به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، جلال نائلی، در خصوص عوامل رونق بازار گردشگری سلامت بین الملل در ایران، گفت: بازارها در تمام دنیا خودشان باید خودشان را تنظیم کنند. با این وجود بازار سلامت با دیگر بازارها متفاوت است و از قوانین سایر بازارها تبعیت نمیکند. به این علت که در بازار سلامت گیرنده و ارائه دهنده خدمات، اطلاعات یکسانی ندارند. حتی به لحاظ فناوری و تبادل اطلاعات که وضعیت بسیار متفاوتی نسبت به گذشته داریم، باز هم افراد جرأت نمیکنند تمامی اطلاعات و تصمیمات خود را بر اساس اطلاعاتی که در فضای مجازی است، بگیرند. به همین دلیل است که شما ممکن است خیلی جاها را بتوانید با سیستم کامپیوتری یا نرم افزاری کنترل کنید، ولی در حوزه سلامت نمیتوانید اینگونه تصمیم گیری کنید. به این معنی که در حوزه سلامت نمیشود به فردی غیر از پزشک اعتماد کرد.
این پزشک عمومی افزود: از طرف دیگر در این بازار نقش دولت به عنوان تنظیم کننده سیاستهای بخش دولتی و مدیریت آن بسیار مهم است. بخش خصوصی نیز باید هم مرجعیت علمی و مهارتی داشته باشد و هم اعتماد مردم و هم صنفیهای خودش را جلب کند. با این وجود تولیدکننده میتواند تمام فکر و ذکر خود را بر روی تولید بگذارد و بازرگانی خدمات نیز تمامی مهارت خودش را بر روی فروش خدمت یا فروش کالا به کار ببندد.
وی درباره نقش آفرینان این حوزه، گفت: سیاستگذار اصلی وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت میتواند برخی خدمات نظارتی یا برخی سیاستگذاریهای خود را به انجمن بسپارد. همان طور که انجمن خدمات بین المللی سلامت ایران قبلاً تفاهم نامه ای را در این باره با وزارت بهداشت امضا کرده است. همچنان میتواند در شناساندن توانمندیهای بخش سلامت در خارج کشور به عنوان بازوی وزارت خارجه هم باشد و ضمن کمک به همکاران وزارت خارجه، از توانمندیهای این وزارتخانه در نمایاندن توانمندیهای کشورمان در حوزه پزشکی در خارج کشور استفاده کند.
نائلی افزود: سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی بخش تجارت، میراث فرهنگی و گردشگری و هلال احمر نیز به عنوان متولی ارائه خدمات درمانی در خارج از کشور در این باره نقش مهمی دارند.
وی درباره برنامههای پیش روی انجمن برای استفاده از ظرفیت نقش آفرینان حوزه گردشگری سلامت، گفت: یکی از برنامههای آتی انجمن روابط نزدیک با سازمان توسعه تجارت به عنوان متولی بخش تجارت در کشور خواهد بود تا بتوانیم خدمات با ارزش افزوده بیشتری را ارائه بدهیم که هم باعث ارزآوری بیشتری خواهد شد و هم به توسعه اقتصادی بخش سلامت کمک خواهد کرد. همچنین برنامههایی را با هلال احمر در نظر گرفته ایم تا بتوانیم کارمان را جلو ببریم.
نائلی ادامه داد: هلال احمر در واقع به عنوان متولی ارائه خدمات درمانی در خارج از کشور میتواند نقش به سزایی داشته باشد و ما میتوانیم به راحتی این همکاری دو طرفه را برای توسعه وظایف هر بخش چه در ارائه خدمات بین المللی برای هلال احمر و چه در توسعه بخش اقتصادی سلامت از طرف انجمن ایجاد کنیم.
وی افزود: همچنین برنامههای ویژه ای برای همکاری با میراث فرهنگی به عنوان بخشی از خدمات بین المللی سلامت که مورد نیاز و تقاضای گیرندگان خدمت از کشورهای مختلف است، داریم.
نائلی گفت: ما از زمان مطرح شدن اولین تقاضای خدمات در خارج از کشور برنامه داریم تا هماهنگیهای لازم برای ورود بیمار به داخل کشور. به عبارتی با سازماندهی کردن تمامی عواملی که در این زنجیره حضور دارند، باعث میشویم دریافت خدمات تسهیل شود. این کار با سازماندهی تمامی عواملی که در دریافت خدمت نقش دارند؛ اعم از دلالانی که غیر رسمی فعالیت میکنند تا آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی شرکتهای تخصصی گردشگری سلامت اتفاق میافتد تا بتوانیم ارزش افزوده بیشتری را برای بخش سلامت ایجاد کنیم.
وی افزود: در یک کلام نقش انجمن ایجاد هماهنگی و هم افزایی بین سیاستگذاران و تمامی کسانی است که به عنوان تسهیلگر در راستای یک هدف سازمانی یعنی هدایت بهتر بیماران و نحوه نمایش و ارائه این خدمات در سطح بین المللی فعالیت میکنند. همچنین انجمن این توانایی را دارد آن بخشی را که از حوزه کار سیاست گذاری حاکمیت خارج است و بر زمین مانده به سرانجام برساند و به عنوان بازوی مطمئن، امین و متخصص؛ ایفای نقش کند.
نائلی ادامه داد: انجمن در خارج کشور هم این توانایی را دارد که بر مبنای سیاستهای وزارت خارجه هم خدمات پزشکی ایران را در خارج از کشور بهتر بشناساند و هم با هماهنگیهایی که ایجاد میکند، باعث افزایش درآمد کشور در بخش سلامت کشور شود و با ارزآوری بیشتر، چرخهای اقتصادی سایر بخشها را به حرکت در بیاورد.