به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، نمایندگان استان فارس امشب در شورای برنامهریزی و توسعه استان با حضور محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور دغدغههای خود درباره اقتصاد و برنامه هفتم توسعه را مطرح کردند.
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان اظهارداشت: بسیاری از مصوبات مربوط به فارس رها شده که انتظار داریم احیا شود که از جمله آنها احداث بیمارستان نفت در شیراز است که باید وزارت نفت ورود پیدا کند همچنین وزارت نفت درباره منطقه ویژه فناوریهای نفت مطالعه کرده و در گذشته مصوب شده که در شیراز باید اجرایی شود.
وی با بیان اینکه آزادراه شیراز اهواز مانند آزادراه شیراز بوشهر تعریف شده، وزارت نفت ورود پیدا کند و سهم 30 درصدی داشته باشد، گفت: اگر چنین شود میتوان این پروژه به سرانجام برسد.
قادری با بیان اینکه در توزیع اعتبارات 3 درصد نفت و گاز عدالت رعایت شود، عنوان کرد: امروز به گونهای است که اکنون 80 درصد سهم استانهای نفتخیز و 20 درصد سهم استانهای گازخیز میشود، این نسبت باید 50 _ 50 شود در دولت کمک کنید تا این روال توزیع اعتبار عادلانه باشد.
محمدجواد عسگری، نماینده داراب و زریندشت نیز در این جلسه با بیان اینکه امنیت غذایی گره خورده به امنیت ملی است، گفت: بخش کشاورزی از اولویتهای هر کشوری است و این بخش
3 برابر صنعت بازدهی و اشتغالزایی زیادی دارد. استان فارس ظرفیتهای زیادی در تولید دارد یکی از قابلیتها 4 اقلیم بودن فارس است و با سرمایهگذاری کوتاه مدت و میان مدت میتوان به تولید رسید اگر خوب برنامهریزی شود می توان شیرهای نفت را بست.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: این کمیسیون آمادگی دارد این امر را دنبال کند همانگونه که طرح امنیت غذایی، صادرات و شورای قیمت گذاری در مجلس دنبال شده است. بخش کشاورزی در سرمایهگذاری دچار چالش است که باید برطرف شود زیرساختها و بسترها مهیا نیست باید دستگاه اجرایی در سطح ملی و استانی این را دنبال کنند بستر امن سرمایهگذاری را ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه بانکها در حوزه سرمایهگذاری کشاورزی همراهی جامعی ندارند، عنوان کرد: بانکها مکلف هستند 15 درصد اعتبار را به بخش کشاورزی اختصاص دهند اما به صورت متوسط از برنامه تکلیفی 6 درصد عقب هستند.
عسگری با تاکید بر دانش بنیان کردن بخش کشاورزی افزود: 13 هزار محقق در بخش کشاورزی داریم اما این بخش سهم 4 درصدی در دانشبنیان بودن دارد.
علیرضا پاک فطرت؛ نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس با بیان اسنکه در برنامه ششم نیز رشد اقتصادی 8 درصد بوده اما نصفش هم محقق نشد گفت: باید زیرساختها آماده باشد تا رشد اقتصادی محقق شود. در بحث گردشگری خاک مرده بر گردشگری فارس نشسته است، آنقدر که بخشنامه صادر میشود و مشکل از تهران ایجاد میشود که هیچ کس برای سرمایهگذاری نمیآید.
نماینده مردم شیراز و زرقان خطاب به معاون رئیس جمهور گفت: تا زمانی که به استانها اختیار ندهید این مشکلات حل نمیشود؛ استانها را رها کنید؛ تا ثبات بخشنامه و مدیریت نداشته باشیم به رشد 8 درصد نمیرسیم و گرنه مثل برنامه ششم میشود. اجازه دهید استانها خودشان کارهای بزرگ انجام دهند.
محسن علیزاده، رئیس مجمع نمایندگان استان فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه به واقعیات باید در برنامهریزیها توجه بیشتری شود چون در سالهای قبل به هدف نرسیدیم، گفت: برنامه ششم کمتر از 30 درصد محقق شده است شاید دلیلش این بوده که برنامه ششم را مجلس تدوین کرده و برنامههای قبل را دولتها تدوین میکردند و این تفادت باید عارضهیابی شود.
پایان بررسی و تدوین سیاستهای کلی برنامه هفتم در مجمع تشخیص مصلحت نظامباهنر: سیاستهای کلی و قانون برنامه هفتم به بودجه 1402 میرسد/ رویکرد دور بعدی مجمع تشخیص نظارتی خواهد بودقالیباف: برنامه هفتم مانند گذشته نوشته شود خاصیتی ندارد/اقتصاد دولتی جز ناکارآمدی نتیجهای نداردتأکید بر روزآمدسازی نظام آموزشی و پژوهشی متناسب با نیازهای کشور در برنامه هفتموی با بیان اینکه در شرایط سخت اقتصادی امروز عیار مدیریتی کشور مشخص میشود، گفت: مدیریت مناسبی در کشور برای سرمایهگذاری ایجاد نشده است، ظرفیتهای خالی در کشور زیاد است برای صنایع در زمستان گاز و در تابستان با کمبود برق روبهرو هستیم دولت سیزدهم باید این را مدنظر داشته باشد.
وی افزود: برنامهریزی و مدیریت قوی و سیستمی میتواند به دولت کمک کند، در هدفگذاری 8 درصدی 3.5 درصدی از بهرهوری است اما در 10 سال گذشته بهرهوری منفی بوده البته در دولت سیزدهم بهرهوری رشد داشته است.
علیزاده با بیان اینکه یکی از مهمترین راههای پیشرفت اشتغال خانگی است در برخی از کشورها تا 80 درصد رشد اقتصادی را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: در مباحث کلان نباید فقط به بودجه اکتفا کنیم بلکه باید ثبات اقتصادی و منابع مالیاتی را مدنظر داشت تا راه درآمدی برای دولت ایجاد و بودجه نفتی کمتر دیده شود.