احسان عباسپور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تهیه و الزامات شناسنامه دار شدن باغات گفت: با توجه به میزان تولیدات باغی که در سطح استان مازندران داریم و حجم بالایی از تولید محصولات کشور را به خود اختصاص میدهد نیازمند آن هستیم که محصول سالم در بعد صادرات و مصرف داخلی تحویل بازار و مصرف کنندگان دهیم.
وی با بیان اینکه برای ردیابی این موضوع نیاز داریم برای هرباغ و هر کانون تولید یک شناسنامه و یک مجموعه از اطلاعات را ثبت و ضبط کنیم تا بدانیم محصول عرضه شده به بازار حاصل کدام شهر، باغ و بستر تولید است، افزود: الزامات ایجاد این شناسنامه دو وجه دارد، یک وجه آن بعد صادراتی کار است که امروز تمام مراکز کشورهای هدف ما که محصول را تحویل میگیرند الزام به این دارند که محل تولید آن قابلیت رصد و مشاهده باشد، یعنی محصولی که صادر میکنیم باید شامل کدهایی باشد که با گوشی همراه قابل ردیابی باشند و نشان دهد در کدام باغ، شهر، منطقه زیر نظر کدام کارشناس و باغدار تولید شده است.
وی ادامه داد: از سال قبل تمامی کشورها این الزامات را پذیرفتند و ما هم در استان مازندران به عنوان پایلوت این الزامات را شروع کردیم و این طرح روز پنجشنبه توسط وزیر جهاد کشاورزی رونمایی میشود.
عباسپور با اظهار اینکه با کمک اتاق اصناف کشاورزی برای باغداران شناسنامه صادر میشود، افزود: وجه دوم اقدام الزام به صدور شناسنامه مصرف داخلی است زیرا در مصرف داخلی هم ماباید بدانیم که این محصول تولیدی که در هرمنطقه از کشور در حال عرضه است در کدام باغ تولید شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: همچنین در طرح شناسنامه دارشدن باغات، بررسی میشود، در این باغ چه نوع کود، سم، نوع آبیاری و چه مراقبت و بهداشتی اعمال شده و این محصولات در چه شرایطی تولید شدهاند تا بتواند از نظر سلامت مورد گواهی و تأیید کارشناسان قرار گیرند.
عباسپور در مورد صادرات گفت در سال جاری خوشبختانه با تمهیدات ویژه ای که استاندار و همه مجموعههای دستاندرکاران بخش خصوصی اعم از اتاق بازرگانی اتحادیههای باغداران و سورتینگ داران و اتاق اصناف یک اجماعی از چند ماه گذشته صورت گرفته تلاش براین است که ما در بخش صادرات بتوانیم شاهد یک رقم قابل ملاحظه باشیم.
وی اظهار داشت: این هدف گذاری برای استان مازندران نسبت به سال گذشته سه برابر تعریف شده و بتوانیم تا ۳ برابر ظرفیت سالهای قبل صادرات داشته باشیم.