دستور استاندار فارس به جهاد کشاورزی برای راه‌اندازی کلینیک رفع مشکلات صنایع تبدیلی

استاندار فارس سازمان جهاد کشاورزی استان را مکلف کرد که در شهرک صنعتی شیراز کلینیک رفع مشکلات حوزه صنایع تبدیلی را راه‌اندازی کند.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، چهارمین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان امروز با سه دستور کار طراحی و راه‌اندازی اطلس هوشمند سرمایه‌گذاری استان، بررسی وضعیت موجود صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و عملکرد صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان برگزار شد.

در این جلسه محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس با اشاره به طراحی و راه‌اندازی اطلس هوشمند سرمایه‌گذاری استان اظهارداشت: باتوجه به اهمیت این طرح پژوهشی، کارگروهی با معاونت اقتصادی استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان تشکیل می‌شود تا اطلاعات‌سنجی و رفع مشکلات جهت تهیه این اطلس هوشمند صورت گیرد. 

بر این اساس از زمان ابلاغ این طرح مقرر شده بود تا زمان تهیه و تحویل این اطلس تا قبل پایان سال جاری باشد اما استاندار فارس تأکید کرد: هر یک از دستگاه‌های اجرایی پس از ارائه و تحویل اطلاعات خود باید آنها را به معاونت اقتصادی استانداری و امور اقتصاد و دارایی استان ارائه دهند تا زمان دهی مناسب به سرمایه‌گذار برای هر بخش تعیین و اعلام شود چرا که اگر غیر از این باشد فرصت‌های طلایی کار را از دست می‌دهیم.

ایمانیه اظهار کرد: باتوجه به اینکه تهیه این اطلس توسط مجموعه دانشگاه شیراز انجام می‌شود لذا مجموعه دانشگاه و شرکت متولی باید در این حوزه یک اقدام جهادی داشته باشند.

در این جلسه همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به تشریح فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه صنایع تبدیلی پرداخت و استاندار فارس دستور داد تا کمیته‌ای با حضور چهار سازمان جهاد کشاورزی، اقتصاد و دارایی و اتاق بازرگانی و صمت ویژه حوزه صنایع تبدیلی تشکیل شود چرا که حوزه صنایع تبدیلی گروه‌های بیشتری از جامعه و اشتغال را در بر می‌گیرد.

ایمانیه همچنین تأکید کرد: شهرک‌های صنعتی چه در شیراز و چه در سایر شهرستان‌ها باید وضعیت خود را در موضوع تأمین جهت سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع تبدیلی اعلام کنند.

استاندار فارس همچنین در این جلسه به رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس دستور داد تا در شهرک صنعتی شیراز کلینیک رفع مشکلات حوزه صنایع تبدیلی که یا کاملا راکد و یا نیمه فعال هستند راه‌اندازی شود تا مشکلات آنها بررسی و‌ رفع گردد.

جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری دیگر موضوعی بود که استاندار فارس در پایان این جلسه به آن اشاره کرد و گفت: نیاز است تا هر چه زودتر پنجره واحد این حوزه فعال شود.

در این جلسه همچنین رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس، عنوان کرد: طرح اطلس هوشمند می‌تواند موضوعی اثر گذار برای استان باشد و باید مورد استفاده دستگاه‌های اجرایی قرار بگیرد.

احمدعلی افکاری گفت: انتظار داریم مدیران دستگاه‌های اجرایی سازمان‌های صمت، اقتصاد و دارایی، جهاد کشاورزی و گردشگری به صورت خاص و ویژه این موضوع را دنبال کنند تا نتیجه ثمر بخش این طرح تا پایان سال جاری به اتمام برسد و اجرایی شود. 

مدیر کل امور اقتصاد و دارایی استان فارس نیز در خصوص این اطلس هوشمند، گفت: تهیه این اطلس تکلیفی بود که از سال گذشته از سوی وزارت اقتصاد به کلیه استانداران سراسر کشور ابلاغ و مقرر شد تا همه استان‌های کشور طرح اطلس سرمایه‌گذاری را طراحی و تدوین کنند. 

بابک دایی به چالش پیش روی استان در جهت اجرای تهیه این اطلس اشاره کرد و گفت: در استان فارس، هنگام مراجعه سرمایه‌گذار دستگاه‌های اجرایی در قالب یک بانک اطلاعاتی نمی‌توانستند اطلاعات را به سرمایه‌گذار ارائه دهند لذا مقرر شد تا بانک اطلاعاتی هوشمندی طراحی شود تا سرمایه‌گذار در قالب دریافت یک اپلیکیشن بتواند پهنه و صنعت مناسب سرمایه‌گذاری خود را شناسایی و نسبت به سرمایه‌گذاری اقدام کند.

وی خاطر نشان کرد: این اطلس هوشمند در حقیقت سرمایه‌گذار را به انتخاب بهترین پهنه هدایت می‌کند و از بُعد امکانات تا زیرساخت و پهنه‌های ممنوعه در تهیه آن دیده شده است.

دایی افزود: در تهیه این اطلس هوشمند بخشی که نیاز است به سرمایه‌گذار نشان داده شود ارائه می‌شود بنابراین دستگاه‌های اجرایی باید هر چه زودتر اطلاعات خود را اعلام کنند تا با تهیه این اطلس هوشمند کار به صورت کاربردی پیش برود.

مدیر کل امور اقتصاد و دارایی استان فارس تأکید کرد: این اطلس فراتر از طرح آمایش است و براساس ابعاد اقتصادی به سرمایه‌گذاران مکان‌های مناسب سرمایه‌گذاری را با امکانات در یک منطقه نشان می‌دهد که نتیجه آن برای همه بخش‌های دستگاه‌های اجرایی در جهت راهبری سرمایه‌گذاران است.

مجتبی دهقان‌پور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در این جلسه به تشریح گزارش وضعیت واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی پرداخت و بیان کرد: استان فارس رتبه دوم کشوری در جذب ماده خام و ظرفیت ایجاد شده در صنایع کشاورزی در سطح کشور را دارد.

وی اظهار کرد: استان فارس هزار و‌493 واحد صنایع تبدیلی دارد که از این تعداد 925 واحد صنعتی از سازمان جهاد کشاورزی مجوز دارند که با جذب ماده خام سالانه بالغ بر 5 میلیون تن منجر به ایجاد 12 هزار و 108 اشتغال و کاهش ضایعات سالانه حدود 720 هزار تن را به دنبال دارد. 

دهقانپور با بیان اینکه یکی از برنامه‌های اصلی سازمان، فعال کردن واحدهای نیمه فعال و غیر فعال و راکد است، گفت: هم اکنون 25 واحد غیرفعال و نیمه فعال داریم که با سرمایه در گردش 400 میلیارد تومانی این واحدها می‌توانند به چرخه تولید بازگردند.

دهقانپور ادامه داد: یکی از رسالت‌های صنایع تبدیلی کاهش ضایعات است و باتوجه به متفاوت بودن آن در هر محصول، با احداث صنایع تبدیلی می‌توان درصد ضایعات را در   برخی محصولات به صفر رساند.

این مقام مسئول در ادامه به ظرفیت‌های صادراتی و بازارهای هدف استان اشاره کرد و افزود: این ظرفیت طی سال‌های گذشته با کاهش و افزایش رشد مواجه بوده است که این موضوع متأثر از ظرفیت‌های صادرات و بازارهای هدف بوده است.

دهقانپور با بیان اینکه هر چه بتوانیم ظرفیت‌های تجاری را بالا ببریم این حوزه رشد بیشتری خواهد داشت، گفت: در حال حاضر کشور عراق محدودیت‌هایی را برای صادرات رب گوجه فرنگی از سوی ایران به این کشور اعلام کرده است و کالایی که بنام ایران باشد را قبول نمی کنند. این در حالی‌ست که فارس ظرفیت سه برابری برای تولید این محصول دارد و اگر بازارهای صادراتی فراهم باشد رشد این حوزه را شاهد خواهیم بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین اضافه کرد: هم اکنون ارزش ظرفیت استان در محصولات صادراتی بالغ بر 121 میلیون دلار است که به کشورهای هدف این صادرات صورت می‌گیرد.

دهقانپور همچنین یادآور شد: فارس مقام اول جذب تسهیلات کشاورزی در میان سایر استان‌ها دارد و هم اکنون 3 هزار نفر متقاضی دریافت تسهیلات هستند.

اما و اگرهای طرح اصلاح الگوی کشت در اصفهان/ وقتی زیرساخت صنایع تبدیلی جدی گرفته نمی‌شوددومین روز هفته دولت در استان قزوین/ افتتاح طرح توسعه یک واحد صنایع تبدیلی با حضور وزیر جهاد کشاورزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پایان به وضعیت فعالیت واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری اشاره کرد و گفت: از تعداد واحدهای ثبت شده، 679 واحد فعال، 75 واحد نیمه فعال و 171 واحد غیر فعال است که فعال‌سازی این واحدها از طریق آسیب شناسی و مشاوره، تغییر و بهبود مدیریت، تغییر طرح، استفاده از ظرفیت تسهیلات بانکی و استفاده از ظرفیت کارگروه رفع موانع تولید انجام می‌شود.

لازم به ذکر است توسعه صنایع تبدیلی کوچک مقیاس در بحث فرآوری محصولات و ارزش افزوده در فارس و برون سپاری صنایع تبدیلی از دیگر برنامه‌های اجرایی سازمان جهاد کشاورزی بود که رئیس این سازمان به تشریح آنها پرداخت.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار