به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم ازهمدان، موضوع بخش مهمی از دیپلماسی اقتصادی در استان همدان هدفگذاری در مقاصد صادراتی و فراهمآوردن بسترهای دیپلماتیک لازم جهت کمک به صادرات محصولات داخلی استان به ویژه محصولات کشاورزی است که مهمترین پیشه مردمان همدان محسوب میشود و نقش بسیار مهمی در رونق تولید و پیشرفت اقتصاد دارد.
از همین رو در شش ماهه نخست امسال بنابر گفته مدیرکل گمرک 26 میلیون دلار صادرات صرفا از گمرک همدان انجام شده که با توجه به اینکه بخش از صادرات محصولات همدان از سایر گمرکات انجام میشود، قطعا عدد صادراتی همدان بسیار بزرگتر از آنچه که اعلام شده است.
مهمترین اقلام صادراتی استان کشمش، سفال، سیمان، داروهای گیاهی و محصولات کشاورزی گلخانهای مانند فلفل دلمه و گوجه است که به نظر میرسد رشد صادراتی این اقلام در شرایط کنونی مرهون افزایش تبادلات تجاری بین همدان با کشورهای اطراف است.
افزایش دیپلماسی اقتصادی همدان با هدف افزایش صادرات
از آنجا که در یک سال گذشته همدان میزبان بسیاری از سفرا و رایزنهای اقتصادی از کشورهای مختلف از جمله مجارستان، رومانی، تاجیکستان، ازبکستان، ترکیه، چین، ارمنستان و بسیاری دیگر از کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده نتیجه این آمدوشدها و مراودات تجاری امروزه خود را در رشد صادراتی استان به خوبی نشان میدهد.
در همین زمینه یک فعال اقتصادی، گفت: انتظار صادرکنندگان افزایش دیپلماسی اقتصادی با هدف افزایش صادرات استان است که در حال حاضر میتوان گفت نسبت به چند سال اخیر شرایط بهبود یافته است.
منوچهر رضایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: بیشتر صادرات استان همدان محصولات کشاورزی است، بنابراین تشکیل شرکتهای بازرگانی و کنسرسیوم در حوزه از واحدهای صادراتی کشاورزی ضرورت دیگری است که در کنار بهبود روابط دیپلماتیک اقتصادی همدان باید به آن توجه کرد و از جمله آن میتوان تشکل صادراتی سیر یا سیبزمینی که از ظرفیتهای تولیدی خوب استان است را نام برد.
وی ادامه داد: افزایش کمی و کیفی صادرات نشانه قدرت اقتصادی استان همدان است که با ایجاد زبان مشترک در دیپلماسی اقتصادی توانسته در حال حاضر شرایط خوبی را تجربه کند، اما باید توجه داشت دیپلماسی اقتصادی از آن دست واژههایی است که با وجود روشنبودن ابعاد و زوایای آن پیچیدگیهای خاص خود را نیز دارد و باید به آن توجه شود.
ضرورت تعریف سازوکار شفاف برای صادرات و بازگشت ارز
وی با بیان اینکه کارگروههایی که برای رشد صادرات و رفع موانع پیشروی صادرکنندگان فعالیت میکنند، باید به نگاهها و نظرات صادرکنندگان توجه کنند، افزود: صادرات کالا و بازگشت ارز حاصل از آن باید یک ساز و کار صحیح و شفاف داشته باشد.
این فعال اقتصادی همچنین تاکید کرد: اکنون کشورهای موفق در حوزه صادرات دیگر محصول خود را در اختیار مشتری خارجی در کشور مقصد صادرات قرار نمیدهند، بلکه خود مستقیم با ایجاد فروشگاه فروش محصول را در دستور کار دارند و بهتر است صادرکنندگان همدانی و ایران از این الگوی جدید برای صادرات و افزایش آن استفاده کنند.
صادرات 26 میلیون دلاری کالا از گمرک همدان به 5 کشور رضایی با اعلام اینکه اعزام و پذیرش تورهای تجاری و حضور در نمایشگاههای بینالمللی در میزان رشد صادراتی استان نقش اثرگذاری دارد، عنوان کرد: در یک سال اخیر همدان میزبان سفرا و رایزنهای اقتصادی از کشورهای مختلف بوده که عمدهترین مذاکره صورت گرفته بر تجارت محصولات کشاورزی این استان انجام شده بنابراین امیدواریم تسهیلگری برای صادرات اقلام کشاورزی بیش از پیش صورت گیرد و دامنه رشد صادراتی ما ادامه دار باشد.نقش موثر شناسایی بازارهای جدید در افزایش صادرات
وی با اشاره به اینکه در کنار شناسایی کالاهای جدید نیروی انسانی متخصص در حوزه صادرات نیر شناسایی شود، بیان کرد: یکی از مسائلی که باید مورد توجه استان همدان باشد این است که تورهای خارجی با حضور تجار در کشورهای مختلف خارجی برای شناسایی بازارهای جدید بیش از پیش برگزار شود.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی با بسیاری از مشکلات و فشارهای اقتصادی تجارت خارجی را در جایگاه قابل قبولی حفظ کردهاند، گفت: این امر نشان از تحمل فعالان اقتصادی دارد، ولی با توجه به اینکه تمام اقتصاد و امکانات در اختیار دولت است همکاری و تعامل کنونی برای توسعه و اعتلای استان باید حفظ و بهتر شود.
افزایش روابط تجاری همدان صادرات محصولات کشاورزی را به بیش از 95 هزار تن رساند
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان نیز در این خصوص گفت: در یک سال گذشته حضور سفرا و رایزنیهای تجاری کشورهای مختلف باعث افزایش بازار محصولات کشاورزی در این کشورها از جمله ازبکستان و روسیه شده که خوشبختانه افزایش روابط تجاری همدان صادرات محصولات کشاورزی را به بیش از 95 هزار تن رساند.
رضا بهراملو در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: یک میلیون و 150 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان همدان است که طبیعی است با این ظرفیت محصولات کشاورزی نقش موثری در صادرات و رونق این حوزه داشته باشند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از بیش از 60 درصدی محصولات گلخانهای همدان معادل 5000 تن صادر شده است، تاکید کرد: همدان یکی از مهمترین قطب های تولیدی کشاورزی در کشور است و بخش کشاورزی همدان از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 62 میلیون دلار صادرات داشته است.
رئیس جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه همدان دارای ظرفیتهای بالایی برای افزایش تولید در سطح محصولات کشاورزی دارد ادامه داد: بخش کشاورزی باید پایدارترین بخش در سطح استان است، چرا که ظرفیتها و پتانسیلهای بسیاری در این زمینه وجود دارد.
بهراملو همچنین بیان کرد: کشورهای خلیج فارس، افغانستان، ارمنستان، ازبکستان، پاکستان، عراق، امارات بیشترین مقاصد صادراتی محصولات کشاورزی استان همدان به شمار میرود.