به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، آمار جدید اوپک نشان میدهد درآمد ایران از صادرات نفت در سال میلادی گذشته به بیش از ۴۲ میلیارد دلار رسیده و درآمد نفتی ایران در دو سال فعالیت دولت سیزدهم بیش از ۵ برابر شده است.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارشهای سالانه انرژی به بررسی میزان درآمد اعضای این سازمان از صادرات نفت در سال ۲۰۲۲ پرداخته است.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش ماهانه خود از وضعیت بازار نفت اعلام کرد که تولید نفت خام ایران طی ماه گذشته میلادی به بالاترین حد خود نسبت به ۵ سال گذشته رسیده است. آژانس بینالمللی انرژی علت جهش در فروش نفت ایران را افزایش تقاضای بازار چین به فراوردههای نفتی ایران دانست.
بر پایه این گزارش، نفت خام روزانه ایران از ماه نوامبر / آبان گذشته با افزایش تقاضا در بازار انرژی به تولید ۵۳۰ هزار بشکه اضافی نفت روزانه رسید و این رقم طی ماه گذشته میلادی با ثبت جهش قابل توجه و نیاز روزافزون تقاضا به ۳ میلیون و ۱۰ هزار بشکه روزانه افزایش یافت.
بررسی دادههای بولتن آماری سالانه اوپک که پنجم و ششم ژوئیه سال ۲۰۲۳ میلادی (۱۴ و ۱۵ تیرماه) منتشر شد نشان میدهد ارزش صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۲ میلادی، به ۴۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسید که در مقایسه با رقم ۲۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ و ۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ و ۱۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ افزایش داشته است.
ثبت رقم بیش از ۴۲ میلیارد دلاری برای ارزش صادرات نفت خام ایران در سال ۲۰۲۲ میلادی نشان میدهد این رقم بهدنبال افزایش فروش محمولههای نفتی در حال نزدیک شدن به رقم ۶۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ثبتشده در سال ۲۰۱۸ است.
مجموع ارزش صادرات نفت اعضای اوپک در سال ۲۰۲۲ میلادی به ۸۷۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسید که در مقایسه با رقم ۵۶۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار ثبتشده در سال ۲۰۲۱ میلادی افزایش نشان میدهد.
رشد ۵ برابری درآمد نفتی ایران در دولت سیزدهم
آمار اوپک نشان میدهد طی دو سال فعالیت دولت سیزدهم درآمد نفتی ایران بیش از ۵ برابر شده است. یعنی درآمد نفتی ایران از ۷.۹ میلیارد دلار در آخرین سال فعالیت دولت قبل به ۴۲.۶ میلیارد دلار در سال دوم فعالیت دولت سیزدهم رسیده که حاکی از افزایش بیش از ۵ برابری است.
در میان اعضای اوپک، عربستان با درآمد نفتی ۳۲۶ میلیارد دلاری، بیشترین عایدی از فروش نفت در سال ۲۰۲۲ را داشته است و عراق با ۱۲۰ میلیارد دلار، کویت با ۹۵ میلیارد دلار، امارات با ۹۴ میلیارد دلار، و نیجریه با ۵۳ میلیارد دلار به ترتیب در رتبههای دوم تا پنجم از این نظر قرار داشتهاند.
ایران نیز ششمین درآمد نفتی بالا را در میان اعضای اوپک داشته و آنگولا با ۴۱.۲ میلیارد دلار در رتبه هفتم، لیبی با ۳۳.۲ میلیارد دلار در رتبه هشتم، الجزایر با ۳۲.۵ میلیارد دلار در رتبه نهم، ونزوئلا با ۱۵.۳ میلیارد دلار در رتبه دهم، کنگو با ۸.۲۹ میلیارد دلار در رتبه یازدهم، گابن با ۶.۸۱ میلیارد دلار در رتبه دوازدهم و گینه استوایی با ۳.۱۱ میلیارد دلار در رتبه سیزدهم از این نظر قرار داشتهاند.