راه‌اندازی قرارگاه جوانی جمعیت در کرمانشاه/ 7 سال زمان برای جبران نرخ رشد در کرمانشاه نیاز است

گروه استان‌ها _ قرارگاه جوانی جمعیت از 25 اردیبهشت ماه امسال در دانشگاه علوم پزشکی اینان کرمانشاه راه‌اندازی شده است.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در حالی که جمعیت یکی از مؤلفه‌های قدرت در هر کشوری در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و علمی محسوب می‌شود اما روند فعلی رشد جمعیت در کشور رضایت‌بخش نیست.

اهمیت جمعیت تا حدی است که برای آن قرارگاه تشکیل شده و هفته‌ای است که به فرموده مقام معظم رهبری دعوت به معروف است. به طور معمول کشورهایی که از نظر جمعیتی در رتبه‌های بالاتری هستند از نظر قدرت اقتصادی و نظامی و سیاسی نیز در مرتبه بالاتری قرار دارند و این در حالی است که رشد جمعیت در کشور در حال کاهش است.

چنانچه همین روند رشد ادامه داشته باشد در سال 1425 تا 1430 رشد نرخ جمعیت به صفر می‌رسد و این به معنای پیری جمعیت است و در این شرایط از هر سه ایرانی یک نفر بالای 60 سال قرار دارد.

در فرآیند انتقال جمعیتی نرخ باروری در بسیاری از مناطق جهان روبه کاهش بوده است و همه‌گیری کووید 19 این روند را تقویت کرده و انتظار می‌رود تا مدتی این روند کاهشی ادامه یابد. کاهش تمایل به فرزندآوری و به دنبال آن کاهش میزان باروری می‌تواند پیامدهای جدی بر رشد اقتصادی داشته باشد.

کم‌زایی موالید همچنین پیامدهایی برای پویایی جمعیت در سال‌های آینده به همراه خواهد داشت به این ترتیب که کاهش تعداد موالید در چند سال آینده می‌تواند باعث کاهش جمعیت واقع در سن کار در دهه‌های آتی شود. 

روند میزان باروری ایران در قرن گذشته نشان می‌دهد، سطح باروری افت و خیزهایی را تجربه کرده است. میزان باروری کل ایران که تا دهه ششم قرن گذشته در سطح بالایی بود از دهه 1370رو به کاهش گذاشته است.

این کاهش پاسخی به تغییر سیاست‌های جمعیتی کشور در دهه‌های اخیر بوده است. هر چند که بعد از گذشت دو دهه به طور مقطعی میزان باروری کل ایران در سال 1395 اندکی افزایش یافت که از مهمترین دلایل آن تأخیر در سن فرزندآوری و تغییرات ساختمان سنی جمعیت بود. اما شواهد حاکی از آن است که مجدداً میزان باروری از سال 1396 به بعد رو به کاهش گذاشته است.

مقام معظم رهبری نیز دستور راه‌اندازی قرارگاه ملی حمایت از خانواده را دادند و حمایت از جوانی جمعیت را به عنوان یک معروف وظیفه ضروری خواندند.

مقام معظم رهبری همچنین در پیامی با تشکر از فعالان دلسوز حوزه جمعیت، تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور، حمایت از خانواده و چاره‌جویی برای نجات کشور از آینده‌ هولناک پیری جمعیت را سیاستی حیاتی و از ضروری‌ترین فرائض دانستند.

از آذر ماه 1400 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ابلاغ شد و در 73 ماده از مادران به ویژه مادران شاغل حمایت می‌کند و دستگاه‌های مختلف را موظف به اجرایی کردن این قانون می‌کند و پرداخت تسهیلات و حمایت‌های بهداشتی از جمله این وظایف است.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان : رشد جمعیت در مناطق مرزی بیشتر مورد توجه قرار گیردرئیس فراکسیون جمعیت مجلس: از روند کاهش جمعیت در ایران نگرانیم/ "سالمندی" کشور را تهدید می‌کند66 درصد از خانواده‌های تهرانی 3 نفر و کمتر جمعیت دارند

سیاست‌های تشویقی برای فرزندآوری ,

نرخ رشد جمعیت در استان کرمانشاه به 0.6 رسید

ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت پیری جمعیت و فرزندآوری در استان کرمانشاه اظهار داشت: نرخ رشد در کشور 0.7 و در استان کرمانشاه 0.6 است و این نرخ رشد خطرآفرین است و هفت سال زمان برای جبران این بحران نیاز است.

شکیبا عنوان کرد: هم اکنون 10 درصد جمعیت پیر است و براساس پیش بینی‌ها تا سال 1420 این میزان به 30 درصد خواهد رسید.

خزایی کارشناس مسئول معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه اظهار داشت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در آذر ماه سال گذشته ابلاغ شد برنامه‌های جمعیت را به طور منسجم‌تری هدایت کرد زیرا این قانون به مشوق‌های زیادی پرداخته است.

وی عنوان کرد: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان نیز مسیر را برای اجرای این قانون هموار می‌کنند و امید داریم به اهداف مورد نظر قانون در هفت سال تعیین شده دست یابیم.

خزائی گفت: قانون حمایت از خانواده شامل 73 ماده و 81 تبصره و به طور کلی 236 تکلیف قانونی است که از این مجموعه 43 قانون بر عهده وزارت بهداشت گذاشته شده است.

وی افزود: در هفته جمعیت برنامه‌های بسیاری ندارم دیده شد که براساس چند محور اصلی برنامه‌ریزی شد و سرلوحه برنامه‌های ارزشمندی خواهد بود که برای مخاطبان طراحی شده است.

خزایی با اشاره به اینکه قرارگاه جوانی جمعیت فعالیت خود را در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از 25 اردیبهشت آغاز کرده است عنوان کرد: در این قرارگاه برنامه‌های مختلفی برای مادران باردار، زوج‌های نابارور، مادران شیرده، کودکان زیر 5 سال و سالمندان در نظر گرفته شده است. 

وی افزود: دو مرکز ناباروری در بیمارستان معتضدی و جهاددانشگاهی برای ارائه خدمت به خانواده ها آماده‌اند و 90 درصد هزینه‌های ناباروری به صورت رایگان است.

انتهای پیام /832/ش

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار