت مدیران جدید و کارگران متعهد در آذرآب صدای چکش و جوش بلند شد و البته همچنان مشکلاتی وجود دارد.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از اقدامات دعوت از مدیران ارشد صنعت نفت بود که آمدند و توافقات خوبی به نفع آذرآب و ماشین سازی و در واقع به نفع کشور با میانجیگری حاصل شد؛ از شرکت و کارها بازدید داشتند و ما هم قول دادیم در استان نظارت و سرکشی داشته باشیم که این قراردادهای فیمابین فسخ نشود و ضرری هم نکردند و برخی از پروژهها نیز تحویل شد اما همچنان برخی از مشکلات برای آذرآب باقی است البته فضا تغییرکرده و نگرانیهای قبل هم وجود ندارد و سهامدار اصلی پای کار است.
گزارش از مبین جلیلی