به گزارش ایران اکونا به نقل از دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «سرگئی شویگو» دبیرکل شورای امنیت ملی روسیه و هیئت همراهش در ادامه دیدارهایش با «عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخستوزیر حکومت طالبان درباره گسترش و تعمیق روابط اقتصادی بین دو کشور گفتگو کرد.
در این دیدار «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت و «دین محمد حنیف» وزیر اقتصاد، نیز حضور داشتند و دو طرف پیرامون روابط سیاسی، همکاریهای اقتصادی، افزایش سطح تجارت و ترانزیت و همچنان سرمایهگذاری سرمایهگذاران روسی در افغانستان تبادل نظر کردند.
ملا برادر با اشاره به سیاست خارجی اقتصاد محور طالبان گفت با بازگشت امنیت و ثبات به افغانستان، این کشور به مرکز همکاریهای اقتصادی، تجارت و ترانزیت در منطقه تبدیل شده است که نه تنها به نفع افغانستان، بلکه به نفع منطقه است.
وی افزود: امارت اسلامی برای امنیت و توسعه اقتصادی کشور تلاش میکند، به همین منظور کشت مواد مخدر را در کشور ممنوع کرده و تمام آن گروههایی را از بین برده که به امنیت و اقتصاد افغانستان و منطقه آسیب میرسانند.
معاون اقتصادی نخستوزیر حکومت طالبان همچنین تأکید کرد افغانستان علاقمند است تا در تقویت کریدور اقتصادی شمال-جنوب نقش مؤثر داشته باشد و با این کار میخواهد اتصال اقتصادی را در منطقه عملی و از مشکلات رهایی یابد.
ملا برادر ادامه داد افزایش سطح روابط رسمی دو کشور فرصتهای متعددی را برای تحولات عملی در بخش اقتصادی ایجاد خواهد کرد و افغانستان به عنوان یک شریک مسئول اقتصادی منطقه، نقش مثبت خواهد داشت.
دبیرکل شورای امنیت ملی روسیه نیز در این دیدار با اشاره به تحولات سیاسی، اقتصادی و امنیتی در افغانستان گفت، سفر فعلی به دستور رئیس جمهور روسیه انجام شده و روسیه علاقمند افزایش همکاری در روابط دوجانبه با افغانستان است.
وی افزود روسیه به همین منظور در آینده نزدیک برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی بین دو کشور نام طالبان را از فهرست سیاه این کشور حذف خواهد شد.
شویگو: روند حذف طالبان از فهرست ممنوعه در مراحل نهایی استسفر بلندپایهترین هیئت روسیه به افغانستان طی 3 سال گذشتههیئت روسی همچنین حمایت خود را از پروژه افغان-ترانس اعلام کرد و تأکید نمود روسیه آماده عملی کردن وعدههای همکاری در مجمع اقتصادی سن پترزبورگ روسیه است و سرمایهگذاران و شرکتهای دولتی روسی نیز علاقمند سرمایهگذاری در زمینههای استخراج معادن، ترانسپورت و کشاورزی افغانستان هستند.
در پایان این دیدار دو طرف بر ایجاد کمیسیون مشترک دولتی به منظور ایجاد همکاریهای گسترده در عرصههای تجارت، ترانزیت و سرمایهگذاری تأکید کردند که زیر چتر آن کمیتههای دیگری در زمینههای مختلف فعالیت خواهند داشت.