به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سید حامد عاملی پیش از ظهر امروز در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با تبریک فرا رسیدن میلاد نبی مکرم اسلام اظهار داشت: پیامبر رحمت آراسته به تمام فضایل است که در سختترین دوران جاهلیت سعی کرد تا رفتارها و اخلاق نیکو و آراسته به فضایل انسانی را برای مردم به نمایش بگذارد.
وی موفقیت در مسیر توسعه و پیشرفت استان را مرهون حرکت دسته جمعی و توجه به خرد جمعی دانست و تصریح کرد: مسیر حمایت از تولید، مسیر توسعه و پیشرفت استان است و باید در این زمینه همسویی بیشتری را شاهد باشیم.
استاندار اردبیل ضرورت نقد نارسایی دستگاههای اجرایی وپذیرش آن را از سوی مدیران دستگاهها یادآور شد و گفت: باید این نقدها زمینه اصلاح امور را فراهم کرده و شرایط بهتر اجرایی را برای مدیران دستگاهها و نهادها فراهم کند.
عاملی به تعدد قوانین و مشکلات ایجاد شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: تعدد قوانین و ابهام در آنها سرمایهگذاران را آزار میدهد که ضروری است نسبت به سادهسازی، خلاصهسازی، عقلاسازی، واقعیسازی و هماهنگسازی قوانین اقدامات مؤثر و همهجانبه انجام شود.
وی افزود: در سازمان تأمین اجتماعی نیز گاه نگاه غیرتخصصی و غیرحرفه ای به ارسال ابلاغ قوانین و مقرراتی منجر میشود که از ماهیت حمایتی بیمه خارج بوده و به جای تسهیلگری موانع جدیدی را ایجاد میکند.
استاندار اردبیل پرهیز از اقدامات سلیقهای را به مدیران دستگاههای اجرایی یادآور شد و خاطرنشان کرد: سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان ورشکسته در کشور است که در سطح ملی به سختی تأمین منابع کرده و حتی با حمایت دولت قادر به تأمین هزینههای جاری و پرداخت حقوق بازنشستگان و پرسنل نیست.
عاملی در ادامه اضافه کرد: مجموعه تأمین اجتماعی بهتر است در این شرایط سخت رویههای غلط خود را اصلاح کرده و پشتیبان تولید باشد تا زمینه حل مشکلات و نارساییهای بسیار زیاد در امر جذب سرمایهگذاران رفع شود.
وی یکی از ناترازیها را در حوزه تأمین اجتماعی یادآور شد و بیان کرد: دولت چهاردهم در این زمینه ورود خوبی پیدا کرده و امیدواریم با رویکرد تخصصی و به دور از پیچیدگی، مشکلات و موانع برطرف و تأمین اجتماعی به جای رویارویی با تولید در مسیر حمایت از این امر قرار گیرد.
استاندار اردبیل در ادامه یادآور شد: انتظار میرود با تغییر مدیریتی در دولت چهاردهم رویکرد سازمان تأمین اجتماعی تغییر پیدا کرده و شرایط حمایتی بهتری را از سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی شاهد باشیم.
عاملی به موانع و مشکلات صادرات فنی، مهندسی نیز اشاره کرد و گفت: در وهله اول باید مراکز نوآوری در این بخش تقویت شود که در استان نیز حمایت همهجانبه از مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان مورد توجه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر تعداد شرکتهای دانشبنیان در استان اردبیل 2 برابر شده و پارک علم و فناوری این استان با وجود اینکه آخرین استان دارای پارک علم و فناوری در کشور بوده، در حال رشد و جهش تولیدات است.
استاندار اردبیل ضرورت شکلگیری بنگاههای بزرگ مقیاس را با رویکرد نوآورانه و فناورانه یادآور شد و گفت: این شرکتهای بزرگ مقیاس میتوانند زمینه حمایت و پشتیبانی از صادرات خدمات فنی، مهندسی را در استان اردبیل فراهم آورند.
عاملی توانمندی شرکتهای پیمانکاری و مهندسی را در ساخت نهضت ملی مسکن یادآور شد و افزود: با این شرایط و توانمندی بالای شرکتهای پیمانکاری انتظار میرود در عرصه صادرات فنی، مهندسی نیز در سالهای آینده موفق عمل کنیم.
وی با انتقاد از عدم حمایت از تولیدات استان با نشان مشخص و معروف از سوی دستگاههای اجرایی و نهادهای مختلف خاطرنشان کرد: تولیدات استان باید مورد حمایت قرار گیرد اما برخی دستگاههای اجرایی و شرکتها در مناقصات خود از نشان استانهای دیگر به عنوان نشان برتر یاد میکنند.
استاندار اردبیل ضرورت حمایت بانکها و صندوقهای خاص را از صادرکنندگان خدمات فنی، مهندسی یادآور شد و اضافه کرد: در دنیا صندوقها با صدور ضمانتنامههای خاص سعی میکنند تا این حمایت و پشتیبانی را از صادرات محصولات فنی، مهندسی انجام دهند.
عاملی ضرورت شکلگیری خوشههای حمایتی در این حوزه را با مشارکت بخش خصوصی یادآور شد و بیان کرد: قرار نیست این خوشهها به صورت دولتی تشکیل شود بلکه ضرورت دارد چند مجموعه فنی، مهندسی در کنار هم به شکلگیری خوشه حمایت از صادرات فنی، مهندسی اقدام کرده تا شرایط بهتری را در این بخش شاهد باشیم.